Curs valutar
 • EUR
  19.2489
  -0.5886%
 • USD
  18.1679
  -0.191%
 • RUB
  0.1888
  -0.3178%
 • RON
  3.8734
  -0.6351%
 • UAH
  0.4919
  -0.2033%

Reportaj FOTO: Regina și națiunea și-au luat rămas bun de la Prințul Philip

17 Apr. 2021, 18:40
 // Categoria: În Lume // Autor:  Elena Putregai
17 Apr. 2021, 18:40 // În Lume //  Elena Putregai

Ceremonia de înmormântare a fost condusă de decanul de Windsor, David Conner, și arhiepiscopul de Canterbury Justin Welby. Au primit sicriul puțin mai devreme decât ora începerii slujbei. Membrii familiei regale au fost așezați cu distanță, în conformitate cu restricțiile pe vreme de Covid-19.Regina Elizabeth a II-a s-a amplasat cel mai aproape de altar.

Frații Ducele de Cambridge și Ducele de Sussex au stat unul lângă celălalt în Capela Sf. Gheorghe. William alături de membrii familiei sale, în timp ce Harry a fost așezat singur. Soția sa Meghan nu a putut veni, deoarece este însărcinată.

Arhiepiscopul de Canterbury a personalizat o rugăciune pentru duce, adăugând mulțumiri pentru „credința și loialitatea sa hotărâte, pentru înaltul său simț al datoriei și integrității, pentru viața de slujire a națiunii și a Commonwealth-ului, și pentru curajul și inspirația conducerii sale”.

Regina, fiind așezată în partea din față a lăcașului, cel mai aproape de altar, îl avea vizavi pe prințul de Wales alături de ducesa de Cornwall. Cel mai aproape de regină, cu două locuri în stânga ei, era ducele de York.

Sicriul ducelui de Edinburgh a fost decorat cu o coroană de flori aleasă de regină, precum și cu flagul flotei și sabia navală.

La ora 17:51, Corul a cântat „God Save the Queen”, ceea ce însemna că înmormântarea se încheie. Apoi Familia Regală a părăsit capela.

Deși au fost sfătuiți să nu călătorească la Windsor în ziua înmormântării din cauza pandemiei, unii oameni s-au adunat pentru a-și lua adio, așa cum se vede în imaginea de mai jos.

Realitatea Live

27 Sept. 2023, 11:34
 // Categoria: Economie // Autor:  Realitatea.md
27 Sept. 2023, 11:34 // Economie //  Realitatea.md

Începând cu luna septembrie 2023, SA „Moldovagaz” face un pas important către armonizarea cu standardele europene în domeniul gazelor naturale, implementând modificări semnificative în procesul de facturare. Într-un efort de transparență și aliniere la practicile europene, factura de plată pentru gazele naturale va include, începând de acum, informații suplimentare cu privire la consumul de gaze naturale, scrie bani.md.

Astfel, SA „Moldovagaz” va reflecta în paralel, cu titlu informativ, în factura de plată, nu doar cantitatea de gaze naturale consumată exprimată în metri cubi, ci și valoarea puterii calorifice superioare folosite la facturare și cantitatea totală de energie consumată. Aceste schimbări au ca scop principal oferirea unei imagini mai complete asupra utilizării gazelor naturale și vor contribui la o mai bună înțelegere a modului în care consumatorii își gestionează resursele energetice.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Cu toate acestea, este important de menționat că utilizarea valorilor cantității de energie consumate pentru facturarea consumului de gaze naturale va fi implementată după ajustarea cadrului normativ în acest sens, precum și a programului informațional al întreprinderii. Acest proces va fi supravegheat și reglementat de către autoritatea de reglementare, care va stabili prețurile pentru consumatorii finali per unitate de energie (kWh).

Această tranziție către o facturare mai detaliată și conformă cu standardele europene reprezintă un pas semnificativ în direcția unei piețe energetice mai transparente și mai eficiente în Republica Moldova.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală