Armata israeliană se pregăteşte miercuri pentru „orice scenariu”, la o zi după un atac aerian în suburbiile Beirutului, fatal pentru numărul doi al mişcării islamiste palestiniene Hamas şi realimentând temerile de extindere a conflictului actual din Fâşia Gaza, notează AFP.

„Forţele israeliene sunt într-o stare de pregătire foarte ridicată în toate arenele, în apărare şi în atac. Suntem foarte pregătiţi pentru orice scenariu. Cel mai important lucru de spus în această seară este că suntem concentraţi şi rămânem concentraţi asupra luptei împotriva Hamas”, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei, Daniel Hagari.

Anterior, Libanul fusese zguduit de o puternică undă de şoc cu un atac aerian atribuit Israelului la suburbiile sudice ale Beirutului, bastion al Hezbollahului pro-iranian, în care şi-a pierdut viaţa Saleh al-Arouri, numărul doi al biroului politic al Hamas, precum şi cel puţin alte şase dintre cadrele sale.

„O mişcare ai cărei lideri şi fondatori cad martiri pentru demnitatea poporului şi a naţiunii noastre nu va fi învinsă niciodată”, a reacţionat Ismail Haniyeh, liderul Hamas, denunţând „o încălcare a suveranităţii Libanului” şi o „extindere” a războiului în curs în Fâşia Gaza.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!