Curs valutar
 • EUR
  20.5679
  -0.3462%
 • USD
  18.0183
  -0.0094%
 • RUB
  0.2353
  0.255%
 • RON
  4.1602
  -0.3606%
 • UAH
  0.6392
  -0.7979%

Restructurare sau metodă de a demite „prin lege”. Șefa Serviciului de Protocol a Președinției „aruncată peste bord”

07 Dec. 2021, 14:06
 // Categoria: Politica // Autor:  Realitatea.md
07 Dec. 2021, 14:06 // Politica //  Realitatea.md

Natalia Ipati, șefa Direcției Comunicare și Protocol a Președinției a fost nevoită să plece din funcție. Motivul este reorganizarea structurii Aparatului Președintelui Republicii Moldova, a comunicat pentru Realitatea.md, serviciul de presă al instituției.

„Doamna Natalia Ipati a fost eliberată din funcția de șefă a Direcției comunicare și protocol pe motiv de reorganizare a structurii Aparatului , în conformitate cu art. 42 alin. (3) și (6), art. 43 alin. (3) și art. 63 alin. (1) lit c) din Legea nr. 158 -XVI din 4 iulie 2008 cu privire la funcția publică și statutul funcționarului public”, a scris serviciul de presă a Președenției. 

Despre plecarea Nataliei Ipati a scris un canal de Telegram ce furnizează informații de actualitate din cadrul instituției. Potrivit sursei, Ipati a activat în perioada președenției lui Vladimir Voronin, Mihai Ghimpu, Nicolae Timofti și Igor Dodon. Decizia Maiei Sandu ar fi surprins mai mulți angajați de la președenție.

Adevărat sau nu, sursa menționează că locul Nataliei Ipati nu va reuși să se răcească, întrucât, în scurt timp, activitatea pe serviciul protocolar va fi preluată de un angajat de la ministrul Afacerilor Externe și Integrarii Europene.

Amintim că în luna octombrie, Maia Sandu a aprobat o nouă structură a aparatului ce include un număr – limită de 150 de angajați, cu 13 mai puțin decât înainte. Astfel, a fost eliminat serviciul distincții de stat. Iar Direcția comunicare și protocol a fost transformată în Direcția informare și comunicare cu mass-media, fiind eliminate secțiile Comunicare cu mass-media și Relații instituționale și de protocol. În schimb, au apărut două secții la Direcția relații externe și protocol: Secția relații externe și Secția protocol. O altă schimbare ține de Direcția relații cu cetățenii și controlul examinării petițiilor, care a fost transformată în Direcția petiții și audiență.

Amintim că Maia Sandu a fost acuzată anterior că își angajează rude în funcții-cheie la Guvern și Parlament.

Realitatea Live

18 Ian. 2022, 08:59
 // Categoria: Economie // Autor:  Realitatea.md
18 Ian. 2022, 08:59 // Economie //  Realitatea.md

Vicepremierul, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a dezvăluit că a primit o factură la gaz pe care are suma de 6.200 de lei. Întrebat dacă va reuși să o achite, a răspuns afirmativ. Mai mult, dacă ar fi avut posibilitatea să renunțe la compensația oferită de Guvern, ar face-o. Declarațiile au fost făcute la emisiunea „În PROfunzime” de la ProTV Chișinău, ediția din seara de luni, 17 ianuarie curent.

– Factura care mi-a venit a fost de 6.200 de lei pentru o suprafață de 250 de metri pătrați.
– Și puteți să o achitați?
– Da. Eu cred că sunt printre persoanele care pot achita această sumă și, dacă va fi acel modul de renunțare la acea compensație, o voi face.

Emisiunea poate fi urmărită integral aici.

Potrivit declarației de avere și interese personale, oficialul s-a referit la casa de locuit din care deține o cotă parte. Aceasta într-adevăr are o suprafață de puțin peste 250 de metri pătrați. Valoarea totală a bunului imobil este de peste 3 milioane de lei.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală