Curs valutar
 • EUR
  20.5404
  -0.1339%
 • USD
  18.0378
  0.1081%
 • RUB
  0.2356
  0.1273%
 • RON
  4.1543
  -0.142%
 • UAH
  0.6339
  -0.8361%

DOC Administrația TV8 îi „întoarce spatele” Nataliei Morari: Ne disociem complet de declarațiile din ultimele zile

12 Sept. 2021, 13:35
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Petru Beregoi
12 Sept. 2021, 13:35 // Actualitate //  Petru Beregoi

Postul de televiziune TV8, care o are ca fondatoare pe Natalia Morari „se disociază complet și categoric de declarațiile făcute în ultimele zile de Natalia Morari”. Anunțul a fost făcut abia astăzi, după ce ieri, Natalia Morari a venit cu „un ultim manifest”, prin care și-a expus „oful”, luându-i apărarea lui Veaceslav Platon, cerându-și scuze de la procurorul general, Alexandr Stoianoglo, și chiar și-a permis să-i aducă „elogiu muncii sale”. De asemenea, jurnalista s-a destăinuit până la final și a pus în discuție și relația pe care se presupune că a avut-o cu fostul deputat Chiril Lucinschi.

„Acestea nu reprezintă politica editorială a departamentului de Știri TV, departamentului online și de producție ale postului. Subliniem că, imediat ce conducerea TV8 a fost informată de existența conflictului de interese, emisiunea de autor „Politica Nataliei Morari” a fost retrasă definitiv din grila postului. La fel, Natalia Morari a fost revocată imediat din structurile de administrare. TV8 rămâne fidel misiunii sale de a informa corect și echidistant, respectând valorile europene. Administrația TV8”, se arată într-o declarație a TV8, făcută public abia azi.

Precizăm că, tot scandalul legat de TV8 și fondatoarea acestei televiziuni a început la 8 septembrie, după ce Natalia Morari a dezvăluit că tatăl copilului ei, care anterior spunea că la conceput datorită „unui donator”, acum spune că este controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon.

DOC: TV8

Realitatea Live

19 Ian. 2022, 14:08
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Maria Timofti
19 Ian. 2022, 14:08 // Actualitate //  Maria Timofti

Republica Moldova ar putea rămâne de mâine, 20 ianuarie fără gaze naturale, dacă Moldovagaz nu va reuși să achite timp de o zi, plata integrală pentru consumul de gaze pentru luna ianuarie. În acest sens, concernul rus Gazprom a trimis ieri, 18 ianuarie o scrisoare de înștiințare.

Reprezentantul Gazprom în Republica Moldova, Ghenadie Abașchin a refuză să facă vreo declarație privind intenția Gazprom de a sista livrările de gaze naturale către Republica Moldova, scrie tv8.

„Nu ofer niciun comentariu la acest subiect”, a declarat Abașchin la telefon.

Realitatea.md menționează că, ieri, compania Gazprom a trimis o solicitare oficială prin care anunță intenția sistării gazelor către Republica Moldova în cazul neachitării integrale de către compania Moldovagaz a plății curente, pentru consumul de gaze, până la data de mâine, 20 ianuarie. Acest lucru se întâmplă pentru că Moldovagaz, care are acționar majoritar compania Gazprom, nu a reușit să găsească soluții pentru a achita integral și la timp consumul.

În acest sens, premiera a anunțat că astăzi va fi întrunită Comisia pentru Situații Excepționale, iar în ședință se va discuta asupra situației formată pe piața gazelor naturale. Natalia Gavrilița a punctat că va insista pe poziția de a solicita Parlamentului instituirea stării de urgență în domeniul energetic.

Totodată, viceprim-ministrul Andrei Spînu a spus că Moldovagaz mai are la dispoziție o zi pentru a achita avansul total de 63 de mil. de dolari concernului rus Gazprom. Din această sumă, Moldovagaz va reuşi să achite 38 de mil. de dolari până mâine. Diferenţa neachitată la ziua de mâine va fi de 25 de mil. de dolari. Potrivit lui, această diferenţă s-a format din mai multe motive, dar principala cauză este creşterea semnificativă a costului de achiziţie a gazului.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală