Curs valutar
 • EUR
  20.7452
  0%
 • USD
  17.7044
  0%
 • RUB
  0.2434
  0%
 • RON
  4.1909
  0%
 • UAH
  0.6661
  0%

Un tânăr din nordul țării, prins la furat lemne în zona de frontieră! Nici măcar actele pentru camion nu erau în regulă

24 Feb. 2021, 10:52
 // Categoria: Societate // Autor:  Realitatea.md
24 Feb. 2021, 10:52 // Societate //  Realitatea.md

Un locuitor al satului Lopatnic, raionul Edineț, a fost depistat în zona de frontieră în timp ce încărca lemne, defrișate ilegal în fâșia forestieră. Potrivit Poliției de Frontieră, acesta nici măcar nu avea toate actele necesare pentru autovehicul. Polițiștii de frontieră din Direcția regională NORD continuă cercetările pe caz, iar persoana riscă amendă contravențională.

În seara zilei de ieri, conform unei informații operative, patrula mobilă a Sectorului Poliției de Frontieră Lopatnic a intervenit cu verificări pe segmentul de responsabilitate. Astfel, pe direcția localităților Lopatnic-Mitoc a fost observată o persoană care strângea lemne și ulterior le încărca într-un camion de model „Ural-4320”. În urma verificării la fața locului, polițiștii de frontieră au constatat prezența unui cetățean moldovean în vârstă de 31 de ani.

Tânărul a defrișat ilegal arbori, neavând în acest sens nicio autorizație. Pentru cei trei metri cubi de lemne, pregătite pentru transportare, nu s-au putut prezenta actele de proveniență. La fel, conducătorul auto nu era în posesia documentelor pentru mijlocul de transport, lipseau certificatul de înmatriculare, revizia tehnică și asigurarea auto obligatorie.

Acesta a declarat că lemnele erau pentru uz personal, dar fără a-și putea justifica ilegalitatea comisă. Astfel, mijlocul de transport și bunurile au fost ridicate, urmând a fi păstrate pe teritoriul SPF Lopatnic până la luarea unei decizii, iar tânărul este cercetat contravențional.

ALTE ȘTIRI, VIDEO, NO COMMENT pe Telegram Realitatea/RLIVE TV

Realitatea Live

25 Sept. 2021, 08:55
 // Categoria: Meteo // Autor:  Realitatea.md
25 Sept. 2021, 08:55 // Meteo //  Realitatea.md

În dimineața zilei de sâmbătă, 25 septembrie curent, termometrele au indicat în medie +10 grade Celsius, cu un grad sau două mai puțin sau mai mult în funcție de zona republicii în care v-ați trezit. În general, meteorologii moldoveni prognozează vreme evident mai caldă decât cum a fost toată săptămâna.

Astfel, în localitățile din nordul țării, maximele termice la mijlocul zilei vor fi între +15..+18 grade Celsius, în centru acestea fiind de +16..+19 grade Celsius. Ca de obicei, la sud, va fi cel mai cald, pentru că acolo temperaturile vor oscila pe timp de zi între +17..+20 grade Celsius.

Și noaptea va fi mai caldă. Dacă acum o zi minimele au fost și de +5 grade Celsius, atunci termometrele vor indica temperaturi duble, adică pe timp de noapte nu vor scădea mai jos de +10 grade Celsius.

Cert este faptul că vântul va sufla din nord-vest cu o viteză de 1-6 metri pe secundă. Cerul va fi variabil, adică uneori senin, alteori parțial noros, însă precipitații sub formă de ploaie nu sunt prevăzute.

Presiunea atmosferică va fi normală.

În funcție de fenomenele vremii, meteorologii actualizează informațiile pe site-ul oficial.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române