Curs valutar
 • EUR
  20.7202
  -0.2124%
 • USD
  17.6982
  0.0096%
 • RUB
  0.2436
  0.3695%
 • RON
  4.1871
  -0.172%
 • UAH
  0.6647
  0.4062%

Rusia avertizează SUA: E spre binele lor să stea departe de Crimeea și să nu testeze nervii rușilor

13 Apr. 2021, 12:58
 // Categoria: În Lume // Autor:  Daniel Hacina
13 Apr. 2021, 12:58 // În Lume //  Daniel Hacina

Rusia a avertizat astăzi Statele Unite să se asigure că navele sale de război stau departe de Crimeea „spre binele lor”. De asemenea, Kremlinul a numit desfășurarea activităților americane din Marea Neagră, drept o „provocare menită să testeze nervii rușilor”. Avertismentul a fost făcut de către ministrul adjunct pentru afaceri externe rus, Serghei Riabkov.

Serghei Riabkov, a avertizat guvernul american să-și țină navele de război, departe de Marea Neagră și să pastreze distanța, spunând că riscul escaladării unor incidente neplăcute este foarte mare.

„Nu există niciun motiv pentru care navele americane ar avea nevoie să se afle atât de aproape de țărmurile noastre, decât dacă ar vrea să creeze o acțiune pur provocatoare. Provocator în sensul direct al cuvântului, ne testează forța, ne joacă pe nervi, însă nu vor reuși”, a spus Riabkov.

„Avertizăm Statele Unite că va fi mai bine să stea departe de Crimeea și de coasta noastră de la Marea Neagră. Va fi spre binele lor”, a adăugat el.

Două nave de război americane urmează să sosească săptămâna aceasta în Marea Neagră, pe fondul escaladării conflictului din regiunea de est a Ucrainei.

Pentagonul a refuzat să discute despre dislocarea navelor, spunând doar că „armata SUA trimite în mod regulat nave în regiune pentru a reduce tensiunile”.

Desfășurarea accestor acțiuni miitare are loc în timp ce Rusia și-a acumulat o parte din forța armată chiar la granița de est a Ucrainei și în Crimeea, susținând că „își mișcă forțele în jur după cum consideră potrivit, inclusiv în scopuri defensive”.

Cele două state se luptă încă din anul 2014, când Rusia a invadat și ulterior a anexat peninsula Crimeea din Ucraina, conflict în care Kievul afirmă că au fost uciși 14.000 de oameni.

Realitatea Live

28 Sept. 2021, 11:08
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
28 Sept. 2021, 11:08 // Societate //  Valentina Buză

Seară cu ghinion pentru doi șoferi. Unitățile de transport pe care le conduceau au fost accidentate după ce un camion a tamponat din spate un tractor. Potrivit presei locale, impactul a avut loc în seara de 27 septembrie, la intrarea în satul Chirsova, raionul Comrat.

Astfel, conform declarațiilor martorilor, vehiculele se deplasau în aceeași direcție, când la un moment dat, camionul a tamponat din spate tractorul. Totul din cauza că, utilajul agricol avea gabaritele deconectate, iar șoferul autocamionului l-ar fi observat în ultimul moment și, prin urmare, nu a reușit să frâneze.

Imediat la fața locului s-au deplasat polițiștii și un echipaj al ambulanței. Din fericire, nimeni nu a avut de suferit.

În zona unde s-a produs accidentul s-au format ambuteiaje, iar timp de aproximativ o oră s-a circulat dificil.

În continuare, Poliția din Comrat continuă cercetările, iar șoferul care va fi găsit vinovat riscă să fie sancționat contravențional.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române