Curs valutar
 • EUR
  19.1338
  0%
 • USD
  18.1553
  0%
 • RUB
  0.1871
  0%
 • RON
  3.8458
  0%
 • UAH
  0.4916
  0%

Reținuți în interiorul automobilului pe care tocmai îl răpise. Minorii nu sunt la prima abatere de acest gen

15 Mart. 2021, 12:53
 // Categoria: Societate // Autor:  Realitatea.md
15 Mart. 2021, 12:53 // Societate //  Realitatea.md

Doi minori de 15 și 17 ani, locuitori ai Capitalei, au fost reținuți pe urme fierbinți de către un echipaj al Batalionului de patrulare și reacționare operativă al Direcției de Poliție Chișinău, pentru răpirea unui automobil. Aceștia nu sunt la prima abatere, iar anterior au mai fost implicați în comiterea infracțiunilor de acest gen.

În noaptea de 15 martie, polițiștii au receptat informația de la serviciul 112, precum că de pe strada Pandurilor, a fost răpit un automobil „Toyota Rav 4”. Echipajul s-a deplasat la fața locului, pentru stabilirea circumstanțelor, unde au fost întâmpinați de proprietarul automobilului, un bărbat în vârstă de 35 de ani, comunicând detalii despre unitatea de transport.

În urma reacționării prompte a echipajului BPRO, la intersecția străzilor Sarmisegetuza cu Minsk, a fost depistat automobilul răpit, iar în interior erau minorii care au comis infracțiunea. Ambii au fost escortați la Inspectoratul de Poliție Botanica, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

În cadrul acțiunilor procesual-penale minorii și-au recunoscut vina, comunicând că au observat că automobilul nu era încuiat și cheile se aflau în contact. Astfel, au răpit automobilul cu scopul de a se plimba prin oraș.

Actualmente, minorii sunt cercetați penal în stare de libertate pentru „Răpirea mijlocului de transport”, infracțiune care conform legislației în vigoare se pedepsește cu amendă în mărime de la 29.000 la 67.500 lei sau cu închisoare de la 1 la 3 ani.

În context, Poliția Capitalei recomandă următoarele:

 • Dotați autoturismul cu un sistem de alarmă pe bază de sensori ce se aplică pe geamuri și capote, ceea ce își dovedește întotdeauna eficiența.
 • Verificați dacă geamurile sunt închise și portierele asigurate atunci când părăsiți autoturismul, chiar și pentru câteva minute.
 • Asigurați-vă că nu ați lăsat cheile în contact.
 • Pe timpul nopții, parcați autoturismul în locuri special amenajate și iluminate, aflate în zona de acțiune a patrulelor de poliție.
 • Utilizați sistemul de blocare a axului volanului, a cutiei de viteze sau a sistemului de frânare.

Realitatea Live

29 Sept. 2023, 22:35
 // Categoria: În Lume // Autor:  Ursu Ana
29 Sept. 2023, 22:35 // În Lume //  Ursu Ana

Îngrijorarea privind riscul unei erupții într-o zonă vulcanică extinsă în apropierea orașului Napoli crește, după cel mai puternic cutremur înregistrat în ultimii 40 de ani, scrie The Guardian.

Campi Flegrei, o constelație de cratere vulcanice antice, a experimentat o intensificare semnificativă a activității seismice în ultimul an, cu peste 80 de evenimente, dintre care cel mai mare a fost un cutremur de magnitudine 4,2, în primele ore ale dimineții de miercuri.

Carlo Doglioni, președintele Institutului Național de Geofizică și Vulcanologie (INGV) din Italia, a declarat că, având în vedere creșterea activității seismice în ultimele luni, „nu vedem un sfârșit” în acest moment. El a menționat că cel mai bun scenariu ar fi ca activitatea să se oprească, așa cum s-a întâmplat după o perioadă lungă de tulburări în anii 1980, dar cel mai rău scenariu ar fi o erupție similară cu cea din 1538, care a creat o serie de mici dealuri și cratere.

„Monitorizăm situația, dar nu știm cum va evolua. În cazul unei erupții, nu știm când și unde ar putea avea loc. Chiar și o erupție mică ar putea provoca tulburări sociale semnificative”, a adăugat el.

În zona Campi Flegrei locuiesc cel puțin 360.000 de persoane, dintre care șapte dintre cele mai expuse centre locuite, inclusiv o parte din Napoli. Autoritățile au început să facă planuri pentru evacuarea populației în cazul unei erupții iminente.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală