Curs valutar
 • EUR
  20.3640
  0.2362%
 • USD
  17.5198
  0.2363%
 • RUB
  0.2525
  0.9901%
 • RON
  4.1160
  0.2138%
 • UAH
  0.6632
  0.196%

Se caută șoferi și taxatori în Chișinău! Ce condiții trebuie să întrunească cei interesați

21 Sept. 2021, 17:58
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
21 Sept. 2021, 17:58 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

Întreprinderile municipale de transport public municipal „Regia Transport Electric Chișinău” și Parcul Urban de Autobuze angajează șoferi și conductori (taxatori).

Angajatorii propun potențialilor candidați condiții bune de muncă, salariu motivant, pachet social, dezvoltare profesională continuă etc.

„Candidații pentru funcțiile de șoferi de autobuz trebuie să posede permis de conducere de categoriile D și E, stagiu de muncă de cel puțin 3 ani, certificate de competență profesională, să dea dovadă de responsabilitate și punctualitate. Conductori (taxatori) pot deveni persoanele care au atins vârsta de 18 ani și dau dovadă de responsabilitate, punctualitate și abilități de comunicare”, se arată într-un comunicat al municipalității.

Candidații pot depune CV-urile la sediul Î.M. „Parcul Urban de Autobuze”, pe adresa: str. Sarmizegetusa, 51 sau prin e-mail: hr.autourban@gmail.com. Informații suplimentare la tel. (022) 83-73-15.

„Candidații pentru funcțiile vacante de șoferi de troleibuz în cadrul Regiei Transport Electric Chișinău trebuie să dețină permis de conducere de categoria F (transport de pasageri), să aibă capacitate de concentrare pe timp îndelungat, atenție sporită, punctualitate, echilibru și stăpânire de sine. Conductori (taxatori) pot deveni persoanele care au împlinit vârsta de 18 ani, dau dovadă de responsabilitate, punctualitate, stăpânire de sine și au abilități de comunicare”, se mai arată în comunicat.

Candidații pot depune CV-urile la sediul central al RTEC din strada Mitropolit Dosoftei, 146, Chișinău, luni-vineri sau prin e-mail: rtechisinau@gmail.com. Informații suplimentare la tel. (022) 20-41-40.

Realitatea Live

27 Oct. 2021, 10:11
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
27 Oct. 2021, 10:11 // Societate //  Valentina Buză

Activitatea ilegală de deținere și vânzare pe internet a armelor neletale a fost deconspirată de oamenii legii urmare a acțiunilor investigativ-operative. Mai exact, aceștia s-au dovedit a fi cinci persoane cu vârstă cuprinse între 20 și 28 de ani.

Astfel, ca urmare a acțiunilor întreprinse, ofițerii de investigații au identificat mai multe persoane care vindeau online arme neletale deținute ilegal, cu un preț de la 2000 la 4000 de lei pentru o armă.

„S-a stabilit că armele erau introduse pe teritoriul Republicii Moldova fără acte de vămuire, ulterior, fiind  plasate pe internet pentru a fi vândute. Mai mult, potențialii cumpărători sunt persoane cu un trecut dubios sau doritori de a se evidenția pe rețelele de socializare cu scopul de a se promova în spațiu online”, se arată în nota informativă a Poliției.

Ulterior, armele ridicate au fost remise pentru efectuarea expertizei balistice la Centrul Tehnico – Criminalistic și Expertize Judiciare a IGP, în vederea stabilirii parametrilor caracteristici a fiecărei arme.

Suspecții riscă amendă de până la 4500 lei, confiscarea armelor sau după caz nimicirea acestora.

 
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul “Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul “Valea Morilor” din Capitală
Coreea de Sud a lansat în spațiu prima sa rachetă
Coreea de Sud a lansat în spațiu prima sa rachetă
Toamna, o adevărată expoziție de pictură în aer liber
Toamna, o adevărată expoziție de pictură în aer liber
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău