Curs valutar
 • EUR
  19.3202
  0.0259%
 • USD
  18.1428
  0.5402%
 • RUB
  0.1888
  1.1653%
 • RON
  3.8869
  0.0515%
 • UAH
  0.4912
  0.5293%

(DOC) Din „Moldova Bună”, în „Moldova Sănătoasă”. Igor Grosu a făcut public Programul de guvernare

24 Mart. 2021, 12:06
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Beregoi
24 Mart. 2021, 12:06 // Politica //  Petru Beregoi

Candidatul la funcția de prim-ministru Igor Grosu și-a făcut public Programul de activitate al Guvernului pe care ar urma să-l conducă, dacă va obține votul de învestitură din partea deputaților. Programul este întitulat „Moldova Sănătoasă”.

„Responsabilitatea noastră este în fața cetățenilor. Prin Programul „Moldova sănătoasă” și echipa cu care venim ne asumăm să luăm decizii responsabile pentru gestionarea crizei economice și pandemice, curățarea instituțiilor statului de oameni corupți și organizarea alegerilor anticipate”, a declarat Igor Grosu.

Programul conține măsuri urgente anti-criză, obiective naționale și priorități pe termen mediu, justiție și anti-corupție, economie și antreprenoriat, sănătate, protecție socială și muncă, finanțe publice, agricultură, protecția mediului, administrația publică și autonomie locală, educație și cercetare, tineret și sport, mass media, politici pentru diasporă, politica externă, integrare europeană, afaceri interne și securitate și apărare.

Amintim că, ieri, Igor Grosu și-a prezentat echipa guvernamentală, care va alcătui Cabinetul de miniștri. Echipa pentru Guvern și programul urmează a fi prezentate în plenul Parlamentului, cel mai probabil mâine sau vineri, zile când sunt organizate de obicei ședințele Legislativului. Decizia urmează să fie luată astăzi la ședința Biroului permanent al Parlamentului.

Precizăm că, Guvernul Gavrilița, care a mers la fel în plenul Parlamentului, doar că a cerut deputaților să nu acorde vot pentru învestitură, pentru a putea fi declanșate alegeri parlamentare anticipate, și-a întitulat Programul de guvernare „Moldova Bună”.

Realitatea Live

22 Sept. 2023, 10:02
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Victoria Laur
22 Sept. 2023, 10:02 // Actualitate //  Victoria Laur

Biroul politici de reintegrare (BPR) condamnă interdicția aplicată jurnalistei Elena Covalenco pentru acces în regiunea transnistreană pentru o perioadă de 3 ani. Autoritatea califică decizia Tiraspolului drept una „regretabilă”.

„Urmărește o altă agendă decât cea declarată public, aducând procesul de negocieri în impas. Măsurile întreprinse de autoritățile neconstituționale periclitează eforturile Chișinăului și ale partenerilor săi externi de a găsi o soluție pașnică și durabilă a dosarului transnistrean.

Practicile abuzive ale Tiraspolului față de reprezentanții presei și ai societății civile, îngrădirea constantă a libertății circulației, alte limitări brutale ale drepturilor omului în regiune nu mai pot fi tolerate. În consecință, autoritățile constituționale ale Republicii Moldova vor aplica măsuri legitime de răspuns, capabile să descurajeze acest gen de acțiuni”, transmite Biroul.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Joi, Elena Covalenco pleca la un meci de fotbal la Tiraspol și a aflat despre măsura impusă de autoritățile separatiste.

„Tocmai am fost înștiințată de către forțele separatiste de la Tiraspol că am interdicție de intrare într-o regiune a țării mele. Pur și simplu mergeam la meci. Mulțumim autorităților constituționale ca au făcut tot posibilul ca meciul de azi sa aibă loc pe un teritoriu unde securitatea ta depinde de voința unui regim ilegal”, a scris Elena Covalenco miercuri.

FMF nu a comentat deocamdată situația.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală