Curs valutar
 • EUR
  20.7703
  0.1069%
 • USD
  17.7017
  0.1232%
 • RUB
  0.2433
  0.8631%
 • RON
  4.1959
  0.0882%
 • UAH
  0.6648
  0.3761%

Sea Breeze 2021: Distrugătorul de rachete din SUA este trimis în Marea Neagră

26 Iun. 2021, 15:28
 // Categoria: În Lume // Autor:  Mădălina Sorokovsky
26 Iun. 2021, 15:28 // În Lume //  Mădălina Sorokovsky

Distrugătorul american de rachete USS Ross este trimis în Marea Neagră pentru a participa la exercițiile internaționale „Sea Breeze”. Acest lucru a fost raportat de Ambasada SUA în Ucraina pe Twitter.

„Distrugătorul american de rachete USS Ross se îndreaptă spre Marea Neagră pentru a participa la exercițiile anuale Sea Breeze cu peste 30 de țări din întreaga lume”, se menționează în postare.

Sea Breeze este un exercițiu militar multinațional care se desfășoară în Ucraina din 1997. Organizatorii exercițiilor sunt Ucraina și Statele Unite.

Anul acesta, exercițiile vor avea loc în perioada 28 iunie – 10 iulie și vor fi cele mai mari din ultimii 20 de ani. Peste 3 mii de oameni, 24 de nave, 40 de avioane, 18 forțe speciale și echipe de scufundări vor lua parte la exerciții,

Exercițiile multinaționale vor avea loc în partea de nord-vest a Mării Negre, în regiunile Nikolaev, Kherson și Odessa.

Pe 23 iunie, Ministerul Apărării al Federației Ruse a anunțat că navele de război ruse ar fi deschis focul de avertizare asupra distrugătorului marinei britanice Defender, în largul coastei Crimeei ocupate de Rusia. Se știe că nava de război a organizat instruire comună cu Forțele de Operațiuni Speciale din Ucraina și Statele Unite.

În ajun, ambasada rusă a cerut Statelor Unite să abandoneze exercițiile See Breeze, deoarece se presupune că „încurajează sentimentele militariste la Kiev”.

Rusia a ocupat Crimeea ucraineană în 2014, organizând un referendum fictiv pe peninsulă de aderare la Federația Rusă.

De atunci, rușii au transferat echipamente și trupe militare pe teritoriul ocupat și blochează constant transportul maritim în Marea Neagră. Totodată, țările lumii nu recunosc Crimeea că ar face parte din Rusia.

Exerciţiile militare americano-ucrainene Sea Breeze-2021 vor reuni anul acesta un număr record de participanţi: 32 de ţări pe şase continente.

Realitatea Live

23 Sept. 2021, 14:54
 // Categoria: Economie // Autor:  Petru Beregoi
23 Sept. 2021, 14:54 // Economie //  Petru Beregoi

Funcționarii sau demnitarii, care vor fi transferați într-o funcție similară sau avansată, urmare a reorganizării administrației publice centrale de specialitate li se vor garanta diferența de salariu, în cazul în care acesta va fi mai mic decât salariul mediu lunar calculat până la transferare. Un proiect de lege în acest sens a fost votat astăzi în plenul Parlamentului de către deputați în prima lectură.

La 6 august, deputații au votat hotărârea pentru aprobarea listei ministerelor, document ce prevede ca Guvernul, în termen de 3 luni, va reorganiza structura organelor centrale de specialitate ale administrației publice și va prezenta Parlamentului propuneri privind aducerea legislației în vigoare în concordanță cu noua structură.

Astfel, în contextul restructurării administrației publice centrale de specialitate prin separarea unor ministere, 56 de persoane vor fi transferate către ministerele nou-create, urmând să beneficieze de plata diferenței de salariu în sumă de la 100 de lei, până la 6 132 de lei lunar.

Implementarea proiectului nu necesită cheltuieli suplimentare de la bugetul de stat, susțin responsabilii, deoarece mijloacele financiare pentru plata salariilor personalului respectiv sunt planificate în Legea bugetului de stat pentru anul 2021.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române