Curs valutar
 • EUR
  20.1131
  0.171%
 • USD
  17.7371
  0.0113%
 • RUB
  0.2404
  0.1248%
 • RON
  4.0641
  0.155%
 • UAH
  0.6510
  0.1997%

Răzvan Burleanu, membru al Consiliului FIFA, în vizită în Moldova. Efectuează un tur prin țara noastră

17 Mai 2021, 09:04
 // Categoria: Sport // Autor:  Petru Beregoi
17 Mai 2021, 09:04 // Sport //  Petru Beregoi

O delegație a Federației Române de Fotbal, în frunte cu președintele Răzvan Burleanu, membru al Consiliului FIFA din partea Europei, efectuează o vizită de lucru în Republica Moldova. În perspectiva consolidării parteneriatului dintre federațiile de fotbal din Moldova și România și stabilirea a noi proiecte de colaborare la nivel de asociații regionale.

Președinții celor două foruri Leonid Oleincenco și Răzvan Burleanu vor avea mai multe vizite și întrevederi în diferite localități din țară. O primă întâlnire a avut loc la Ungheni, la care au mai participat primarul orașului și membrii Asociației raionale de fotbal.

În discursul său, Leonid Oleinicenco a remarcat că orașul Ungheni se află la hotarul cu România, ceea ce ar putea facilita organizarea unor competiții comune în regiune.

La rândul său, Răzvan Burleanu a prezentat date din studiul privind rambursarea investițiilor în sport, precum și informații despre modelul SROI, beneficiile căruia generează investiții în economie, societate, sănătate și performanță sportivă.

Înalții oaspeți au vizitat stadionul din Nisporeni, care se reconstruiește cu suportul Federației de fotbal, care a contribuit prin însemânțarea și îngrijirea gazonului natural, lucrări efectuate de experții federali, și prin instalarea nocturnei. În plus, Federația va asigura fotoliile individuale, care vor fi instalate pe tribune în scurt timp. Capacitatea stadionului va fi estimativ de 6 mii de locuri.

Tot la Nisporeni, delegația FRF și FMF a asistat la meciul final al unui turneu de mini-fotbal pentru amatori, organizat de Școala sportivă, după ce autoritățile au permis reluarea competițiilor în aer liber.

Următoarea destinație a reprezentanților celor două foruri a fost stadionul „Nicolae Simatoc” din Lozova, dat în exploatare în acest an. În Codrii Moldovei, Răzvan Burleanu și Leonid Oleinicenco s-au întâlnit cu președintele echipei Codru, Viorel Jardan și președintele onorific al FMF, fost antrenor al echipei Codru Lozova în anii 90, Pavel Cebanu.

Delegațiile au vizitat și stadionul municipal din Hîncești.

Din toamnă, FRF și FMF planifică derularea unor competiții comune pentru copii și juniori. Astfel, la categoria de vârstă 7-12 ani, se pregătește un concept nou de competiții la nivel de școli între România și Republica Moldova. La fel, din programul de acțiuni comune face parte și competiția Cupa satelor pentru juniorii U-13.

La nivelul Asociațiilor raionale s-a discutat despre posibilitatea organizării unei competiții comune între selecționatele raioanelor. Campioanele ARF Moldova se vor întâlni cu campioanele județelor din România într-o finală anuală.

Realitatea Live

03 Dec. 2021, 11:55
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Beregoi
03 Dec. 2021, 11:55 // Politica //  Petru Beregoi

Șapte noi membri ai Consiliului Audiovizualului (CA), care au fost selectați de Comisia cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media au fost numiți astăzi, 3 decembrie în funcție de către Parlament.

Astfel, Parlamentul a aprobat și desemnarea următorii candidați:

 • Ruslan Mihalevschi, propus de Președintele Republicii Moldova, recomandări oferite de Petru Macovei, director al AO „Asociația Presei Independente”, și Anastasia Nani, director adjunct al Centrului pentru Jurnalism Independent;
 • Liliana Vițu-Eșanu, propusă de Guvernul Republicii Moldova, recomandări oferite de Iulian Groza, director al Institutului Pentru Politici și Reforme Europene, și Viorica Zaharia, președinte al Consiliului de Presă;
 • Larisa Turea, propusă de Fracțiunea parlamentară „Partidul Acțiune și Solidaritate”, cu recomandări oferite de Eugen Doga, compozitor, și Petru Hadârcă, director al Teatrului Național „Mihai Eminescu”;
 • Orest Dabija, propus de Fracțiunea parlamentară „Partidul Acțiune și Solidaritate”, cu recomandări oferite de Octavian Sirețeanu, președinte al Clubului Moldovenesc de Jocuri Intelectuale, și Valeria Suruceanu, director al Muzeului de Istorie a orașului Chișinău și președinte ICOM Moldova;
 • Tatiana Crestenco, propusă de Fracțiunea parlamentară a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, cu recomandări oferite de Maia Bănărescu, Avocat al Poporului pentru Drepturile Copilului, și Doina Cazacu, doctor în drept;
 • Ana Gonța, propusă  de IP „Centrul pentru Jurnalism Independent” (director Nadine Gogu), și AO „Asociația Presei Independente” (director Petru Macovei);
 • Eugeniu Rîbca, propus de AO „Asociația Presei Independente” (director Petru Macovei), și AO „Media Guard” (director Alina Radu).

Amintim că, potrivit legislației, Consiliul Audiovizualului este format din șapte membri, unul propus de Președintele Republicii Moldova, unul propus de Guvernul Republicii Moldova, trei propuși de fracțiunile parlamentare, cu respectarea reprezentării proporționale a majorității și a opoziției parlamentare, și doi membri propuși de organizațiile societății civile. Membrii Consiliului Audiovizualului sunt desemnați cu votul majorității deputaților, pentru un singur mandat de șase ani.

Precizăm că, membrii Consiliului Audiovizualului sunt desemnați cu votul majorității deputaților, pentru un singur mandat de șase ani.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală