Curs valutar
 • EUR
  21.2731
  -0.0475%
 • USD
  17.8788
  -0.2495%
 • RUB
  0.2451
  0.0408%
 • RON
  4.3236
  -0.0139%
 • UAH
  0.6664
  -0.06%

VIDEO Stocul de vaccin Sputnik V este epuizat. Primele rezultate ale maratonului de vaccinare, la Palatul Republicii

26 Iun. 2021, 15:58
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Mădălina Sorokovsky
26 Iun. 2021, 15:58 // Actualitate //  Mădălina Sorokovsky

Chișinău a înregistrat astăzi un număr recod de persoane vaccinate într-o singură zi. În decurs de 7 ore, peste 4000 de persoane au fost imunizate împotriva COVID-19, în cadrul Maratonului de vaccinare, organizat de Primăria Capitalei împreună cu Ministerul Sănătății. 

Potrivit datelor, cei prezenți au solicitat în mare parte vaccinul Sputnik V. Astfel, stocul de Sputnik de 4000 de doze a fost epuizat.

„Pentru municipalitate au fost repartizate inițial 3000 de doze, deoarece oameni erau mai mulți, în susținere a venit Mitropolia Moldovei care a oferit încă 1000 de doze, ceea ce a permis vaccinarea tuturor doritorilor care au venit la Maraton”, a menționat Edilul Capitalei, Ion Ceban.

Peste 200 de medici, circa 60 de polițiști, voluntari și angajații subdiviziunilor au organizat procesul de astăzi. 

Ion Ceban susține că, pentru administrarea celei de-a doua doze, la fel va fi organizat un eveniment similar.

Totodată, ușile rămân deschise pe parcursul zilei de astăzi pană la ora 22:00, pentru acele persoane care vor dori să administreze alte vaccinuri.

 

Realitatea Live

02 Aug. 2021, 11:45
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
02 Aug. 2021, 11:45 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

Inspectorii de integritate nu sunt în vacanță. Aceștia au inițiat alte două controale pe avere, săptămâna trecută, în privința a doi judecători. Este vorba despre doi magistrați care fac parte din cadrul Judecătoriei Chișinău și Comrat.

Procedurile de control au fost pornite, după ce președintele ANI s-a autosesizat dintr-o investigație jurnalistică, în care au fost vizați mai mulți judecători cu averi impunătoare, anunță responsabilii instituției.

„Dacă în cadrul controalelor vor fi constatate încălcări, ANI va comunica mai multe detalii prin intermediul comunicatelor de presă”, anunță ANI.

Între timp, inspectorii au depistat două posibile conflicte de interese care, în prezent, sunt investigate. Acestea vizează șeful unei subdiviziune subordonată Direcției Generale educație, tineret și sport a Consiliului municipiului Chișinău și un consilier din Consiliul orașului Sângera din municipiul Chișinău.

„În procedură de anchetă se află și câte un consilier local din raioanele Cantemir și Soroca. Aceștia s-ar afla în incompatibilitate de funcție”, se arată în comunicat.

La fel, un director interimar a unei întreprinderi municipale din gestiunea primăriei Capitalei și un consilier din municipiul Bălți s-au ales cu câte o contravenție pentru nedepunerea sau depunerea tardivă a declarației de avere și interese personale.

„Pentru încălcarea regulilor privind conflictele de interese va fi sancționat și un primar de oraș din sud-estul republicii. Iar, o asociație obștească din raionul Ungheni a primit o amendă pentru împiedicarea activității ANI. În total, inspectorii de integritate au aplicat sancțiuni în mărime de 14 mii de lei”, mai anunță inspectorii.

Potrivit ANI, săptămâna trecută, au fost stabilite două încălcări ale legislației ANI. Este vorba de un conflict de interese admis de către un fost primar din raionul Orhei și o incompatibilitate de funcție a unui primar din raionul Fălești.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate