Curs valutar
 • EUR
  21.2850
  0.0954%
 • USD
  18.0497
  -0.1507%
 • RUB
  0.2436
  -0.8621%
 • RON
  4.3249
  0.0994%
 • UAH
  0.6685
  0%

Sesiunea suplimentară a examenelor de bacalaureat 2021 a început. Când vor fi anunțate rezultatele finale

20 Iul. 2021, 11:45
 // Categoria: Societate // Autor:  Mădălina Sorokovsky
20 Iul. 2021, 11:45 // Societate //  Mădălina Sorokovsky

Sesiunea suplimentară a examenelor de bacalaureat, a început. Prima probă de examen s-a desfășurat la 19 iulie curent, la disciplina Limba și literatura română (alolingvi).  Examenul a fost susținut de 214 absolvenți ai programei de liceu în clasele/instituțiile de învățământ cu predare în limbile minorităților naționale, în cadrul celor 14 centre de bacalaureat, instituite pentru desfășurarea sesiunii suplimentare.

Astăzi, a avut loc proba de examen la limba de instruire, la care au participat 545 de candidați.

Totodată, potrivit Ministerului Educației, în cadrul probei la limba străină, la data de 21 iulie, vor participa 1138 de candidați.

La cea de-a patra probă de examen, stabilită pentru data de 22 iulie, vor participa 2032 de candidați, care vor scrie examenul la disciplina de profil.

La data de 23 iulie se va desfășura proba de examen la alegere, în cadrul căreia vor participa 261 de candidați.

Ultima probă de Bacalaureat din sesiunea suplimentară, va avea loc în data de 26 iulie. În această zi, 3 candidați vor susține proba de examen la limba maternă.

În perioada 20 – 26 iulie, vor fi verificate testele, iar rezultatele vor fi afișate în Centrele de Bacalaureat la 28 iulie. Candidații la examenul de bacalaureat vor avea la dispoziție 48 de ore pentru depunerea contestațiilor – în zilele de 28-29 iulie.

„Menționăm că atât probele de examen, cât și procesul de evaluare a lucrărilor, sunt organizate în conformitate cu Regulamentele aprobate în acest sens și cu respectarea măsurilor de prevenire a riscului de îmbolnăvire cu virusul COVID-19”, subliniază MECC.

Rezultatele finale, după examinarea contestațiilor, vor fi anunțate pe data de 2 august.

Realitatea Live

27 Iul. 2021, 10:33
 // Categoria: În Lume // Autor:  Mădălina Sorokovsky
27 Iul. 2021, 10:33 // În Lume //  Mădălina Sorokovsky

Serviciul federal rus de supraveghere a comunicațiilor, tehnologiei informației și mass-media, Roskomnadzor, a cerut ca YouTube să blocheze canalele liderilor opoziției ruse Leonid Volkov, Vladimir Milov și Georgy Alburov. Asociații lui Alexei Navalnii au scris despre acest lucru pe paginile lor de Twitter. 

Leonid Volkov a publicat o scrisoare de la Roskomnadzor, unde se spune că relatarea sa ar conține „apeluri la revolte în masă, implementarea activităților extremiste, participarea la evenimente de masă (publice) desfășurate cu încălcarea ordinii stabilite, materiale informative ale organizațiilor recunoscute ca indezirabil”. 

Canalul YouTube de la Volkov a fost adăugat la „lista materialelor interzise”. YouTube l-a avertizat că, dacă Volkov nu va elimina conținutul, serviciul îi va bloca pagina.

Totodată, Vladimir Milov a spus că contul său a fost inclus și în „lista materialelor interzise”. YouTube i-a cerut lui Milov să elimine conținutul, altfel canalul va fi blocat.

Georgy Alburov a spus fără detalii că Roskomnadzor cere blocarea contului său de YouTube.

Peste 120 de mii de utilizatori sunt abonați la contul Volkov, aproape 250 de mii de utilizatori la contul Milov și aproximativ o mie la contul Alburov. 

Realitatea.md amintește că, pe 26 iulie, a devenit cunoscut faptul că Roskomnadzor a blocat site-ul web al lui Alexei Navalny și alte 40 de resurse asociate Fondului anticorupție (FBK). Roskomnadzor a spus că site-urile au fost „folosite pentru propagarea și continuarea activităților extremiste interzise”.

 
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid