Curs valutar
 • EUR
  20.6601
  -0.5305%
 • USD
  17.6371
  0.0499%
 • RUB
  0.2402
  -1.0408%
 • RON
  4.1750
  -0.5198%
 • UAH
  0.6603
  -0.106%

Reținuți în interiorul automobilului pe care tocmai îl răpise. Minorii nu sunt la prima abatere de acest gen

15 Mart. 2021, 12:53
 // Categoria: Societate // Autor:  Maxim Pulber
15 Mart. 2021, 12:53 // Societate //  Maxim Pulber

Doi minori de 15 și 17 ani, locuitori ai Capitalei, au fost reținuți pe urme fierbinți de către un echipaj al Batalionului de patrulare și reacționare operativă al Direcției de Poliție Chișinău, pentru răpirea unui automobil. Aceștia nu sunt la prima abatere, iar anterior au mai fost implicați în comiterea infracțiunilor de acest gen.

În noaptea de 15 martie, polițiștii au receptat informația de la serviciul 112, precum că de pe strada Pandurilor, a fost răpit un automobil „Toyota Rav 4”. Echipajul s-a deplasat la fața locului, pentru stabilirea circumstanțelor, unde au fost întâmpinați de proprietarul automobilului, un bărbat în vârstă de 35 de ani, comunicând detalii despre unitatea de transport.

În urma reacționării prompte a echipajului BPRO, la intersecția străzilor Sarmisegetuza cu Minsk, a fost depistat automobilul răpit, iar în interior erau minorii care au comis infracțiunea. Ambii au fost escortați la Inspectoratul de Poliție Botanica, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

În cadrul acțiunilor procesual-penale minorii și-au recunoscut vina, comunicând că au observat că automobilul nu era încuiat și cheile se aflau în contact. Astfel, au răpit automobilul cu scopul de a se plimba prin oraș.

Actualmente, minorii sunt cercetați penal în stare de libertate pentru „Răpirea mijlocului de transport”, infracțiune care conform legislației în vigoare se pedepsește cu amendă în mărime de la 29.000 la 67.500 lei sau cu închisoare de la 1 la 3 ani.

În context, Poliția Capitalei recomandă următoarele:

 • Dotați autoturismul cu un sistem de alarmă pe bază de sensori ce se aplică pe geamuri și capote, ceea ce își dovedește întotdeauna eficiența.
 • Verificați dacă geamurile sunt închise și portierele asigurate atunci când părăsiți autoturismul, chiar și pentru câteva minute.
 • Asigurați-vă că nu ați lăsat cheile în contact.
 • Pe timpul nopții, parcați autoturismul în locuri special amenajate și iluminate, aflate în zona de acțiune a patrulelor de poliție.
 • Utilizați sistemul de blocare a axului volanului, a cutiei de viteze sau a sistemului de frânare.

Realitatea Live

21 Sept. 2021, 16:50
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
21 Sept. 2021, 16:50 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

Reorganizarea circulației rutiere pe anumite porțiuni de drum (spre exemplu cum a fost reorganizată strada București), amenajarea cu iluminare și semafoare inteligente a sensurilor giratorii cu risc sporit de ambuteiaje dar și a trecerilor pietonale (în special cele care înregistrează un număr mare de accidente cu implicarea pietonilor).

Sunt doar câteva din propunerile angajaților INSP către reprezentanții Primăriei și MAI pentru a scăpa de ambuteiajele infernale din Capitală.

De asemenea, INSP mai propune Primăriei Chișinău efectuarea calitativă și întreținerea marcajelor rutiere, instalarea în locuri vizibile a indicatoarelor rutiere, dar și amenajarea locurilor de parcare și a stațiilor de oprire pentru transportul public.

Despre aceste propuneri s-a discutat astăzi în cadrul primei ședințe de la MAI a grupului de lucru format din specialiștii în domeniul circulației și siguranței rutiere din cadrul Inspectoratului Național de Securitate Publică și reprezentanții Primăriei municipiului Chișinău.

„În cadrul ședinței a fost analizată situația actuală de pe străzile Capitalei, fiind evidențiate principalele cauze care creează impedimente în traficul rutier, în special la sensurile giratorii și la trecerile de pietoni. Reprezentanții INSP au prezentat misiunile de care sunt responsabile echipajele poliției și și-au arătat disponibilitatea de a conlucra cu reprezentanții primăriei pentru soluționarea cât mai urgentă a tuturor problemelor existente”, anunță MAI.

De asemenea conducerea MAI a reiterat inițiativa unui proiect de lege care va permite agenților constatatori din cadrul primăriei să documenteze conducătorii auto pentru parcarea neregulamentară.

„Un alt subiect discutat astăzi se referă la cursele ilegale care au loc la ieșirile din municipiu sau chiar pe bulevardele principale din oraș, acestea fiind un risc major de accidente în traficul rutier. În context, vor fi realizate operațiuni speciale pentru identificarea acestor curse și documentarea șoferilor implicați. La finalul ședinței a fost întocmit un plan concret de acțiuni, care urmează a fi realizate în următoarea lună precum și monitorizarea implementării acestora prin implicarea directă în teren, la fața locului, a grupului comun de lucru”, mai precizează MAI.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române