Curs valutar
 • EUR
  21.2515
  -0.0795%
 • USD
  17.8787
  -0.0459%
 • RUB
  0.2455
  0.0407%
 • RON
  4.3209
  -0.0926%
 • UAH
  0.6665
  0.03%

Scenariu similar ca la prezidențiale. Un apropiat de-a lui Caramalac a venit la Chișinău. Dezvăluirile unui deputat

06 Iul. 2021, 11:52
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Beregoi
06 Iul. 2021, 11:52 // Politica //  Petru Beregoi

Un interlop din Federația Rusă ar fi intrat pe teritoriul Moldovei, deși Poliția de Frontieră a fost somată de Interpolul rusesc să nu-i permită accesul. Dezvăluirile au fost făcute de către deputatul PAS, Radu Marian, care face trimitere la o investigație, ce ar avea conexiuni cu Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor.

În acest sens, deputatul a trimis un demers către Poliția de Frontieră, pentru a afla de ce instituția nu a luat în calcul recomandarea Interpolului din Federația Rusă și i-a permis interlop-ulului rus, Vladimir Kulibaba, să intre pe teritoriul Moldovei.

„Portalul WatchDog.md a publicat o investigație în care se arată că la Chișinău a sosit Vladimir Kulibaba, un asociat al interlopului Grigore Caramalac. Kulibaba a venit la Chișinău pentru a se implica în așa-numita Platformă civică „Uniunea Populară”, care organizează acțiuni de susținere a socialiștilor și comuniștilor în actuala campanie electorală”, susține Radu Marian.

Potrivit parlamentarului, Kulibaba ar fi învinuit în Rusia de organizarea unui omor și s-ar afla în căutare internațională în mai multe state. Investigația realizată de WatchDog spun că biroul Interpol de la Moscova a trimis o informație către poliția de la Chișinău prin care a avertizat autoritățile moldovenești că interlopul Vladimir Kulibaba este sub monitorizare, recomandând să-i fie interzisă intrarea în Republica Moldova. Totuși, Poliția de Frontieră de la Chișinău „a ignorat recomandările omologilor ruși, a admis un risc pentru securitatea statului și permis acestuia să intre în Moldova”.

„Am trimis astăzi un demers către MAI și Poliția de Frontieră prin care am solicitat să explice de ce recomandarea Interpol a fost ignorată. În cazul în care riscurile se confirmă, am solicitat inițierea acțiunilor de expulzare imediată din țară a individului respectiv”, anunță Marian.

Amintim că, în toamna anului 2020, un apropiat al interlopului Grigore Caramalac a fost trimis la Chișinău pentru „a organiza pretinse destabilizări în masă” după alegerile prezidențiale, care au avut loc în luna noiembrie anul trecut. Acesta a fost reținut atunci în Ucraina și extrădat Moldovei, fiind acuzat de mai multe crime, însă „justiția” din Moldova l-a achitat și l-a eliberat.

Realitatea Live

04 Aug. 2021, 13:15
 // Categoria: În Lume // Autor:  Realitatea.md
04 Aug. 2021, 13:15 // În Lume //  Realitatea.md

Autoritățile japoneze au dezvăluit numele a trei cetățeni care nu au respectat măsura de carantina când s-au întors din afara țării, pentru a-i face de rușine în public.

Ministrul Sănătății a spus că cei trei cetățeni japonezi au acționat cu intenție, încercând să evite autoritățile la revenirea din străinătate.

Anunțul a fost făcut luni seară și este o premieră în Japonia, declanșând imediat speculații pe rețelele de socializare privind localizarea sau ocupația celor indicați de autorități.

Japonia le cere tuturor celor care călătoresc în străinătate, inclusiv cetățenilor japonezi, să se izoleze timp de două săptămâni, interval în care sunt rugați să folosească o aplicație de localizare și să-și raporteze starea de sănătate.

Săptămâna trecut, autoritățile au extins starea de urgență provocată de epidemia de coronavirus în alte patru zone, după ce s-a înregistrat o creștere puternică a numărului de cazuri în perioada în care Japonia găzduiește Jocurile Olimpice.

Premierul Yoshihide Suga a declarat stare de urgență în Saitama, Kanagawa, Chiba și Osaka, începând cu 31 august, iar măsurile deja existente în Tokyo și insula Okinawa au fost prelungite până la finalul lunii august.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate