Curs valutar
 • EUR
  21.4896
  0.0838%
 • USD
  17.9913
  0.0756%
 • RUB
  0.2489
  0.683%
 • RON
  4.3649
  0.1466%
 • UAH
  0.6535
  -0.8569%

S-a vaccinat anti-COVID. Maia Sandu: Încurajez toți cetățenii Republicii Moldova să se imunizeze

07 Mai 2021, 09:55
 // Categoria: Politica // Autor:  Tatiana Rusnac
07 Mai 2021, 09:55 // Politica //  Tatiana Rusnac

Sunt aici pentru a încuraja toți cetățenii Republicii Moldova, care încă nu s-au vaccinat, să facă acest lucru! Asta a declarat șeful statului, Maia Sandu, după ce și-a administrat prima doză de AstraZeneca. Sandu spune că imunizarea este foarte importantă și că doar așa putem pune capăt acestei pandemii.

„Mulți dintre noi am pierdut oamenii dragi, unii au pierdut locuri de muncă. Majoritatea suferă că nu-și pot vedea apropiații. Pentru a pune capăt acestor nenorociri, pentru a ieși din această pandemie, singura soluție este să ne vaccinăm” a declarat șeful statului.

Maia Sandu s-a vaccinat împotriva COVID-19 la Policlinica de Stat. Aceasta a declarat că Republica Moldova, în prezent, nu are probleme cu vaccinurile, iar pe parcursul zilei de astăzi, România va oferi țării noastre alte sute de mii de doze de vaccin.

„Cu cât mai repede ne vaccinăm cu atât mai repede ieșim din această criză. Importantă să ajungem la toți cetățenii și să confruntăm cea mai gravă problemă”, a conchis președintele.

De la începutul campaniei de imunizare și până în prezent, în Republica Moldova au fost administrate 171 820 de doze de vaccin anti-COVID-19.

Realitatea Live

24 Iun. 2021, 21:32
 // Categoria: Politica // Autor:  Cristina Vlah
24 Iun. 2021, 21:32 // Politica //  Cristina Vlah

Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate/vicepreședintele Comisiei Europene, Josep Borrell, a declarat că Uniunea Europeană dorește o cooperare aprofundată în domeniul securității cu țările parteneriatului Estic, informează Realitatea.md. Declarații în acest sens au fost lansate în urma întrevederii dintre oficialul European și miniștrii de Externe din Republica Moldova, Ucraina și Georgia.

„Punerea integrală în aplicare a acestor acorduri (n.r. – Acordurile de Asociere cu UE) este esențială pentru a putea folosi toate oportunitățile pe care le oferă, de exemplu, schimburile comerciale ulterioare, o mai mare cooperare în materie de securitate – și, în prezent, în special în noile domenii de dezinformare, amenințări cibernetice și hibride – cu privire la mediu și conectivitate; așa cum am spus, acest lucru devine cuvântul zilei.

Permiteți-mi să spun, de asemenea, că apropierea de Uniunea Europeană va necesita o muncă din partea ambelor părți. În fiecare dintre țările dvs., știți că există domenii cheie de reformă care necesită îmbunătățiri rapide, aprofundate și sincere. Nu putem decât să aproximăm legislația, să aprofundăm cooperarea și să progresăm în activitatea comună dacă aceste reforme sunt pe deplin adoptate și puse în aplicare”, a declarat Josep Borrell.

De asemenea, demnitarul UE a reiterat faptul că UE va susține din punct de vedere politic și financiar țările Parteneriatului Estic, dar se așteaptă și din partea acestor țări – implementarea reformelor.

„Anul acesta este un an important pentru Parteneriatul estic. Împreună cu Comisia, suntem în curs de finalizare a agendei pentru perioada post 2020, care conține rezultate și obiective concrete.

Summitul Parteneriatului estic va avea loc în decembrie. Înțeleg că tuturor ne pare rău pentru faptul că a fost [anterior] amânat, așa cum s-a întâmplat și cu alte summituri. Dar în decembrie, când va avea loc acest summit, vom avea ocazia să punem în mișcare această nouă agendă și să convenim asupra unei viziuni comune pentru viitor”, a mai spus Borrell.

În context, înaltul reprezentant european și-a exprimat disponibilitatea de a vizita țările Parteneriatului Estic, printre care e și Republica Moldova, după ce se vor permite liberele deplasări în contextul reducerii pericolului pandemic.