Curs valutar
 • EUR
  20.7703
  0.1069%
 • USD
  17.7017
  0.1232%
 • RUB
  0.2433
  0.8631%
 • RON
  4.1959
  0.0882%
 • UAH
  0.6648
  0.3761%

Putin susține că Ucraina și Rusia sunt un popor. „Zelenski a dat-o străinilor! Pentru ce să mă văd cu el?”

30 Iun. 2021, 13:30
 // Categoria: În Lume // Autor:  Realitatea.md
30 Iun. 2021, 13:30 // În Lume //  Realitatea.md

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a fost întrebat în cadrul „Liniei Directe”, susținute miercuri, 30 iunie curent, de ce Ucraina nu a fost inclusă în lista țărilor neprietenoase pentru cetățenii ruși, la care liderul Kremlinului a răspuns că „Ucraina și Rusia sunt un popor”. În același timp, i-a adus câteva acuzații omologului său ucrainean, Vladimir Zelenski.

Președintele rus a adus exemplul Israelului, unde vin „negrii” din Europa, care „vorbesc limba idiș și nu ebraică”, dar oricum sunt uniți. „Atât Moksha, cât și Erzya sunt exemple pentru Rusia”.

„Poporul rus și ucrainean sunt unul, doar că actuala conducere ucraineană – nu este prietenoasă. Spre exemplu, în Ucraina este un proiect de lege prin care cetățenii ruși sunt calificați „venetici”. Rușii vor fi nevoiți să emigreze, ceea ce înseamnă că acesta poate fi comporat cu o distrugere în masă”, a declarat Putin.

Cât despre Vladimir Zelenski, președintele rus s-a arătat nemulțumit că ar fi transmis Ucraina sub controlul străinilor. „Zelenski a transmis Ucraina sub controlul puterilor externe. Pentru ce să mă văd cu el? De întâlnit, se poate de întâlnit, dar despre ce să vorbim?”, se întreabă Putin.

Deocamdată, Vladimir Zelenski nu a venit cu vreo reacție.

Este de amintit însă că, după desființarea URSS, Crimeea a devenit parte din noul stat independent, Ucraina. Ucraina a deținut-o între 1954 și 2014. La 16 februarie 2014 a fost organizat un referendum, în urma căruia Crimeea s-a declarat independentă, ea fiind anexată imediat după aceea de către Federația Rusă, fără a avea acordul oficial al autorităților centrale de la Kiev.

Realitatea Live

23 Sept. 2021, 13:54
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Beregoi
23 Sept. 2021, 13:54 // Politica //  Petru Beregoi

Directorii Serviciului Fiscal de Stat (SFS) și Serviciului Vamal vor fi numiți de către Guvern, la propunerea ministrului Finanțelor, prin conferirea statutului de demnitar de stat. Proiectul de lege pentru modificarea Codului fiscal, legii cu privire la funcția publică și statutul funcționarului public, legii cu privire la statutul persoanelor cu funcții de demnitate publică și a legii cu privire la Serviciul Vamal a fost votat, astăzi, în cea de-a doua lectură finală de către Parlament.

Potrivit autorilor, un grup de deputați ai Fracțiunii PAS, prin modificările propuse se urmărește realizarea obiectivelor asumate prin programul de activitate al Guvernului pe domeniul fiscal și vamal.

„Este nevoie de organizare și planificare strategică, elaborare și aprobare a documentelor de politici corespunzătoare și o colaborare bună a instituțiilor responsabile cu Guvernul”, subliniază deputații.

Legea intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Precizăm că, până în prezent, directorii SFS și Serviciului Vamal se numeau în funcție de către Guvern, la propunerea ministrului Finanțelor.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române