Curs valutar
 • EUR
  20.3375
  -0.1303%
 • USD
  17.5407
  0.1192%
 • RUB
  0.2496
  -1.1619%
 • RON
  4.1099
  -0.1484%
 • UAH
  0.6650
  0.2707%

Șef(ă) nouă la Agenția de Guvernare Electronică. Cine este Tatiana Iovv

20 Mai 2021, 07:45
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Mădălina Sorokovsky
20 Mai 2021, 07:45 // Actualitate //  Mădălina Sorokovsky

Instituția publică „Agenția de Guvernare Electronică” (AGE) s-a ales cu un nou director, Tatiana Iovv. Candidatura Tatianei Iovv a fost propusă de Cancelaria de Stat, care este fondatoarea AGE, în consultare cu Grupul Banca Mondială, partenerul strategic principal al e-guvernării în Republica Moldova.

„Cu toate că digitalizarea proceselor a început cu ceva timp în urmă, anume pandemia 2020 a declanșat „era de aur a digitalizării”. Misiunea AGE este de a face cât mai accesibile serviciile publice pentru cetățeni, dar și pentru business, oferind cele mai calitative soluții și în cel mai scurt timp, în procesul de realizare a obiectivului strategic de îmbunătățire continuă a actului de guvernare”, a declarat Tatiana Iovv, în cadrul ședinței de prezentare a noii conduceri. 

Noul director al AGE este doctor în economie, iar anterior a activat în cadrul mai multor proiecte internaționale precum Proiectul de ameliorare a competitivităţii și Proiectul de asistență al UE „Cluster PoliSEE SEE TCP 2007-2013”. 

Pe parcursul carierei profesionale, Tatiana Iovv a deținut funcția de consultant al prim viceprim-ministrului în domeniul reformelor structurale în sectorul nebancar, dar și a administrat afaceri private.

Timp de aproape jumătate de an, instituția a fost condusă de către Gheorghe Ursoi, director adjunct AGE, după ce Iurie Țurcanu a demisionat la sfârșitul anului trecut. Astfel, Tatiana Iovv este al 4-lea director al AGE de la fondare (anul 2010) și până în prezent. 

Realitatea Live

28 Oct. 2021, 13:01
 // Categoria: Politica // Autor:  Realitatea.md
28 Oct. 2021, 13:01 // Politica //  Realitatea.md

Igor Dodon nu mai este deputat al Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) din ziua de joi, 28 octombrie curent, odată cu constatarea vacanței mandatului la solicitarea sa. Majoritatea deputaților au votat pentru, însă deputatul PAS I. Babici a fost împotrivă. Mai mult, votul în plen s-a lăsat cu râsete.

După ce a fost prezentată solicitarea din partea lui Igor Dodon, președintele Parlamentului, Igor Grosu, a supus-o votului. Nu înainte ca deputatul PAS Dumitru Alaiba să facă glume pe seama „vacanței mandatului”.

„Despre vacanță. Unde? Pe Athos? În Bahamas?”, a întrebat acesta.

Igor Grosu i-a explicat că o astfel de informație nu se deține în nota informativă prezentată pe subiect.

„Verificați dacă toate covoarele-s pe loc și toate cărțile din birou”, a continuat Dumitru Alaiba.

Cu glume s-a lăsat și faptul că un deputat PAS – I. Babici – a votat împotriva vacanței mandatului. „Cuiva o să-i lipsească. Dacă ceva o să organizăm vreo vizită pentru ca să vă puteți vedea. Sau puteți să comunicați prin porumbel”, a conchis Igor Grosu.

Amintim că Igor Dodon a anunțat într-o conferință de presă că renunță la mandatul de deputat, iar a doua zi, pe data de 19 octombrie curent, a și depus în scris solicitarea în adresa Parlamentului. „Eu consider că pot fi mult mai eficient și de ajutor cetățenilor și agenților economici în afara parlamentului. Colegii mei din PSRM se vor ocupa de activitatea legislativă, eu însă am de gând să fiu mult mai activ în comunicarea cu cetățenii și să promovez mesajele Partidului Socialiștilor. Lucrul de parlamentar eu îl schimb pe un lucrul mai dinamic alături de popor, producătorii autohtoni și cu asta am de gând să mă ocup în următorii ani”, declarase atunci acesta.

Igor Dodon a intrat în Parlament, în urma rezultatelor alegerilor parlamentare din 11 iulie 2021, pe lista Blocului Comuniștilor și Socialiștilor. BCS a obținut 32 de mandate, pe când PAS – 63 – ceea ce înseamnă că au obținut majoritate parlamentară. Totodată, Partidul Șor a intrat în Parlament cu șase mandate.

Cine l-ar putea înlocui pe Dodon în Parlament? A mai fost deputat. Declarația sa de avere

 
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul “Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul “Valea Morilor” din Capitală
Coreea de Sud a lansat în spațiu prima sa rachetă
Coreea de Sud a lansat în spațiu prima sa rachetă
Toamna, o adevărată expoziție de pictură în aer liber
Toamna, o adevărată expoziție de pictură în aer liber
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău