Curs valutar
 • EUR
  20.7202
  -0.2124%
 • USD
  17.6982
  0.0096%
 • RUB
  0.2436
  0.3695%
 • RON
  4.1871
  -0.172%
 • UAH
  0.6647
  0.4062%

Scafandrierii IGSU au reluat lucrările de căutare subacvatică a minorei care s-ar fi înecat în apele Nistrului

26 Feb. 2021, 12:22
 // Categoria: Societate // Autor:  Realitatea.md
26 Feb. 2021, 12:22 // Societate //  Realitatea.md

Scafandrierii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au reluat în această dimineață lucrările de căutare subacvatică pentru a găsi corpul minorei de 12 ani care s-ar fi înecat în râul Nistru în localitatea Speia, raionul Anenii Noi. Lucrările au fost suspendate pe timp de noapte, întrucât condițiile nocturne nu permit realizarea acestora.

Pe parcursul zilei de azi, o echipă de opt salvatori echipați cu scanerul specializat pentru depistarea persoanelor vor cerceta în continuare apele râului Nistru pe o distanță extinsă de la locul unde s-ar fi înecat minora la adâncimea de 12 metri.

Timp de patru zile, misiunea salvatorilor se desfășoară în condiții dificile, cum ar fi curenții puternici de apă, vizibilitatea redusă, precum și depunerile de gheață. Mai mult, la fața locului, pentru acordarea asistenței rudelor îndurerate, lucrează psihologii din cadrul IGSU.

Pe parcursul zilei de ieri, salvatorii și scafandrii din cadrul Direcției regionale căutare salvare nr.1 și salvatorii subdiviziunii din Anenii Noi au efectuat lucrări subacvatice fiind cercetată adâncimea râului de 12 metri pe o suprafața de 150 mii metri pătrați.

Potrivit informației IGSU, minora în vârstă de 12 ani s-ar fi înecat pe 23 februarie în timp ce se afla pe gheața subțirea a râului Nistru, din apropierea satului Speia. Circumstanțele cazului sunt investigate de organele de drept.

Realitatea Live

28 Sept. 2021, 09:49
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Petru Beregoi
28 Sept. 2021, 09:49 // Actualitate //  Petru Beregoi

Consulatul României din municipiul Bălți și-a sistat de ieri, 27 septembrie activitatea și nu primește vizitatori din cauza confirmării mai multor angajați cu coronavirus.

Astfel, Consulatul anunță că, programările cetățenilor care erau făcute vor fi reprogramate ulterior cu prioritate.

„Având în vedere faptul că, la nivelul oficiului nostru consular, există cazuri confirmate de infectare cu noul coronavirus, activitatea de lucru cu publicul a fost suspendată începând cu data de 27 septembrie 2021.Vă asigurăm pe această cale că toate serviciile consulare vor fi reprogramate, cu prioritate, la o dată ulterioară”, se arată în anunțul Consulatului.

Misiunea diplomatică mai precizează că, măsura suspendării activității cu publicul este luată pentru a preveni o posibilă răspândire a virusului în rândul solicitanților de servicii consulare, dar și al personalului.

„Întrucât este în desfășurare o anchetă epidemiologică al Centrului de Sănătate Publică Bălți, vă vom ține la curent, prin intermediul site-ului oficiului consular și al paginii noastre de Facebook, despre măsurile luate și despre data la care ne vom relua activitatea cu publicul”, conchide anunțul Consulatului, fără a preciza când ar urma să-și reia activitatea.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române