Curs valutar
 • EUR
  20.3375
  -0.1303%
 • USD
  17.5407
  0.1192%
 • RUB
  0.2496
  -1.1619%
 • RON
  4.1099
  -0.1484%
 • UAH
  0.6650
  0.2707%

Revoltă mare! Zuckerberg apare pe o copertă având pe gură „șterge Facebook”. Compania este învinuită de interese!

08 Oct. 2021, 13:04
 // Categoria: Sci-tech // Autor:  Realitatea.md
08 Oct. 2021, 13:04 // Sci-tech //  Realitatea.md

Coperta revistei „Time” a făcut senzație la sfârșitul acestei săptămâni. Pe ea apare cofondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, având pe gură întrebarea „șterge Facebook?” și cu răspunsurile de click-at: anulează sau confirmă ștergerea. Este vorba despre o revoltă mare care are loc după ce Facebook a picat în toată lumea zilele trecute. Compania este învinuită de interese. Mai mult, odată cu această copertă, în revistă apare și o coloană editorială care ne lasă loc să ne gândim.

După ce Facebook a picat la nivel global pe data de 4 octombrie curent, în SUA s-a ridicat un val de reacții și întrebări cu privire la activitatea companiei. În special, administratorii sunt învinuiți că aduc prejudicii utilizatorilor minori, punând în față banii în schimbul securității.

Revista americană „Time”, în urma acestor critici, a pulsat revolta, scoțând un număr care îl are pe copertă pe cofondatorul Facebook, Mark Zuckerberg. Acesta are deasupra gurii sale o fereastră în care apare întrebarea: „Șterge Facebook?”. Sunt ca de obicei două variante – fie de confirmat ștergerea, fie de anulat.

În acest număr, a apărut o coloană editorială, de autor, a omului de afaceri american și investitorul Roger McNamee. În articolul semnat, el susține că Facebook nu se va putea remedia singur și ca o soluție a propus trei măsuri: să fie creat un organ de reglementare special, să fie interzisă utilizarea informației confidențiale a utilizatorilor și să fie actualizată legislația SUA cu privire la antimonopol.

Amintim că, la începutul săptămânii, Facebook, Instagram, WhatsApp și o serie de servicii Google au picat. Această defecțiune a fost clasificată ca cea mai mare din istoria internetului. Peste 10,6 milioane de utilizatori din diverse colțuri ale lumii, inclusiv din Republica Moldova, au raportat că au probleme la accesarea rețelelor sociale.

Mai târziu, Mark Zuckerberg a explicat că defecțiunea a avut loc în legătură cu modificările la configurația ruterelor, responsabile de distribuirea traficului între centrele de date ale Facebook, ceea ce a dus la o rupere de legătură, care „ca un efect de domino a perturbat comunicarea”.

Realitatea Live

28 Oct. 2021, 15:24
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
28 Oct. 2021, 15:24 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

Se pare că Roman Cojuhari, consilier PAS și director al „Poștei Moldovei”, se înțelege mult mai bine cu mama edilului Capitalei, Eugenia Ceban, decât cu primarul Ion Ceban.

În cadrul ședinței a Consiliului municipal Chișinău de astăzi, transmisă în direct pe RLIVE.MD și RLIVE TV, cei doi consilieri au fost „prinși” în timp ce stăteau la sfat, departe de urechile altor aleși locali.

Nu este clar despre ce au discutat cei doi, însă din imagini putem observa că Cojuhari nu a fost deloc agitat în discuția cu Eugenia Ceban, comparativ cu „lupta” pe care o are cu Ion Ceban.

 

Amintim că, astăzi, la ședința Consiliului municipal Chișinău subiectul gazelor a fost motiv de dispută între edilul Capitalei, Ion Ceban și  consilerul PAS, care este și director al „Poștei Moldovei”, Roman Cojuhari.

VIDEO BOX la ședința CMC. Gazul i-a înfierbântat! Consilier socialist către unul de la PAS: Închide-ți gura

Cei doi și-au împărțit acuzații, după ce Ion Ceban a reiterat că este indignat de faptul că guvernarea PAS ascunde aspecte importante în legătură cu achizițiile de gaz din surse alternative și că nu-și asumă lucruri importante, precum ar fi deconectarea instituțiilor statului de la agentul termic.

 
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul “Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul “Valea Morilor” din Capitală
Coreea de Sud a lansat în spațiu prima sa rachetă
Coreea de Sud a lansat în spațiu prima sa rachetă
Toamna, o adevărată expoziție de pictură în aer liber
Toamna, o adevărată expoziție de pictură în aer liber
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău