Curs valutar
 • EUR
  20.7694
  -0.5585%
 • USD
  17.6521
  -0.0272%
 • RUB
  0.2435
  0.2053%
 • RON
  4.1969
  -0.5504%
 • UAH
  0.6611
  -0.2571%

Concertele lui Morgenshtern sunt INTERZISE pe teritoriul Ucrainei: „Este o amenințare la adresa securității naționale”

13 Sept. 2021, 17:34
 // Categoria: Life // Autor:  Mădălina Sorokovsky
13 Sept. 2021, 17:34 // Life //  Mădălina Sorokovsky

Orice turneu susținut de către rapperul rus Alișer Valeev, cunoscut cu numele de scenă Morgenshtern, este interzis pe teritoriul Ucrainei. Această declarație a fost făcută chiar de către președintele Serviciului de Securitate din Ucraina (SBU), Artem Dekhtyarenko.

„În aprilie a acestui an, la propunerea SBU, cântărețul rus Alisher Valeev (Morgenshtern) a fost inclus pe lista persoanelor care reprezintă o amenințare la adresa securității naționale a Ucrainei. Ambele nume ale rapperului apar în recomandările SBU: atât Valeev, cât și Morgenshtern”, a explicat Artem Dekhtyarenko.

Potrivit acestuia, poziția Serviciului de Securitate din Ucraina, se bazează pe concluziile examinării lingvistice, care a confirmat că opera lui Morgenshtern „promovează cultul violenței și cruzimii, distribuirea și utilizarea stupefiantelor și a substanțelor psihotrope”.

„Acest lucru creează condiții pentru situații de conflict în raport cu organizatorii și persoanele prezente la concert, odată cu participarea lui Alișer”, a adăugat speakerul SBU.

Totodată, Dekhtyarenko a spus că, în septembrie curent, SBU a informat autoritățile competente cu privire la concertele planificate de Morgenshtern în Ucraina.

„Prezența unei persoane pe lista Ministerului Culturii interzice automat orice activitate de concert pe teritoriul Ucrainei. Astfel, orice turneu susținut de Morgenshtern pe teritoriul Ucrainei este interzis”.

Potrivit UNIAN anterior, pe 28 aprilie, în baza unei scrisori a Serviciului de Securitate din Ucraina, Ministerul Culturii l-a inclus pe Morgenshtern în lista persoanelor care amenință securitatea națională a Ucrainei.

Concertul rapperului era programat pentru 3 iunie la Palatul Sporturilor din Kiev, dar a fost anulat.

La 17 iunie, Curtea Administrativă Districtuală din Kiev a raportat că au primit procesul lui Morgenshtern împotriva SBU, în care solicită Curții să recunoască acțiunile ilegale ale SBU cu privire la pregătirea documentelor și un apel la Ministerul Culturii cu privire la includerea acestuia în lista persoanelor care reprezintă o amenințare la adresa securității naționale a Ucrainei.

De asemenea, rapperul solicită ca autoritățile să declare ilegalitatea și să anuleze ordinul din aprilie al Ministerului Culturii cu privire la actualizarea listei corespunzătoare pe baza recursului SBU.

La 9 septembrie, organizatorii concertului lui Morgenshtern au anunțat că nu dețin informații de la SBU cu referire la stabilirea unei interdicții de intrare în Ucraina.

Realitatea Live

17 Sept. 2021, 21:57
 // Categoria: Economie // Autor:  Cristina Vlah
17 Sept. 2021, 21:57 // Economie //  Cristina Vlah

Noi avem astăzi pensionari la vârsta de 32 de ani. Persoane, care lucrează în Penitenciare, unde se calculează un an lucrat – cât trei, după care au lucrat în structurile de forță. Și sunt cazuri de pensionare la vârsta de 32 de ani, unde statul va achita toată viața pensia respectivă.

Declarația aparține președintelui Comisiei de protecție socială, sănătate și familie, Dan Perciun, și a fost expusă în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova, informează Realitatea.md.

În acest sens, deputații vor să revizuiască unele prevederi legale cu privire la inechitatea vârstei de pensionare. Astfel, consideră parlamentarul, se va reduce din presiunea economică asupra bugetului Asigurărilor Publice.

„Sunt asemenea lucruri, care trebuie corectate și care afectează sustenabilitatea sistemului. Și, odată corectate, vor reduce un pic din presiune. Noi ținem cont de toate aceste aspecte. Am început cu pensia minimă, ca prim pas și urmează să corectăm toate aceste probleme”, a declarat Dan Perciun.

Menționăm, că pentru majoritatea angajaților din Republica Moldova, vârsta standard de pensionare este de 59 de ani şi 6 luni pentru femei, cu stagiul complet de cotizare de 32 de ani şi 6 luni, iar pentru bărbați vârsta este de 63 de ani cu un stagiu de cotizare de 34 de ani.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române