Curs valutar
 • EUR
  20.7694
  0%
 • USD
  17.6521
  0%
 • RUB
  0.2435
  0%
 • RON
  4.1969
  0%
 • UAH
  0.6611
  0%

Scriitorul Spiridon Vangheli, declarat „mort” printr-o gafă a Zinaidei Greceanîi, s-a tratat de COVID-19

24 Mart. 2021, 11:58
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Maxim Pulber
24 Mart. 2021, 11:58 // Actualitate //  Maxim Pulber

Scriitorul Spiridon Vangheli, declarat „mort” printr-o gafă a președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, s-a tratat de COVID-19. Potrivit purtătoarei de cuvânt a Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, Marina Zibliuc, pentru IPN, scriitorul are primul test negativ la coronavirus, dar se mai află în spital, într-o secție de recuperare.

Deocamdată nu se cunoaște când va fi externat „tatăl lui Guguță”, aceasta depinzând de cum va evolua recuperarea. La solicitarea rudelor, purtătoarea de cuvânt a spus că nu poate să ofere alte detalii.

Spiridon Vangheli are 88 de ani. Este autorul cărților: „În ţara fluturilor”, „Băiețelul din coliba albastră”, „Isprăvile lui Guguță”, „Ministrul bunelului”, „Guguță căpitan de corabie” și altele. Împreună cu Grigore Vieru, Spiridon Vangheli este și autorul unui Abecedar.

Pe 12 martie curent, în ziua în care a decedat scriitorul Nicolae Dabija, președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi a anunțat deputații reuniți în ședința plenară că și scriitorul Spiridon Vangheli ar fi fost răpus de COVID-19. Astfel, deputații au ținut „un minut de reculegere în memoria scriitorului”. Ulterior însă, deputatul PAS Sergiu Litvinenco a cerut președintei Parlamentului să verifice informația la Ministerul Sănătății.

Prezentă în sala de ședințe, ministra Sănătății în exercițiu, Tatiana Zatîc a informat că scriitorul este viu și chiar fusese transferat de la terapie intensivă într-o altă secție a Spitalului Republican.

În context, vicepreședintele Parlamentului Vlad Batrîncea a dat vina pe „presa galbenă” care ar fi scris despre moartea scriitorului, iar Zinaida Greceanîi a cerut sancționarea tuturor celor care se fac vinovați de dezinformare în acest caz.

Realitatea Live

18 Sept. 2021, 17:07
 // Categoria: Life // Autor:  Mădălina Sorokovsky
18 Sept. 2021, 17:07 // Life //  Mădălina Sorokovsky

Lionel Messi (34 de ani) a fost cazat până în prezent într-un hotel de cinci stele alături de familie, de la venirea în august de la Barcelona. Vedeta lui PSG este în căutarea unei case și s-ar putea muta într-un castel la Paris, cotat la aproape 50 de milioane de euro.

Soția lui Messi, Antonela Roccuzzo (33 de ani), a avut misiunea să găsească o casă unde familia să locuiască. Erau mai multe criterii de bifat pentru ca familia să fie de acord să se mute.

Proprietatea trebuia să aibă o piscină interioară, o sală de sport, mai multe camere pentru copii, o parcare protejată, un home cinema privat, aer condiționat și o grădină. Și iată că s-a ivit o oportunitate.

Proprietarul a mărit prețul casei când a aflat că Messi e cel interesat

Antonella a crezut că a găsit un loc care să se potrivească nevoilor sale, o casă în Neuilly-sur-Seine, la periferia Parisului, dar proprietarul ar fi mărit prețul cerut lunar cu 8.500 de lire sterline când a aflat că Messi este cel interesat.

Acest lucru a pus capăt interesului familiei, Antonella reorientându-se către un castel evaluat la 41 de milioane de lire, conform publicației The Sun.

Leo Messi și familia sa vor locui într-un castel de lux la Paris

Condițiile noii case în care vor locui Messi și familia sunt asemănătoare cu cele din Barcelona. Va avea în plus și un mic teren de fotbal.

Proprietatea gigantică de 2000 de metri pătrați, construită în 1899, are 30 de camere și beneficiază de o mulțime de facilități.

Castelul are o piscină interioară de lux, home cinema și o sală de gimnastică, Messi va avea acces la propriul teren de squash.

Messi și soția lui, deciși să se mute în castelul în care a stat și președintele

Potrivit sursei citate, Antonella ar fi vizitat deja proprietatea, dar o va analiza din nou împreună cu Messi înainte de a lua o decizie finală. Argentinianul ar putea fi convins de faptul locația se află la doar 15 minute de terenul de antrenament al lui PSG.

Inclusiv fostul președinte francez Charles De Gaulle a fost cazat în acest castel pentru trei zile în 1940 în timpul celui de-al doilea război mondial.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române