Curs valutar
 • EUR
  20.3989
  0.0299%
 • USD
  19.4100
  -0.1602%
 • RUB
  0.3091
  -0.0324%
 • RON
  4.1479
  0.053%
 • UAH
  0.5256
  -0.1522%

Secretul, deconspirat! Deși încă e în viață, autoritățile bitanice au întocmit un plan după moartea Elisabetei a II-a

12 Sept. 2021, 13:03
 // Categoria: În Lume // Autor:  Petru Beregoi
12 Sept. 2021, 13:03 // În Lume //  Petru Beregoi

Secretul a ieșit la iveală! Deși încă e în viața și sănătoasă, Autoritățile britanice au întocmit un plan după moartea Elisabetei a II-a

Planul guvernului britanic care prevede ce se va întâmpla în zilele următoare morții Reginei Elisabeta a II-a, nume de cod – Operațiunea Podul Londrei, pentru multă vreme învăluit în mister, a fost obținut de jurnaliștii Politico, care au expus planul cu fiecare dintre pașii săi.

De-a lungul timpului, fragmente și părți ale planului au mai ajuns în public, de la sugestii că prim-ministrul britanic ar urma să primească un apel telefonic prin care să fie anunțat că „Podul Londrei s-a prăbușit”, la informații conform cărora decesul va fi anunțat de la agenția națională de presă a UK.

Regina Elisabeta a II-a, în vârstă de 95 de ani, are o stare de sănătate bună și nu există indicii că aceste planuri ar fi luate în calcul, încă. Este vorba de cele mai noi planuri redactate de biroul guvernului pentru Operațiunea Podul Londrei și includ și elemente ce țin de pandemia de coronavirus.

Documentele, citate de Politico, arată nivelul extraordinar de acțiune care este cerut tuturor organismelor statului britanic, inclusiv o operațiune de securitate masivă pentru a gestiona mulțimi de oameni în stradă, haos în transporturi și călătorii și o Londră care ar putea deveni „plină” pentru prima oară în istorie.

Detaliile programului dintre ziua morții Reginei și funerarii variază de la banale la ridicole. Într-unul dintre documente, Downing Street ridică problema unui posibil val de furie publică dacă steagurile nu vor putea fi arborate în bernă pe parcursul celor 10 minute de la activarea planului și vorbește de posibilitatea apelării la un contractant extern.

Ziua D

În primele ore după moartea Reginei, o „cascadă de apeluri” vor fi efectuate pentru a-i informa pe prim-ministru, pe secretarul de cabinet și pe unii dintre miniștri și oficiali. Premierul va fi informat de secretarul privat al Reginei care va da informația și Consiliului Coroanei (n. red. – Privy Council).

Ziua morții Reginei va fi desemnată „Ziua D” (D-Day). Fiecare zi de după aceasta va fi desemnată ziua „D+x”, adică „D+1”, „D+2”, „D+3”, ș.a.m.d. Familia Regală trimite apoi o notificare oficială prin care va informa publicul de cele întâmplate.

Conform documentelor, mesajul care va fi primit de miniștri ar urma să arate în felul următor: „Tocmai am fost informați de moartea Majestății Sale, Regina”. Miniștrii ar urma să fie sfătuiți să fie discreți.

După primirea acestor mesaje, toate steagurile de la Whitehall vor fi coborâte în bernă. Oficialii vor ca acest proces să se desfășoare și să se încheie în 10 minute.

După un exercițiu de acum mai mulți ani, Downing Street ridicase îngrijorări cu privire la faptul că încheierea acestui proces în 10 minute ar fi dificilă din cauza lipsei de personal. Această problemă ar fi fost rezolvată.

Parlamentul britanic și legislativele locale din Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord ar urma să își suspende ședințele. Site-ul web al familiei regale va redirecționa utilizatorii spre o pagină cu un scurt comunicat legat de moartea suveranei, pe un fundal negru.

Toate agențiile guvernamentale își vor schimba și ele fotografiile de pe rețelele sociale înlocuindu-le cu bannere negre. Repostările neautorizate de șeful de comunicații de la guvern vor fi interzise.

Ulterior, familia regală va anunța care sunt planurile pentru funeraliile Reginei, care ar urma să aibă loc la 10 zile de la moartea suveranei.

Premierul va fi primul oficial guvernamental care se va adresa publicului. Toți ceilalți miniștri și membri ai guvernului vor primi instrucțiunea de a vorbi doar după prim-ministru.

Salve de tun vor fi trase la bazele militare desemnate și va fi anunțat un minut de tăcere la nivel național.

Premierul britanic urmează să aibă prima sa întâlnire cu noul suveran, viitorul Rege Charles, iar la ora șase seara, Charles al III-lea ar urma să susțină primul său discurs în fața națiunii.

În același timp, la Catedrala St. Paul din inima Londrei va avea loc o slujbă în amintirea Reginei.

Ziua D+1

La ora 10, de dimineață, în ziua de după moartea Reginei, Consiliul de Succesiune se va reuni la palatul St. James pentru a-l proclama pe Charles Regele Marii Britanii și Irlandei de Nord. Sute de consilieri de la Consiliul de Stat, inclusiv premierul și alți miniștri vor fi invitați să participe.

La acest eveniment, participanții vor fi sfătuiți să poarte costume de salon cu cravate negre sau închise la culoare, fără accesorii.

Proclamația va fi citită la palat, iar Charles va fi confirmat ca nou suveran.

Parlamentul se va reuni, apoi, pentru a trimite mesajul său de condoleanțe. Toate celelalte activități parlamentare vor fi apoi suspendate pentru 10 zile.

La ora 15:30, premierul și cabinetul său vor participa la o întâlnire cu noul rege. Miniștrii nu vor avea voie să-și aducă soțiile sau soții.

Ziua D+2

Sicriul reginei va fi adus la Palatul Buckingham. Dacă Regina moare la Sandringham, reședința ei din Norfolk, în estul Angliei, trupul neînsuflețit va fi adus cu trenul regal la Londra, unde va fi întâmpinat de premier și de miniștri.

Dacă va muri la Balmoral, în Scoția, atunci va fi activată Operațiunea Unicornul, iar trupul ei va fi dus la Londra cu trenul regal, dacă acest lucru va fi posibil. Dacă nu, va fi activată Operațiunea Overstudy, prin care trupul Reginei va fi transportat cu avionul. De asemenea premierul și miniștrii vor întâmpina sicriul.

Proclamații vor fi citite și în legislativele locale din cele trei țări, altele decât Anglia. În parlament, miniștrii vor continua să citească mesajele lor de condoleanțe.

Ziua D+3

De dimineață Regele Charles va primi mesajul de condoleanțe la Westminster Hall. După-amiază, el va începe turul Regatului, începând cu vizita la parlamentul scoțian și cu o slujbă la Catedrala St. Giles din Edinburgh.

Ziua D+4

Regele Charles va sosi în Irlanda de Nord, unde va primi condoleanțe și la Castelul Hillsborough și va participa la o slujbă la Catedrala St. Anne din Belfast.

Autoritățile vor face o repetiție pentru Operațiunea Lion, procesiunea sicriului de la Palatul Buckingham la Palatul Westminster.

Ziua D+5

Procesiunea de la Palatul Buckingham la Palatul Westminster va avea loc pe o rută ceremonială prin Londra. La Westminster Hall va avea loc o slujbă la sosirea sicriului cu trupul neînsuflețit al Elisabetei a II-a.

Zilele de la D+6 la D+9

Sicriul va fi depus la Palatul Westminster unde va rămâne pentru trei zile, în cadrul operațiunii numită Feather. Sicriul va sta pe catafalc în mijlocul Westminster Hall, zonă care va rămâne deschisă 23 de ore pe zi. Biletele VIP vor fi emise pentru a avea stabilite intervalele de timp aferente acestora.

În ziua D+6 vor fi efectuate repetițiile pentru procesiune și funerarii de stat.

În ziua D+7, Regele Charles va merge în Țara Galilor unde va primi ultimul mesaj de condoleanțe, din partea parlamentului galez, și va participa la slujba de la Catedrala Liandaff în Cardiff.

În această perioadă, departamentele și agențiile guvernamentale vor avea de depus o muncă extrem de solicitantă în vederea pregătirii funeraliilor. Departamentul de Externe, cel de Interne și cel pentru Transporturi vor fi cele mai solicitate ministere.

Venirea șefilor de stat și de guvern străini, dar și a unui număr mare de turiști vor pune probleme mari, mai ales dacă moartea Reginei va avea loc în perioada pandemiei de coronavirus.

Rețelele de transport ar putea, de asemenea, să se confrunte cu probleme grave, din cauza numărului mare de persoane care vor vrea să vină la Londra.

Premierul și Regina au stabilit deja că ziua funeraliilor de stat va fi decretată „Zi de doliu național”.

Ziua D+10

În această zi vor avea loc funeraliile de stat, care se vor desfășura la Westminster Abbey. Două minute de tăcere vor fi anunțate la nivel național, iar procesiunea va avea loc la Londra și Windsor.

După încheierea evenimentelor de la Capela St. George și de la Castelul Windsor, Regina va fi înmormântată la Capela Memorială Regele George al VI-lea.

Realitatea Live

Orange Systems te invită la Modular THE VISION
Orange Systems te invită la Modular THE VISION
Moldindconbank te îndeamnă să întâmpini sărbătorile de iarnă cu depozitul generos „Colind”
Moldindconbank te îndeamnă să întâmpini sărbătorile de iarnă cu depozitul generos „Colind”
Mihail Iovu a fost aprobat de către BNM în funcția de Vicepreședinte al Moldindconbank
Mihail Iovu a fost aprobat de către BNM în funcția de Vicepreședinte al Moldindconbank
De aproape 10 ani voluntarii Purple Team Moldcell schimbă lumea spre bine
De aproape 10 ani voluntarii Purple Team Moldcell schimbă lumea spre bine
Moldindconbank, partener al Academiei de fotbal „Radu Rebeja” – va susține pregătirea copiilor din familii nevoiașe
Moldindconbank, partener al Academiei de fotbal „Radu Rebeja” – va susține pregătirea copiilor din familii nevoiașe
Victoriabank – unica bancă 100% ONLINE din Moldova
Victoriabank – unica bancă 100% ONLINE din Moldova
FOTO, VIDEO Acum și în sectorul Râșcani! Kaufland a deschis cel de-al patrulea magazin din Chișinău
FOTO, VIDEO Acum și în sectorul Râșcani! Kaufland a deschis cel de-al patrulea magazin din Chișinău
SALUT – cardul de la Victoriabank care îți deschide oportunități nelimitate în banking
SALUT – cardul de la Victoriabank care îți deschide oportunități nelimitate în banking
La Moldtelecom, iarna aceasta ninge cu oferte și reduceri!
La Moldtelecom, iarna aceasta ninge cu oferte și reduceri!
08 Dec. 2022, 22:30
 // Categoria: Life // Autor:  Ursu Ana
08 Dec. 2022, 22:30 // Life //  Ursu Ana

Mergi la fast food în pauzele de la serviciu și nu știi cum să faci față kilogramelor în plus acumulate? Este momentul să schimbi ceva! Ia gustări sănătoase la birou.

În timpul orelor de lucru poți ajunge să consumi multe calorii în exces tocmai pentru că nu ții cont foarte mult de alimentele alese. Astfel, chips-urile sau covrigeii pot adăuga sute de calorii în plus fără să-și dai seama, iar la sfârșitul zilei îți va fi din nou foarte foame pentru că aceste opțiuni nu sunt consistente și îți afectează glycemia, scrie eva.ro. 

Iată câteva opțiuni pentru gustări sănătoase în zilele de lucru:

 1. Semințe

Nu este vorba despre cele prăjite și sărate! Semințele crude de dovleac sau floarea soarelui sunt surse importante de proteine și se potrivesc de minune atât cu un fruct, cât și cu o porție de cereale, 30g de ciocolată neagră sau cuburi de brânză. Sunt ușor de transportat și nu trebuie să stea în frigider.

 1. Nuci

Nucile crude conțin proteine și grăsimi esențiale pentru stimularea imunității și remodelarea siluetei. Amestecă-le cu un iaurt grecesc simplu și vei uita de prăjituri cel puțin până la ora cinei.

 1. Fulgi de ovăz

La serviciu nu este practic să iei pungi cu gramaj mare de fulgi de ovăz. Alege porțiile ambalate de 50g.

Când ți-e poftă de ceva dulce sau în zilele friguroase de iarnă amestecă fulgii de ovăz cu apă călduță și puțină nucșoară. Nu consuma decât fulgi de ovăz simpli, fără zahăr adăugat.

 1. Fructe confiate

Sunt ideale ca gustări sănătoase după-amiaza. Caisele uscate, smochinele sau curmalele te vor ajuta să eviți dulciurile, iar kilogramele în exces se vor „topi” treptat. Combină 5-6 curmale cu 4 migdale crude și nu îți va mai fi foame până seara.

 1. Unt de arahide sau migdale

Untul de arahide sau cel de migdale conțin proteine și grăsimi esențiale pentru eliminarea centimetrilor în plus. Consumă o lingură de unt de arahide cu o banană sau o piersică și vei avea o gustare delicioasă care luptă eficient împotriva celulitei. Alege doar produsele care au 100% migdale sau arahide.

Zahărul, uleiul de palmier sau sarea adăugate vor crește numărul de calorii, te predispun la hipertensiune și controlul asupra apetitului va fi mult mai redus.

 1. Biscuiți

Adesea biscuiții sunt considerați alimente de pe lista neagră pentru o siluetă armonioasă. Cu toate acestea, există și variante sănătoase. Poți alege biscuiții din făină integrală, fără zahăr. Importantă este și mărimea porției pentru că, dacă mănânci un pachet întreg, vei depăși cu siguranță totalul de calorii pentru ziua respectivă. 3-4 biscuiți crocanți consumați cu 30g brânză sau humus nu vor pune în pericol eforturile tale pentru a ajunge la silueta dorită.

 1. Ciocolată neagră

În momentele stresante ești obișnuită să începi o ciocolată și să o termini până să îți dai seama unde a dispărut? Ei bine, chiar dacă nu este interzisă complet, trebuie să alegi cu atenție tipul de ciocolată pe care îl consumi. Sortimentele care au cremă și multe ingrediente artificiale nu te vor ajuta să slăbești.

Din contră, va fi foarte greu să previi depunerea excesului de calorii exact în zonele-problemă. Specialiștii te sfătuiesc să alegi ciocolata neagră, cu un conținut de cel puțin 70% cacao. Fii atentă și la lista de ingrediente. Ocolește produsele cu multe ingrediente deoarece este foarte probabil să aibă conservanți sau coloranți.

Ciocolata neagră este delicioasă atât simplă, cât și cu felii de banane sau mango. Te ajută să te relaxezi și reduce stresul din zilele aglomerate. Savureaz-o în tihnă, dar nu uita să te oprești la 30g!

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Orange Systems te invită la Modular THE VISION
Orange Systems te invită la Modular THE VISION
Moldindconbank te îndeamnă să întâmpini sărbătorile de iarnă cu depozitul generos „Colind”
Moldindconbank te îndeamnă să întâmpini sărbătorile de iarnă cu depozitul generos „Colind”
Mihail Iovu a fost aprobat de către BNM în funcția de Vicepreședinte al Moldindconbank
Mihail Iovu a fost aprobat de către BNM în funcția de Vicepreședinte al Moldindconbank
De aproape 10 ani voluntarii Purple Team Moldcell schimbă lumea spre bine
De aproape 10 ani voluntarii Purple Team Moldcell schimbă lumea spre bine
Moldindconbank, partener al Academiei de fotbal „Radu Rebeja” – va susține pregătirea copiilor din familii nevoiașe
Moldindconbank, partener al Academiei de fotbal „Radu Rebeja” – va susține pregătirea copiilor din familii nevoiașe
Victoriabank – unica bancă 100% ONLINE din Moldova
Victoriabank – unica bancă 100% ONLINE din Moldova
FOTO, VIDEO Acum și în sectorul Râșcani! Kaufland a deschis cel de-al patrulea magazin din Chișinău
FOTO, VIDEO Acum și în sectorul Râșcani! Kaufland a deschis cel de-al patrulea magazin din Chișinău
SALUT – cardul de la Victoriabank care îți deschide oportunități nelimitate în banking
SALUT – cardul de la Victoriabank care îți deschide oportunități nelimitate în banking
La Moldtelecom, iarna aceasta ninge cu oferte și reduceri!
La Moldtelecom, iarna aceasta ninge cu oferte și reduceri!
 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală