Curs valutar
 • EUR
  19.2489
  -0.5886%
 • USD
  18.1679
  -0.191%
 • RUB
  0.1888
  -0.3178%
 • RON
  3.8734
  -0.6351%
 • UAH
  0.4919
  -0.2033%

Relațiile dintre SUA și Rusia ar putea degrada mai mult. Autoritățile americane anunță noi sancțiuni pentru Kremlin

15 Apr. 2021, 10:06
 // Categoria: În Lume // Autor:  Realitatea.md
15 Apr. 2021, 10:06 // În Lume //  Realitatea.md

Oficialii americani, anunță astăzi că va aplica noi sancțiuni care vor viza mai multe persoane și entități din Rusia, privind atacurile cibernetice rău intenționate, precum și interferență în alegerile prezidențiale de toamna trecută. Sancțiunile vor presupune includerea în lista neagră a 30 de entități și expulzarea a 10 oficiali ruși din Statele Unite.

Casa Albă, Departamentul de Stat al SUA și Departamentul Trezoreriei SUA nu au răspuns la solicitările de a oferi comentarii.

Acțiunea punitivă va îngheța și mai mult relația deja dintre Washington și Moscova, care și așa se înrăutățește constant. Această degradare a fost facilitată recent și mai mult, de către acțiunile de accumulare a forțelor militare ale Rusiei de la granița cu Ucraina.

Sancțiunile pe scară largă ar veni în calitate de răspuns parțial la încălcarea securității cibernetice, privind atacul SolarWinds, orchestrarea căreia SUA o atribuie Rusiei.

Președintele Microsoft, Brad Smith, a descris atacul, identificat în decembrie, drept „cel mai mare și mai sofisticat atac pe care l-a văzut vreodată lumea”.

Statele Unite intenționează, de asemenea, să pedepsească Moscova pentru presupusa interferență în alegerile prezidențiale din SUA din 2020. Într-un raport de luna trecută, agențiile de informații americane au declarat că cel mai probabil președintele rus Vladimir Putin a fost cel care a dirijat eforturile pentru a favoriza candidatura fostului președinte american Donald Trump.

Săptămâna aceasta Biden i-a propus lui Putin organizarea unui summit „într-o țară terță”, lucru ce ar putea facilita cooperarea dintre cei doi lideri, precum și ar putea oferi o șansă relațiilor ruso-americane.

Realitatea Live

27 Sept. 2023, 08:00
 // Categoria: Slider // Autor:  Redacția Realitatea
27 Sept. 2023, 08:00 // Slider //  Redacția Realitatea

Evenimentele pe care le poți urmări astăzi, 27 septembrie, în direct pe RLIVE TV și rlive.md:

09:00 Protecția și promovarea drepturilor fundamentale ale omului în contextul noilor provocări și realități existente în societățile moderne 

09:30 Reorganizarea și deschiderea unui bloc nou cu 3 grupe de grădiniță în cadrul Liceului Teoretic „Vasile Lupu” și lansarea districtelor pentru înscrierea copiilor la grădiniță

10:00 Conferință de presă cu genericul: „Reforma patentei a fost încheiată: CU OIȘTEA-N GARD! Cu succes, doar s-a călcat pe GREBLA PATENTEI!”

10:30 Deschiderea sălii de sport a LT „Mihai Viteazul”

11:00 Donație de echipament din partea UNFPA Moldova pentru dezvoltarea abilităților practice în domeniul sănătății sexuale și reproductive

11:00 Eveniment de donație a manechinelor medicale pentru dezvoltarea abilităților practice în domeniul sănătății reproductive

12:30 Lansarea unei pagini web privind dezvoltarea politicilor și strategiilor locale pentru abordarea problemelor și nevoilor cu care se confruntă comunitatea.

20:00 Emiunea Lifestyle

21:00 Emisiunea Titania.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

RLIVE TV este distribuit în toate rețelele de cablu și IPTV primele fiind Moldtelecom, StarNet, Orange, ARAX, etc.

Acoperirea pe țară este de peste 80 % din total abonați TV.

RLIVE TV este prezent și în online, pe site-urile realitatea.mdRlive.md, bani.mdrupor.mdmoldovalive.md, diez.md, deschide.mdziarulnational.mdnordnews.mdzugo.md, paranteze.mdmoldova.org, newsmaker.md, într-un widget comod, pe paginile principale și de știri.

RLIVE TV este un nou concept de televiziune modernă și inedită, bazată pe grafică și vizual, o transpunere a online-ului pe TV, orientată spre oamenii care privesc TV în timpul zilei, la birou sau acasă.

Contentul de bază este reprezentat prin transmisiunile live ale celor mai importante evenimente sociale, economice, culturale și politice din țară, conferințe și ședințe, cu buletine de știri la finalul fiecărei ore, fillere și rubrici informative și educative pentru diverse vârste și domenii de interes.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală