Curs valutar
 • EUR
  20.7694
  -0.5585%
 • USD
  17.6521
  -0.0272%
 • RUB
  0.2435
  0.2053%
 • RON
  4.1969
  -0.5504%
 • UAH
  0.6611
  -0.2571%

ȘAPTE beneficii ale mierii! Consumă zilnic o linguriță de miere pe stomacul gol și vei vedea efectele spectaculoase

13 Sept. 2021, 19:11
 // Categoria: Life // Autor:  Mădălina Sorokovsky
13 Sept. 2021, 19:11 // Life //  Mădălina Sorokovsky

Consumă zilnic o linguriță de miere pe stomacul gol, iar efectele pentru organism vor fi spectaculoase. Mierea crudă, care provine direct din stup, conține polen de albine sănătos, propolis de albine și o mulțime de antioxidanți.

Cercetările nu au confirmat faptul că mierea crudă are mai multe beneficii pentru sănătate decât mierea obișnuită, dar unii specialiști cred că procesarea și pasteurizarea la care este supusă mierea obișnuită diminuează multe dintre elementele benefice. Unii oameni cred că, din acest motiv, mierea crudă oferă mai multe beneficii pentru sănătate decât mierea obișnuită. Principalele beneficii ale mierii.

1. Efect antioxidant

Cercetătorii consideră că unele dintre principalele beneficii pentru sănătate ale mierii provin din conținutul său de antioxidanți. Mierea naturală asigură o serie de compuși care acționează ca antioxidanți, inclusiv fitochimicale, flavonoide și acid ascorbic.

Antioxidanții reduc stresul oxidativ din organism prin absorbția radicalilor liberi. Oamenii de știință au legat stresul oxidativ de o serie de afecțiuni cronice, inclusiv de multe tipuri de cancer. Consumând o dietă bogată în antioxidanți, oamenii își pot reduce riscul de boli cronice.

Unii oameni cred că pasteurizarea reduce numărul de antioxidanți din miere, ceea ce înseamnă că mierea pasteurizată ar putea să nu ofere aceleași beneficii ca și mierea crudă.

Nu există cercetări specifice cu privire la modul în care pasteurizarea afectează antioxidanții din miere, dar studiile arată că încălzirea altor alimente poate reduce conținutul lor de antioxidanți.

2. Nutriție și dietă

Mierea conține substanțe nutritive specifice care o pot face să fie un adaos sănătos la dietă.

Compoziția chimică a mierii crude variază de țară și depinde parțial de tipurile de flori de la care albinele își adună nectarul. Indiferent de acești factori, mierea conține totuși compuși sănătoși, cum ar fi antioxidanți, aminoacizi și vitamine.

O lingură sau 21 de grame (g) de miere crudă conține 64 de calorii și 16 g de zahăr. Aceste valori pot varia în funcție de mărci și loturi.

Mierea naturală conține în mod natural următoarele vitamine și minerale: niacină, riboflavină, acid pantotenic, calciu, magneziu, mangan, potasiu, fosfor, zinc.

Puțin mai mult de jumătate din zahărul din miere este fructoză. Cu toate acestea, chiar și cu conținutul său de fructoză, mierea poate fi o opțiune mai sănătoasă decât zahărul de masă. Unele cercetări sugerează că mierea poate oferi un efect de protecție împotriva diabetului, iar unele tipuri de miere pot ajuta la îmbunătățirea nivelului de colesterol.

Persoanele care suferă de diabet sau care urmează o dietă cu restricție de zahăr pot alege să consume miere cu moderație pentru a evita modificări semnificative ale nivelului de zahăr din sânge. Mierea pură are un indice glicemic (IG) de 58, ceea ce înseamnă că are un efect mediu asupra nivelului de zahăr din sânge.

3. Acțiune antibacteriană

Mierea este un agent antibacterian și antimicrobian natural. Conține peroxid de hidrogen și glucoxidază și are un nivel scăzut al pH-ului, ceea ce înseamnă că poate ucide bacteriile și ciupercile dăunătoare. De asemenea, datorită compoziției sale chimice unice, împiedică bacteriile să se dezvolte.

Așadar, consumă zilnic o linguriță de miere pe stomacul și bucură-te de beneficiile sale.

4. Vindecarea rănilor

Numeroase studii au sugerat că mierea funcționează bine ca pansament pentru vindecarea rănilor.

Mai multe studii au arătat că mierea este utilă în vindecarea rănilor datorită proprietăților sale antibacteriene, antiinflamatorii și antioxidante. Unele dovezi sugerează, de asemenea, că mierea are proprietăți antivirale și antifungice. De asemenea, mierea este acidă, ceea ce ajută la eliberarea oxigenului din rană și la promovarea vindecării.

Aplicați miere crudă direct pe tăieturi și arsuri minore, apoi puneți tifon sau un bandaj peste rană. Alternativ, oamenii pot achiziționa produse din miere de manuka pentru îngrijirea rănilor de la unele farmacii sau pot alege între mărcile online.

5. Ameliorarea tusei

Mai multe studii au sugerat că mierea poate fi la fel sau mai eficientă decât unele medicamente pentru tuse eliberate fără prescripție medicală (OTC). Multe medicamente pentru tuse nu sunt sigure pentru copiii mai mici să le ia, astfel încât mierea poate fi o alternativă bună pentru copiii cu vârsta de peste un an.

Mierea poate oferi o modalitate eficientă de a reduce severitatea și frecvența tusei nocturne a unui copil. Un studiu la scară mică a constatat că un amestec de lapte și un tip de miere a ameliorat tusea copiilor la fel de eficient ca un medicament OTC.

Pentru a ameliora tusea, conumsăti o linguriță de miere pe stomacul gol și evitați alte lichide sau alimente după aceea.

6. Consumă zilnic o linguriță de miere pe stomacul gol

Mierea crudă poate avea un efect calmant asupra digestiei, ajutând la simptomele diareei. Un studiu efectuat pe 150 de copii cu gastroenterită acută a constatat că cei care au primit miere împreună cu o soluție de rehidratare orală au avut o recuperare mai bună după diaree decât cei care nu au primit miere. Copiii care au primit miere au avut mai puține scaune și s-au recuperat mai repede după boală.

Pentru a ajuta la tratarea diareei ușoare, încercați să luați o linguriță de miere crudă sau să amestecați miere cu o băutură. Evitați să luați prea multă miere, deoarece excesul de zahăr poate agrava diareea.

7. Protejează creierul

Anumite dovezi sugerează că mierea ar putea avea efecte antioxidante și antiinflamatorii care pot fi benefice pentru creier. Un studiu pe animale a constatat că șobolanii care au consumat miere au fost protejați împotriva leziunilor cerebrale cauzate de expunerea la plumb.

În plus, un alt studiu afirmă că mierea crudă poate conține ingrediente care ajută la combaterea inflamației în hipocampus, o parte a creierului implicată în memorie.

Acestea sunt doar câteva din beneficiile mierii pentru organism. Acum nu mai ai nicio scuză să nu consumi o linguriță de miere pe stomacul gol în fiecare zi.

Realitatea Live

17 Sept. 2021, 20:32
 // Categoria: În Lume // Autor:  Mădălina Sorokovsky
17 Sept. 2021, 20:32 // În Lume //  Mădălina Sorokovsky

Organizația Mondială a Sănătății a suspendat procesul de aprobare a vaccinului rusesc împotriva COVID-19 Sputnik V, în așteptarea unei noi inspecții la cel puțin una dintre fabricile care produc serulAu fost identificate probleme în procesul de producție, relatează The Moscow Times.

Directorul adjunct al Organizației Panamericane a Sănătății, o filială regoională a OMS, a declarat că cererea Rusiei pentru autorizarea de urgență a vaccinului a fost suspendată după ce o serie de încălcări ale normelor de producție au fost descoperite în timpul unei inspecții făcute de OMS în Rusia în luna mai.

Procesul de aprobare de urgență pentru Sputnik V a fost suspendat deoarece, în timp ce inspectau una dintre fabricile în care se produce vaccinul, au constatat că aceasta nu respecta cele mai bune practici în procesul de producție”, a spus Jarbas Barbosa.

OMS a raportat anterior că a constatat mai multe încălcări și a avut îngrijorări legate de „implementarea măsurilor adecvate pentru a atenua riscurile de contaminare încrucișată” la o fabrică din orașul rus Ufa.

După publicarea concluziilor OMS, fabrica a aunțat că a rezolvat deja problemele și că inspectorii nu au pus la îndoială siguranța sau eficacitatea vaccinului. Dar oameni de știință independenți și personalități din industrie au declarat pentru The Moscow Times că neregulile din domeniul producției ar putea compromite calitatea vaccinului.

OMS a anunțat miercuri că așteaptă încă o actualizare de la fabrica Pharmstandard și a sugerat că vor fi necesare noi inspecții ale instalațiilor înainte ca organismul să acorde aprobare pentru Sputnik V.

„Producătorul trebuie să facă modificările necesare și să fie pregătit pentru noi inspecții. OMS așteaptă ca producătorul să trimită informații că fabrica este în standarde”, a spus Barbosa.

Rusia a depus cereri de aprobare pentru Sputnik V atât de la OMS, cât și la Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) în februarie, în urma publicării în revista medicală The Lancet a unui studiu care arăta că vaccinul are o eficacitate de 91,6%.

Dar cererea a întâmpinat mai multe probleme și a fost afectată de întârzieri.

Atât EMA, cât și OMS au spus săptămâna trecută că așteaptă încă un „set complet de date” de la dezvoltatorii Sputnik V. EMA a refuzat să spună ce fel de informații lipsesc. Șeful strategiei agenției pentru vaccinuri, Marco Cavaleri, a declarat că termenul pentru aprobarea finală este „incert”.

Obținerea aprobării din partea oricărei organizații ar fi o victorie majoră pentru Rusia, care a lansat o acțiune agresivă de marketing și a vândut milioane de doze către zeci de țări. De asemenea, ar deschide calea pentru o posibilă recunoaștere reciprocă a vaccinurilor, simplificând călătoriile pentru rușii vaccinați cu Sputnik V.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române