Curs valutar
 • EUR
  21.5242
  0%
 • USD
  17.6884
  0%
 • RUB
  0.2450
  0%
 • RON
  4.3726
  0%
 • UAH
  0.6524
  0%

Școală de afaceri pentru antreprenorii din Tiraspol. Aceștia vor învăța să depășească criza pandemică

31 Mai 2021, 14:30
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
31 Mai 2021, 14:30 // Societate //  Valentina Buză

La Tiraspol a fost lansată o școală de afaceri pentru antreprenorii din domeniul industriilor creative. Astfel, școala își propune să ajute antreprenorii de pe ambele maluri ale Nistrului care au idei inedite să lanseze o afacere, iar pe cei care deja dețin o afacere în domeniu – să depășească criza pandemică și să-și sporească potențialul.

„Am creat cursuri accesibile în limba rusă despre antreprenoriatul urban, adunând cunoștințele teoretice și instrumentele practice. Vă vom ajuta să treceți de la identificarea unei  idei la crearea propriei afaceri. Școala va oferi cunoștințe teoretice, însă accentul principal va fi pus pe instrumente practice”, a spus Olesea Lungu, directoarea Asociației Industriilor Creative din stânga Nistrului, în cadrul ceremoniei de lansare a școlii, desfășurată pe 28 mai 2021.

Totodată, Natalia Iachimov, coordonatoare de proiect la PNUD Moldova, a menționat că inițiativa se bazează pe un exercițiu complex de cartografiere a potențialului de dezvoltare a sectorului industriilor creative de pe malul stâng și propune soluții practice de dezvoltare a sectorului, care va rezulta în formarea de noi parteneriate între afacerile de pe ambele maluri și partenerii străini și crearea de noi locuri de muncă, îndeosebi pentru femei și tineri

„Deoarece un aspect important al cooperării noastre este de a crește potențialul de export, unul din obiectivele principale ale școlii este de a ajuta micile întreprinderi creative să acceadă pe noi piețe de desfacere și să-și realizeze pe deplin potențialul. În acest scop, am invitat mai mulți experți valoroși, care vor îndruma studenții noștri”, a conchis Viorica Cerbușca, directoarea Centrului pentru Industrii Creative „ArtCor”.

Școala a fost lansată de Asociația Industriilor Creative din  Tiraspol, în parteneriat cu Asociația Companiilor Creative din Moldova (COR) și Agenția pentru Inovare și Dezvoltare, cu sprijinul Suediei și PNUD în cadrul proiectului „Dezvoltarea capacităților de export pe malurile Nistrului” (AdTrade).

Primul curs de instruire va avea loc online în perioada 4 iunie – 6 august 2021 și va aborda mai multe subiecte, printre care managementul timpului și eficacitatea personală, instrumente eficiente de management, planificare financiară și de afaceri, marketing digital, vânzări și negocieri.

Mai multe informații despre cursul de instruire și formatori pot fi găsite pe site-ul https://school.creativity.md/.

După finalizarea programului de instruire, membrii asociației vor putea beneficia de asistență în marketing și digitalizarea afacerii.

Realitatea Live

Ședința festivă a membrilor Academiei de Științe a Moldovei
România donează alte peste 100.000 de doze de vaccin Republicii Moldova
CEC: Procedura de tragere la sorți privind stabilirea ordinii prealabile de înscriere în buletinul de vot a candidaților electorali
Ilan Șor, președintele Partidului „ȘOR”, anunță lansarea formațiunii în campania electorală
Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova răspunde acuzațiilor apărute în spațiul public
Ceremonia de depunere a Jurământului medicului și farmacistului, Promoția 2021
Ședința festivă a Adunării Generale a Academiei de Științe a Moldovei
„Dacă rămân acasă, merg la Business și Administrare”, eveniment online de orientare în carieră organizat de #diez
Briefing de presă susținut de președintele Curții Constituționale, Domnica Manole
12 Iun. 2021, 18:17
 // Categoria: Politica // Autor:  Realitatea.md
12 Iun. 2021, 18:17 // Politica //  Realitatea.md

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis sâmbătă, 12 iunie curent, trei mesaje de felicitare – Maiestăţii Sale Reginei Elizabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, președintelui Republicii Filipine, Rodrigo Duterte, dar și președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin.

Primul mesaj publicat azi este pentru Regina Elizabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord și scrie că este în contextul „celebrării zilei de naștere”, deși maiestatea sa a marcat-o tocmai pe 21 aprilie. Atunci a împlinit 95 de ani. Chiar și așa, Maia Sandu și-a exprimat înalta apreciere pentru relațiile de cooperare și bună prietenie dintre state, care înregistrează, inclusiv după Brexit, o dezvoltare dinamică.

Celelalte două mesaje sunt legate de sărbători naționale. Pe 12 iunie este marcată Ziua Națională a Republicii Filipine și Ziua Rusiei.

A urat pace și prosperitate poporului filipinez.

Cât despre mesajul adresat lui Vladimir Putin, Maia Sandu a ținut să confirme disponibilitatea Republicii Moldova de a continua dialogul constructiv și deschis cu Federația Rusă.

„STIMATE DOMNULE PREȘEDINTE PUTIN,

În numele poporului Republicii Moldova, Vă adresez felicitări cu ocazia Sărbătorii Naționale a Federației Ruse – Ziua Rusiei.

Această zi servește drept bun prilej pentru a confirma disponibilitatea Republicii Moldova de a continua dialogul constructiv și deschis cu Federația Rusă. Sunt convinsă că prin eforturi comune, cooperarea existentă între țările noastre va cunoaște o dezvoltare dinamică continuă, în beneficiul statelor și popoarelor noastre.

Dorindu-Vă succese în activitatea Dumneavoastră, Vă rog să acceptați, Stimate Domnule Președinte, asigurările înaltei mele considerații”, este mesajul adresat lui Vladimir Putin.

 
Ooops… Un parașutist a aterizat pe un teren de fotbal, în Polonia
Ooops… Un parașutist a aterizat pe un teren de fotbal, în Polonia
Ultimele aplauze pentru interpretul Iurie Sadovnic
Ultimele aplauze pentru interpretul Iurie Sadovnic
Exerciții demonstrative de luptă corp la corp, la Armata Națională
Exerciții demonstrative de luptă corp la corp, la Armata Națională
Patru turnuri de răcire din Marea Britanie, puse la pământ
Patru turnuri de răcire din Marea Britanie, puse la pământ
Veneția: proteste față de revenirea vaselor de croazieră în lagună
Veneția: proteste față de revenirea vaselor de croazieră în lagună
Protestul Die-in/Умирание, la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului
Protestul Die-in/Умирание, la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului
Concurs de desene, lansat de Ministerul Justiției
Concurs de desene, lansat de Ministerul Justiției
Activități pentru copii, la Școala Securității a IGSU
Activități pentru copii, la Școala Securității a IGSU
Maratonul de vaccinare pe roți continuă în Chișinău
Maratonul de vaccinare pe roți continuă în Chișinău