Curs valutar
 • EUR
  21.1695
  -0.3873%
 • USD
  17.8563
  -0.1254%
 • RUB
  0.2450
  -0.2041%
 • RON
  4.3040
  -0.3927%
 • UAH
  0.6631
  -0.5127%

Scandal de la biletele din semifinalele EURO 2020! Italienii se plâng că au primit puține. Există și alte cereri mari!

05 Iul. 2021, 07:26
 // Categoria: Sport // Autor:  Realitatea.md
05 Iul. 2021, 07:26 // Sport //  Realitatea.md

Semifinalele de la EURO 2020 se vor disputa la Londra, pe Wembley, dar una dintre echipele calificate în „careul de ași” face deja reclamații. Turneul final, care este găzduit de 11 oraşe de pe continent, a început pe 11 iunie 2021 şi se va încheia pe 11 iulie 2021.

Italia va întâlni Spania marți, iar federația italiană a aflat că i s-au alocat doar 125 de bilete! Mai mult, dacă squadra azzurra va ajunge în finală, italienii se vor putea baza doar pe 1000 de bilete pe un stadion care va găzdui 60 de mii de fani.

Președintele forului italian, Gabriele Gravina, a dezvăluit aceste cifre și motivele pentru care a primit atât de puține bilete de meci.

„Este cea mai delicată problemă cu care mă confrunt, aceea de a aduce fanii noștri în Anglia – avem alocate 125 de bilete la semifinală și 1000 dacă jucăm finala. Asta deoarece sunt restricții serioase. Știu că este încă pandemie și trebuie să ne supunem măsurilor impuse de guvernul britanic. Dar sunt niște limitări care prejudiciază ideea de fotbal! Vom încerca să obținem mai multe bilete, dar condițiile acestea dăunează sportului”, a declarat Gravina.

Cerere mare de bilete la Anglia – Danemarca

Măsura pare a fi și o răzbunare față de italieni, după ce autoritățile au impus o carantină de 5 zile fanilor englezi care doreau să asiste la meciul Anglia – Ucraina de pe Olimpico.

În schimb, suporterii Angliei se bat acum pentru bilete la semifinala cu Danemarca. Este sold-out la acest meci de pe Wembley, dar pe piața neagră se vând deja cu peste 3 mii de euro bucata.

8000 de bilete au fost alocate fanilor englezi și 5000 celor danezi, iar luni se pun în vânzare și pe site-ul UEFA.

Cele de pe piața neagră aparțin persoanelor care le-au cumpărat cu mult timp înainte și care au renunțat la ele, după ce echipa lor națională nu a mers mai departe.

Semifinale

Marţi 6 iulie

 • semifinala 1: Italia – Spania (22:00, Londra)

Miercuri 7 iulie

 • semifinala 2: Anglia – Danemarca (22:00, Londra)

Realitatea Live

05 Aug. 2021, 16:59
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Valentina Buză
05 Aug. 2021, 16:59 // Actualitate //  Valentina Buză

A fost lansat Proiectul Social „Dăruiește o carte pentru Viitor!” pentru școlile din Republica Moldova. Potrivit informațiilor, scopul proiectului este de a contribui cu cărți pentru fiecare școală din Moldova și este realizat de Î.S. „Poșta Moldovei” în parteneriat cu echipa de la Professional Speaker, librăria Bestseller și parteneri din România SELLification – The Professional Selling Game.

„Fiind cel mai de preț instrument al activității intelectuale care contribuie la dezvoltarea gândirii, cartea asigură copilului suportul evoluției intelectuale, precum și posibilitatea integrării în viața socială”.

Potrivit organizatorilor, proiectul va derula în două etape: colectarea cărților și repartizarea.

Astfel, prima etapă se va desfășura de pe 1 până pe 31 august, perioadă în care vor fi colectate cărți de beletristică, literatură științifică și dezvoltare personală, destinate copiilor din învățământul primar, gimnazial și liceal.

De asemenea, în cadrul etapei a doua, care va continua pe parcursul lunii septembrie, cărțile vor fi distribuite în școlile din Moldova.

„Dacă ai o carte sau mai multe și dorești să aduci bucurie pe chipul unui copil, te așteptăm în cele peste 1.200 de oficii poștale din țară. Contribuie și tu la acest Proiect Social, dăruiește o carte pentru viitor!”.

 
Primul pian stradal la Chișinău: oricine poate cânta la instrument
Primul pian stradal la Chișinău: oricine poate cânta la instrument
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată