Vinul fiert, cea mai populară bătură în timpul iernii este un adevărat deliciu. Realitatea.md vine cu o rețetă simplă, rapidă și delicioasă pentru toți moldovenii care nu cunosc cum se prepară.
Cel mai bun vin pentru fiert este vinul roșu, deoarece el își păstrează cel mai bine aroma, gustul și culoarea în timp ce este încălzit. În plus, vinul roșu se potrivește cel mai bine cu mirodeniile clasice care se folosesc la fiert: scorțișoară, cuișoare sau anason.
Pentru a face vin fiert, încălzește vinul ușor pentru a permite condimentelor să se infuzeze, dar evită fierberea alcoolului. Temperatura lui nu trebuie să depășească 80-maxim 90 de grade de grade Celsius și poți folosi un termometru de bucătărie în timp ce îl fierbi.
Ingrediente:
- 1 litru vin roşu
- 8 linguri zahăr
- 2 batoane scorţişoară
- 4-5 steluţe anason
- 1 portocală
Mod de preparare:
Se amestecă vinul cu zahărul, cu steluţele de anason şi cu scorţişoara şi se lasă să fiarbă la foc potrivit până se dizolvă zahărul, apoi se mai lasă pe foc doar până începe să facă spumă. Portocala se curăţă de coajă, care se aranjează pe pahar, iar feliuţele decojite se pun în pahar.
Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!