Curs valutar
 • EUR
  20.7481
  0.4241%
 • USD
  17.6799
  0.2421%
 • RUB
  0.2412
  0.4146%
 • RON
  4.1922
  0.4103%
 • UAH
  0.6623
  0.302%

Renault renunță la dezvoltarea unor noi motoare diesel! Ce urmează

28 Apr. 2021, 14:58
 // Categoria: Sci-tech // Autor:  Realitatea.md
28 Apr. 2021, 14:58 // Sci-tech //  Realitatea.md

Renault nu va investi în dezvoltarea unei noi generații de motoare diesel și, în schimb, le va îmbunătăți pe cele existente.

În contextul pierderilor înregistrate de grup și a unei noi strategii prin care să devină neutru din punctul de vedere al emisiilor de carbon la nivel global, Renault va reduce investițiile în motoarele diesel.

Acestea nu vor primi o generație nouă, ci doar vor fi îmbunătățite, a spus Luca de Meo, șeful grupului francez.

Până în 2025, Renault vrea ca 65% din vânzările sale europene să fie în dreptul vehiculelor electrificate. Cota ar urma să ajungă la 90% din total până în 2030.

Obiectivul Renault pentru 2021 este ca vânzările de mașini electrice și hibride să se dubleze și să atingă borna de 350.000 de unități.

Realitatea Live

22 Sept. 2021, 14:41
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Petru Beregoi
22 Sept. 2021, 14:41 // Actualitate //  Petru Beregoi

Președinta țării, Maia Sandu, a avut ieri seara, 21 septembrie curent, o întrevedere cu un grup de cetățeni moldoveni stabiliți cu traiul la New York, SUA, în timp ce participă la cea de-a 76 sesiune a Adunării Națiunilor Unite (ONU).

Șefa statului a vorbit cu cetățenii moldoveni despre „viața și activitatea din străinătate, planurile de reconectare cu țara noastră și oportunitățile de a investi în Republica Moldova”.

„În seara zilei de marți, am avut o întâlnire călduroasă cu un grup de cetățeni moldoveni, stabiliți de mai mulți ani la New York. Din cauza situației pandemice, discuția a avut loc în format restrâns. Interlocutorii mi-au împărtășit din experiența lor de viață și activitate în SUA, am discutat și despre planurile lor de reconectare cu Republica Moldova. Am vorbit și despre oportunitățile economice și investiționale ce vor apărea în țară în urma schimbărilor inițiate de noua guvernare de la Chișinău. Le-am mulțumit concetățenilor noștri de la New York pentru implicarea activă în promovarea schimbărilor de la Chișinău. Noi contăm pe ei și mai departe. Cu participarea moldovenilor stabiliți în diferite regiuni ale globului, putem dezvolta mai rapid și mai eficient țara noastră. Îmi doresc să transformăm Moldova, astfel încât toți moldovenii stabiliți peste hotare să-și dorească să revină acasă”, a anunțat Maia Sandu.

Precizăm că, în cadrul vizitei de la New York, Maia Sandu a avut mai multe întrevederi cu oficiali internaționali, precum președintele Lituaniei, Secretarul general al ONU și președintele mai multor țări participate, în cadrul unui eveniment dedicat egalității de gen.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române