Curs valutar
 • EUR
  21.4896
  0.0838%
 • USD
  17.9913
  0.0756%
 • RUB
  0.2489
  0.683%
 • RON
  4.3649
  0.1466%
 • UAH
  0.6535
  -0.8569%

Rusia a renunțat la ideea de a bloca rețeaua de socializare Twitter

17 Mai 2021, 18:20
 // Categoria: Sci-tech // Autor:  Mădălina Sorokovsky
17 Mai 2021, 18:20 // Sci-tech //  Mădălina Sorokovsky

Roskomnadzor, o unitate de supraveghere rusă a telecomunicațiilor, a anunțat că nu va bloca complet rețeaua de socializare Twitter în Rusia. Acest lucru a fost afirmat în declarația departamentului.

Potrivit informațiilor, RKN a menționat că în cele două luni care au trecut de la începutul încetinirii rețelei de socializare în Rusia, moderatorii au șters mai mult de 91% din mesajele care conțin informații interzise, ​​iar conducerea Twitter a declarat oficial că „pe deplin împărtășește acțiunile departamentului de combatere a conținutului periculos din punct de vedere social și va lua toate măsurile necesare pentru eliminarea acestuia”. 

De asemenea, Roskomnadzor a declarat că traficul Twitter nu va mai încetini în rețelele fixe și în rețelele Wi-Fi. 

Presa rusă relatează că Roskomnadzor a început să încetinească activitatea Twitter în Rusia pe 10 martie curent, acuzând rețeaua de socializare că refuză ștergerea informațiilor interzise. 

La începutul lunii aprilie, instanța a amendat Twitter cu 8,9 milioane de ruble pentru eșecul ștergerii mesajelor despre proteste necoordonate. 

Realitatea Live

24 Iun. 2021, 21:32
 // Categoria: Politica // Autor:  Cristina Vlah
24 Iun. 2021, 21:32 // Politica //  Cristina Vlah

Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate/vicepreședintele Comisiei Europene, Josep Borrell, a declarat că Uniunea Europeană dorește o cooperare aprofundată în domeniul securității cu țările parteneriatului Estic, informează Realitatea.md. Declarații în acest sens au fost lansate în urma întrevederii dintre oficialul European și miniștrii de Externe din Republica Moldova, Ucraina și Georgia.

„Punerea integrală în aplicare a acestor acorduri (n.r. – Acordurile de Asociere cu UE) este esențială pentru a putea folosi toate oportunitățile pe care le oferă, de exemplu, schimburile comerciale ulterioare, o mai mare cooperare în materie de securitate – și, în prezent, în special în noile domenii de dezinformare, amenințări cibernetice și hibride – cu privire la mediu și conectivitate; așa cum am spus, acest lucru devine cuvântul zilei.

Permiteți-mi să spun, de asemenea, că apropierea de Uniunea Europeană va necesita o muncă din partea ambelor părți. În fiecare dintre țările dvs., știți că există domenii cheie de reformă care necesită îmbunătățiri rapide, aprofundate și sincere. Nu putem decât să aproximăm legislația, să aprofundăm cooperarea și să progresăm în activitatea comună dacă aceste reforme sunt pe deplin adoptate și puse în aplicare”, a declarat Josep Borrell.

De asemenea, demnitarul UE a reiterat faptul că UE va susține din punct de vedere politic și financiar țările Parteneriatului Estic, dar se așteaptă și din partea acestor țări – implementarea reformelor.

„Anul acesta este un an important pentru Parteneriatul estic. Împreună cu Comisia, suntem în curs de finalizare a agendei pentru perioada post 2020, care conține rezultate și obiective concrete.

Summitul Parteneriatului estic va avea loc în decembrie. Înțeleg că tuturor ne pare rău pentru faptul că a fost [anterior] amânat, așa cum s-a întâmplat și cu alte summituri. Dar în decembrie, când va avea loc acest summit, vom avea ocazia să punem în mișcare această nouă agendă și să convenim asupra unei viziuni comune pentru viitor”, a mai spus Borrell.

În context, înaltul reprezentant european și-a exprimat disponibilitatea de a vizita țările Parteneriatului Estic, printre care e și Republica Moldova, după ce se vor permite liberele deplasări în contextul reducerii pericolului pandemic.