Curs valutar
 • EUR
  19.1924
  0.3903%
 • USD
  17.6969
  0.321%
 • RUB
  0.1959
  0.4594%
 • RON
  3.8575
  0.3837%
 • UAH
  0.4432
  -0.0226%

„Putin îl prelucrează pe Lukașenko”. Oficial ucrainean: Un atac armat din Belarus asupra Ucrainei este posibil

22 Mart. 2022, 09:30
 // Categoria: În Lume // Autor:  Realitatea.md
22 Mart. 2022, 09:30 // În Lume //  Realitatea.md

Belarus ar putea ataca Ucraina. Cu o asemenea declarație a venit Vadim Denisenko, consilierul ministrului ucrainean al Afacerilor Interne, precizând că, în prezent „Putin îl prelucrează pe Lukașenko”.

Consilierul ministrului a menționat că Ucraina așteaptă această ofensivă și este gata să dea o respingere dură. De asemenea, acesta a afirmat că „este încă imposibil de spus că Belarus a abandonat războiul de partea Rusiei împotriva Ucrainei”.

„Este imposibil de exclus posibilitatea unei invazii a Belarusului. Se lucrează cu Lukașenko. Putin îl prelucrează pe Lukașenko pentru a i se alătura ostilităților. Oamenii lui, belaruși, nu vor să lupte, iar acest lucru este clar de înțeles. În principiu, este imposibil să spunem că Belarus a abandonat războiul. Dar ceea ce Lukașenko a încearcă să evite – acest lucru este, de asemenea, pozitiv pentru noi. Ne așteptăm și suntem pregătiți pentru această ofensivă, suntem pregătiți în Volyn, suntem pregătiți în Jitomer”, a spus Denisenko, scrie unian.ua.

Anterior, Ministerul Apărării al Ucrainei a declarat că au existat semne de pregătire a forțelor armate ale Republicii Belarus înainte de o invazie directă a teritoriului Ucrainei. În același timp, Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a declarat că există o mare amenințare cu o ofensivă a Republicii Belarus în direcția Volyn.

Ieri, 21 martie, Ministerul Apărării din Belarus a anunțat că își retrage parașutiștii de la granița cu Ucraina.

Potrivit Ministerului Apărării, teritoriul Belarus este folosit de Rusia pentru a ataca Ucraina, dar nu există nicio dorință în rândul armatei din Belarus de a executa ordinele.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Realitatea Live

23 Mai 2024, 22:36
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Ursu Ana
23 Mai 2024, 22:36 // Actualitate //  Ursu Ana

Ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, a declarat că apreciază comportamentul, fostei membre a comisiei vetting și pre-vetting Tatianei Răducanu. Precizările au fost făcute la o emisiune de la PRO TV.

„Trebuie să apreciem că doamna Tatiana Răducanu imediat ce a apărut informația și-a depus cererea de demisie şi a venit și cu o poziție clară ce ține de faptul că nu recunoaște cele imputate şi de fapt a explicat și de ce a venit atat de rapid cu decizia de demisie, pentru a nu periclita procesul de vetting şi membrii comisiei”, a punctat ministra Justiției.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

„Nu este cazul să ne facem niște concluzii pripite, fiindcă aşa cum a comunicat şi Procuratura Anticorupție atunci când a confirmat acea veridicitate, după cum înțelegem este abia un proces penal în care procuratura trebuie să investigheze. Este foarte important ca aceste suspiciuni să fie bazate pe probe veridice, pe informații corecte şi probe care să fie administrate conform legii… Trebuie să înţelegem, că procedurile urmează să se desfăşoare, iar până la probele sau constatările finale, toți au dreptul să beneficieze de prezumţia nevinovăție”, a declarat Veronica Mihailov Moraru.

Amintim că, Tatiana Răducanu, membră a Comisiei pre-vetting, și-a dat demisia după ce în spațiul public au apărut informații potrivit cărora fosta judecătoare ar avea legături cu Veaceslav Platon și Ilan Șor. Conform unei scrisori semnată de șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, membra demisionară a Comisiei ar fi apropiată și ar fi executat comenzile lui Veaceslav Platon și ale lui Aureliu Colenco, ultimul fiind actualmente principalul avocat al lui Ilan Șor.

Între timp, Procuratura Anticorupție (PA) a confirmat veridicitatea scrisorii. Autoritatea notează că a acționat, pentru a preveni riscuri în sistemul de justiție.

Joi, 16 mai curent, demisia Tatianei Răducanu din funcția de membrul al Comisiei independente de evaluare a integrității candidaților la funcția de membru în organele de autoadministrare ale judecătorilor și procurorilor și al Comisiei de evaluare externă a integrității etice și financiare a procurorilor, a fost aprobată de Parlament.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală