Curs valutar
 • EUR
  20.7694
  -0.5585%
 • USD
  17.6521
  -0.0272%
 • RUB
  0.2435
  0.2053%
 • RON
  4.1969
  -0.5504%
 • UAH
  0.6611
  -0.2571%

Reținuți pentru cel puțin două jafuri comise la Ciocana. Cei trei sunt bănuiți și de alte infracțiuni

24 Feb. 2021, 12:36
 // Categoria: Societate // Autor:  Realitatea.md
24 Feb. 2021, 12:36 // Societate //  Realitatea.md

Membrii unui grup infracțional format din trei membri cu vârstele de 19 ani și 20 de ani, originari din raioanele Călărași, Căușeni și Ștefan Vodă, au fost reținuți de ofițerii secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de Poliție Ciocana de comun cu procurorii Procuraturii Chișinău, oficiul Ciocana, pentru comiterea a două jafuri stradale. Unul dintre indivizi nu este la prima abatere, fiind cercetat penal pentru comiterea infracțiunilor analogice și furt.

Potrivit Poliției Capitalei, la începutul lunii ianuarie curent, în timp ce se aflau pe strada Alecu Russo și bulevardul Mircea cel Bătrân din sectorul Ciocana, prin aplicarea forței fizice, suspecții au deposedat doi tineri cu vârstele de 23 și 25 de ani de bunurile materiale pe care cei doi le aveau cu ei. Este vorba despre telefoane mobile și portmoneul în care se aflau mijloace bănești.

Tinerii care au pătimit de pe urma suspecților au comunicat polițiștilor că în timp ce se deplasau spre domiciliu, au fost atacați de trei indivizi și, prin aplicarea violenței, în mod deschis le-au sustras bunurile după care au fugit într-o direcție necunoscută.

Prejudiciul cauzat victimelor a fost estimat la 20.750 de lei.

Pe ambele cazuri au fost pornite cauze penale pentru jaf.

În acest context, polițiștii au dispus mai multe acțiuni de investigație și urmărire penală în stabilirea și reținerea suspecților în comiterea infracțiunilor.

Astfel, în cadrul acțiunilor desfășurate de către polițiști, suspecții au fost identificați, localizați și reținuți. Totodată, în cadrul acțiunilor de urmărire penală au fost dispuse percheziții autorizate la domiciliile suspecților, unde au fost depistate și ridicate mai multe bunuri, proveniența cărora nu a putut fi explicată. Toate bunurile au fost ridicate și sigilate conform procedurii. În cadrul acțiunilor procesual-penale aceștia și-au recunoscut vina.

Indivizii au fost reținuți pentru 72 de ore în Izolatorul de Detenție al Direcție de Poliție Chișinău și sunt cercetați penal pentru jaf. Aceștia riscă închisoare pe un termen de la 5 la 7 ani.

Polițiștii continuă acțiunile în vederea stabilirii complicității acestora și în alte cazuri comise pe teritoriul municipiului Chișinău.

Realitatea Live

17 Sept. 2021, 14:52
 // Categoria: Sci-tech // Autor:  Realitatea.md
17 Sept. 2021, 14:52 // Sci-tech //  Realitatea.md

Cel puțin două instituții media au anunțat în ultimele zile că le-au fost suspendate sau blocate conturile pe platforma video Youtube, unde își publică emisiunile. E vorba de portalul lisa.md și postul TV8, scrie Media-azi.md.

Jurnalista Lilia Burakovski de la portalul informativ-analitic Lisa.md și autoarea emisiunii „Teritoriul libertății cu Lilia Burakovski” («Территория свободы с Лилией Бураковски») a anunțat, pe 16 septembrie, că a fost informată despre faptul că canalul Lisa News de pe Youtube a fost blocat în legătură cu plângerile depuse de internauți. „Au fost depuse plângeri pe programele pe care eu le fac și acest lucru nu s-a întâmplat o singură dată într-o perioadă foarte scurtă”, a scris Lilia Burakovski pe pagina sa de Facebook.

Ea a menționat că anterior au avut loc două tentative de a bloca activitatea site-ului lisa.md, precum și încercări de blocare a contului personal și a paginii oficiale de Facebook a emisiunii. „Nu aș vrea să cred că este o acțiune premeditată pentru a mă lipsi de o platformă de lucru, doar că sunt prea multe coincidențe într-o perioadă scurtă de timp”, a mai spus Lilia Burakovski.

Jurnalista a adăugat că va investiga incidentul și își rezervă dreptul de a acționa în conformitate cu legislația.

Recent, și administrația TV8 a anunțat despre blocarea canalului Știrile TV8, unde sunt transmise emisiunile în format live și sunt publicate reportajele jurnaliștilor. Reprezentanții TV8 au precizat că au anunțat Poliția în legătură cu acest fapt. Oamenii legii au inițiat o anchetă pentru a stabili în ce condiții a fost blocat canalul și cine s-ar face responsabil.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române