Curs valutar
 • EUR
  19.5602
  0.3768%
 • USD
  19.2238
  -0.0557%
 • RUB
  0.3176
  1.2909%
 • RON
  4.0055
  0.337%
 • UAH
  0.5206
  -0.0384%

Revoltă mare! Zuckerberg apare pe o copertă având pe gură „șterge Facebook”. Compania este învinuită de interese!

08 Oct. 2021, 13:04
 // Categoria: Sci-tech // Autor:  Realitatea.md
08 Oct. 2021, 13:04 // Sci-tech //  Realitatea.md

Coperta revistei „Time” a făcut senzație la sfârșitul acestei săptămâni. Pe ea apare cofondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, având pe gură întrebarea „șterge Facebook?” și cu răspunsurile de click-at: anulează sau confirmă ștergerea. Este vorba despre o revoltă mare care are loc după ce Facebook a picat în toată lumea zilele trecute. Compania este învinuită de interese. Mai mult, odată cu această copertă, în revistă apare și o coloană editorială care ne lasă loc să ne gândim.

După ce Facebook a picat la nivel global pe data de 4 octombrie curent, în SUA s-a ridicat un val de reacții și întrebări cu privire la activitatea companiei. În special, administratorii sunt învinuiți că aduc prejudicii utilizatorilor minori, punând în față banii în schimbul securității.

Revista americană „Time”, în urma acestor critici, a pulsat revolta, scoțând un număr care îl are pe copertă pe cofondatorul Facebook, Mark Zuckerberg. Acesta are deasupra gurii sale o fereastră în care apare întrebarea: „Șterge Facebook?”. Sunt ca de obicei două variante – fie de confirmat ștergerea, fie de anulat.

În acest număr, a apărut o coloană editorială, de autor, a omului de afaceri american și investitorul Roger McNamee. În articolul semnat, el susține că Facebook nu se va putea remedia singur și ca o soluție a propus trei măsuri: să fie creat un organ de reglementare special, să fie interzisă utilizarea informației confidențiale a utilizatorilor și să fie actualizată legislația SUA cu privire la antimonopol.

Amintim că, la începutul săptămânii, Facebook, Instagram, WhatsApp și o serie de servicii Google au picat. Această defecțiune a fost clasificată ca cea mai mare din istoria internetului. Peste 10,6 milioane de utilizatori din diverse colțuri ale lumii, inclusiv din Republica Moldova, au raportat că au probleme la accesarea rețelelor sociale.

Mai târziu, Mark Zuckerberg a explicat că defecțiunea a avut loc în legătură cu modificările la configurația ruterelor, responsabile de distribuirea traficului între centrele de date ale Facebook, ceea ce a dus la o rupere de legătură, care „ca un efect de domino a perturbat comunicarea”.

Realitatea Live

17 Aug. 2022, 22:45
 // Categoria: Uncategorized // Autor:  Ursu Ana
17 Aug. 2022, 22:45 // Uncategorized //  Ursu Ana

Poliția din Washington investighează moartea unui critic de-ai lui Vladimir Putin, care a fost găsit fără viață în fața locuinței sale din Washington, au anunțat autoritățile și familia acestuia, potrivit Newsweek și Daily Beast. Dan Rapoport era un susținător al lui Alexei Navalnîi și un critic al invaziei Rusiei în Ucraina.

Alena Rapoport, soția lui Dan Rapoport, a confirmat pentru grupul media rusesc RBC moartea acestuia, dar nu a dat detalii despre cauza morții, scrie digi24.ro.

Poliția metropolitană a publicat un raport privind moartea pe 14 august a lui Dan Rapoport, arătând că acest caz ramâne sub investigație. În raportul poliției, consultat de Daily Beast, se mai arată că poliția a fost chemată să intervină în legătură cu o tentativă de sinucidere („in reference to a jumper”; jumper, în jargonul poliției americane, înseamnă tentativă de sinucidere prin aruncare de la înălțime – n.r.).

În declarația pentru RBC, soția lui Rapoport a respins ipoteza că s-ar fi sinucis și ar fi lăsat în urmă un bilet, lansată tot de presa rusă. „Nu a fost niciun bilet, nicio sinucidere, nicio călătorie la Londra, nicio plecare”, a spus Alena Rapoport pentru RBC, potrivit Daily Beast. Publicația americană mai relatează, citând rapoartele poliției, că Dan Rapoport a fost găsit mort duminică seară, în fața unei clădiri de locuințe de lux.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

El a fost transportat la spital, unde a fost declarat mort. În momentul în care a fost găsit, Rapoport purta șlapi portocalii, o pălărie neagră, avea la el permisul de conducere și 2.620 de dolari cash. Cauza morții nu a fost încă determinată, a precizat un purtător de cuvânt al poliției pentru Daily Beast. Dan Rapoport, un critic al războiului din Ucraina Născut la Riga, Letonia, Dan Rapoport, 52 de ani, era om de afaceri și investitor, care a deținut un club în Moscova.

El a fondat o firmă de consultanță în tehnologie pentru atragerea de investiții pentru start-up-urile din acest domeniu, Rapoport Capital. Ivanka Trump, fiica fostului președinte Donald Trump, a locuit cu familia ei la Washington într-o locuință care i-a aparținut lui Dan Rapoport. Rapoport era un susținător al lui Alexei Navalnîi și un critic al războiului din Ucraina.  „Este cât se poate de simplu.

Ucrainenii vor să fie un popor liber, să trăiască într-o societate europeană civilizată și democratică, nu într-un gulag rusesc. Și sunt pregătiți să apere viitorul copiilor lor”, scria el într-o postare pe Facebook.

Alena, soția lui, este ucraineancă.

 

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală