Curs valutar
 • EUR
  21.5242
  0%
 • USD
  17.6884
  0%
 • RUB
  0.2450
  0%
 • RON
  4.3726
  0%
 • UAH
  0.6524
  0%

Rusia: NATO planifică livrarea armelor moderne, a munițiilor și a bunurilor materiale pentru Donbas

02 Iun. 2021, 13:47
 // Categoria: În Lume // Autor:  Mădălina Sorokovsky
02 Iun. 2021, 13:47 // În Lume //  Mădălina Sorokovsky

Ucraina intenționează să utilizeze exercițiile Sea Breeze-2021 pentru a obține arme și muniții moderne, care vor fi transferate în secret trupelor și formațiunilor naționaliste concentrate în apropierea regiunilor Donetsk și Luhansk nestăpânite de stat. Generalul maior, Igor Konashenkov, reprezentant oficial al Ministerului Apărării din Rusia, a avertizat despre acest lucru. 

„Acolo, sub acoperirea exercițiului, se planifică livrarea armelor moderne, a munițiilor și a bunurilor materiale pentru trupele ucrainene”, a spus Igor Konashenkov, asigurând că ulterior armele vor fi transferate la Donbass.

Konashenkov a subliniat că, în timpul exercițiilor menționate mai sus, care sunt planificate să se desfășoare în perioada 28 iunie – 10 iulie, cu participarea țărilor NATO, vor folosi aproximativ patru mii de militari, 40 de nave de război, bărci și nave auxiliare, precum și 30 de unități de echipament de aviație și mai mult de o sută de automobile și vehicule blindate.

În conformitate cu scenariul aprobat al exercițiilor, țările își vor practica acțiunile într-o „situație de criză” provocată de unele „ilegalități”, potrivit Kievului, „formațiuni armate” care se bucură de „sprijinul general” al statului vecin. Și, în ciuda statutului maritim al exercițiilor, granițele reale ale activității militare vor depăși cu mult dincolo de secțiunea ucraineană a Mării Negre, a remarcat Konashenkov.

Reprezentantul departamentului a asigurat că Rusia va monitoriza îndeaproape pregătirea și desfășurarea exercițiilor ucrainene-americane cu implicarea țărilor membre ale Alianței Nord-Atlantice. El a menționat că țara își rezervă dreptul de a reacționa la situație și de a lua măsuri dacă consideră că este adecvat din punctul de vedere al asigurării securității sale militare.

Anterior, reprezentanții Rada Supremă a Ucrainei a numit greșeala catastrofală a Ucrainei în relațiile cu Rusia. Deputatul Rada de la platforma de opoziție – Partidul „Pentru viață”, Vadim Rabinovich, a recunoscut că, consideră refuzul Kievului de a întreține relații comerciale cu Moscova o greșeală. 

„Am încetat tranzacționarea cu Rusia și țările CSI și am pierdut zeci de miliarde de dolari și nu am compensat acest lucru în niciun fel”, a conchis acesta.

Realitatea Live

Ședința festivă a membrilor Academiei de Științe a Moldovei
România donează alte peste 100.000 de doze de vaccin Republicii Moldova
CEC: Procedura de tragere la sorți privind stabilirea ordinii prealabile de înscriere în buletinul de vot a candidaților electorali
Ilan Șor, președintele Partidului „ȘOR”, anunță lansarea formațiunii în campania electorală
Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova răspunde acuzațiilor apărute în spațiul public
Ceremonia de depunere a Jurământului medicului și farmacistului, Promoția 2021
Ședința festivă a Adunării Generale a Academiei de Științe a Moldovei
„Dacă rămân acasă, merg la Business și Administrare”, eveniment online de orientare în carieră organizat de #diez
Briefing de presă susținut de președintele Curții Constituționale, Domnica Manole
12 Iun. 2021, 15:37
 // Categoria: Sci-tech // Autor:  Elena Putregai
12 Iun. 2021, 15:37 // Sci-tech //  Elena Putregai

Constructorul italian de automobile sportive Ferrari a decis să îl numească în postul de director general pe veteranul din industria tehnologiei Benedetto Vigna, în ideea de a duce un producător renumit pentru automobilele sale sportive cu motoare pe benzină în noua era a mobilității electrice.

În vârstă de 52 de ani, Benedetto Vigna este un absolvent de Fizică și în prezent conduce cea mai importantă divizie a producătorului de cipuri STMicroelectronics, unde a lucrat începând din 1995 și a ajutat la dezvoltarea unor tehnologii utilizate la ecranele telefoanelor iPhone.

„Experiența sa unică dobândită în cei 26 de ani în care a lucrat în centrul industriei semiconductorilor, care transformă rapid sectorul auto, va accelara capacitatea Ferrari de a introduce tehnologiile de ultimă generație”, a informat miercuri producătorul auto italian într-un comunicat de presă.

În condițiile în care mașinile sale au un preț de cost începând de la 200.000 de euro, investitorii consideră Ferrari mai mult un producător de articole de lux decât un constructor auto și în trecut au existat speculații că noul CEO ar urma să provină din industria produselor de lux. Numirea lui Vigna pune capăt unei perioade de șase lui în care postul de director general de la Ferrari a fost vacant, după ce Louis Camilleri și-a anunțat demisia anticipată în luna decembrie a anului trecut din motive personale.

Ferrari, care oferă deja unele modele hibride, a promis că primul său automobil complet electric va fi lansat până în 2025. Pietro Solidoro, analist la firma Bestinver, spune că numirea lui Benedetto Vigna în postul de CEO ar trebui să diminueze îngrijorările existente pe piață cu privire la viitorul Ferrari în era automobilelor electrice.

„Credem că va fi capabil să accelereze capacitatea Ferrari de a rămâne în fruntea plutonului în trecerea la următoarea generație de tehnologii”, a spus Solidoro.

În prezent, Benedetto Vigna este președinte la ST’s Analog, Micro-electromechanical Systems and Sensors group, cea mai mare și mai profitabilă divizie a STMicroelectronics. Vigna va pleca de la STMicroelectronics în data de 31 august și a doua zi va prelua postul de CEO al Ferrari.

În pofida pandemiei, Ferrari a înregistrat un profit net anul trecut și nu a anunțat întârzieri în lansare de noi modele. Cu toate acestea, Vigna se va confrunta cu o serie de provocări în tranziția unui producător de automobile sportive la mobilitatea electrică. Una dintre aceste provocări va fi îmbunătățirea performanțelor echipei Ferrari în cursele de Formula 1, după cel mai slab sezon din ultimii 40 de ani.

De asemenea, Vigna va superviza strategia de extindere a mărcii Ferrari, fără a afecta exclusivitatea care a stat la baza prețurilor și profiturilor înregistrate de producătorul italian.

 
Ooops… Un parașutist a aterizat pe un teren de fotbal, în Polonia
Ooops… Un parașutist a aterizat pe un teren de fotbal, în Polonia
Ultimele aplauze pentru interpretul Iurie Sadovnic
Ultimele aplauze pentru interpretul Iurie Sadovnic
Exerciții demonstrative de luptă corp la corp, la Armata Națională
Exerciții demonstrative de luptă corp la corp, la Armata Națională
Patru turnuri de răcire din Marea Britanie, puse la pământ
Patru turnuri de răcire din Marea Britanie, puse la pământ
Veneția: proteste față de revenirea vaselor de croazieră în lagună
Veneția: proteste față de revenirea vaselor de croazieră în lagună
Protestul Die-in/Умирание, la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului
Protestul Die-in/Умирание, la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului
Concurs de desene, lansat de Ministerul Justiției
Concurs de desene, lansat de Ministerul Justiției
Activități pentru copii, la Școala Securității a IGSU
Activități pentru copii, la Școala Securității a IGSU
Maratonul de vaccinare pe roți continuă în Chișinău
Maratonul de vaccinare pe roți continuă în Chișinău