Curs valutar
 • EUR
  21.2684
  -0.0221%
 • USD
  17.8869
  0.0453%
 • RUB
  0.2454
  0.1222%
 • RON
  4.3249
  0.0301%
 • UAH
  0.6663
  -0.015%

REVOLTĂTOR! Cât durează asfaltul lui Ion Ceban? La câteva zile de la injectare, asfaltul se surpă din nou sub picioare

06 Iul. 2021, 11:29
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
06 Iul. 2021, 11:29 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

Apa trece, pietrele rămân! Este cea mai potrivită descriere pentru majoritatea gropilor din Chișinău care, în ultima vreme, sunt asfaltate sau injectate de mântuială de către autoritățile muncipale.

Un exemplu în acest sens este și o gaură de pe strada Maria Cebotari din sectorul Buiucani al Capitalei care, la trei zile de la asfaltare, a fost golită din nou, iar acum are nevoie de intervenția specialiștilor.

Activistul PAS, Serghei Bejenari a postat pe Facebook, sâmbătă, o fotografie cu o groapă chiar în mijlocul drumului. Mare i-a fost mirarea când aceeași groapă a fost între timp „asfaltată” de serviciile municipale.

Din fotografia postată pe rețelele de socializare se vede că peste gaură a fost turnat pietriș, care la scurt timp a și început să se surpe.

„Calitatea asfaltului injectat pe străzile din Chișinău. Ion Ceban a repetat de mai multe ori că își asumă pe propria răspundere că asfaltul va corespunde normelor de calitate. 🤌P.S. Poza este făcută sâmbătă, interesant cum s-au schimbat la față străzile după ploița de ieri”, a scris pe Facebook Bejenari.
Între timp, autoritățile municipale susțin că plombarea gropilor de pe străzi continuă, asta deși agenții economici nu au primit încă certificarea necesară de la Ministerul Economiei.

Realitatea Live

03 Aug. 2021, 14:07
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Realitatea.md
03 Aug. 2021, 14:07 // Actualitate //  Realitatea.md

Sute de enoriași au ieșit marți, 3 august 2021, în centrul Capitalei pentru a protesta împotriva vaccinări obligatorii care nu a fost impusă în Republica Moldova. Manifestația a fost organizat de către Mișcarea Juriștilor Ortodocși din Moldova.

Oamenii conduși de către zeci de preoți susțin că nu-și doresc vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19. Nu este clar în ce context a fost organizat protestul pentru că la ora actuală, în țară, în niciun fel de domeniu de activitate nu se discută despre obligativitatea imunizării. 

Imediat după protest, Mișcarea Juriștilor Ortodocși din Moldova s-au îndreptate spre Guvern, iar apoi spre Președinție. Aceștia au depus o petiție împotriva vaccinări obligatorie cu COVID-19.


Vaccinul nu trebuie să fie obligatoriu. După întâlnirea de astăzi, ca un ultim scop, este faptul că creștinii ortodocși susțin poziția oficială a Bisericii Ortodoxe din Moldova. Vaccinarea nu trebuie să fie obligatorie, a declarat unul dintre preoții prezenți la protest.

Noi ne dorim ca acest lucru să nu să se întâmple. În cazul în care hărțuirea și discriminarea va continua sau vom avea un proiect de lege care va propune obligativitatea vaccinării, atunci protestele vor continua. Noi nu așteptăm un nou guvern pentru a ne adresa politic cuiva, noi ne adresăm organizaților statale precum și conducătorilor de interprinderi să stopeze discriminarea din câmpul muncii și din colectivitate. Mai mult decât atât, ne vom trezi pe 1 Septembrie fără cadre didactice sau fără medici în spitale din cauza discriminării, a adăugat una dintre femeile prezente la protest.

Realitatea.md precizează că la nivel oficial, în Republica Moldova nu se discută despre vaccinarea obligatorie. De la începutul campaniei de vaccinare, autoritățile au venit doar cu recomandări în acest sens.

 

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate