Curs valutar
 • EUR
  20.7452
  -0.121%
 • USD
  17.7044
  0.0153%
 • RUB
  0.2434
  0.0411%
 • RON
  4.1909
  -0.1193%
 • UAH
  0.6661
  0.1952%

Sfârșit cu semne de întrebare. Unde a fost depistat CADAVRUL unei femei din Nisporeni

27 Iul. 2021, 17:22
 // Categoria: Homepage // Autor:  Valentina Buză
27 Iul. 2021, 17:22 // Homepage //  Valentina Buză

Cadvrul unei femei în vârstă de 55 de ani a fost găsit strangulat de creanga unui copac după ce a plecat de acasă și nu s-a mai întors. Potrivit informațiilor, poliția a fost sesizată la data de 24 iulie curent, în jurul orei 22:00 de la sora victimei care a comunicat că femeia a plecat de la domiciliul din satul Călimănești, raionul Nisporeni și încă nu revenit.

„În urma cercetărilor la fața locului de către oamenii legii s-a stabilit telefonul mobil a acesteia în camera unde dormea, iar femeia nu se afla în gospodărie. Totodată, s-a constatat că victima locuia singură iar, în ultima perioadă nu răspundea la apelurile telefonice a copiilor”, a declarat pentru Realitatea.md ofițerul de presă IP Nisporeni, Cristina Vicol.

Astfel, în urma celor depistate, pe cazul dat s-au efectuat căutări de către efectivul subdiviziunilor Poliției.

La 27 iulie 2021, ora 13:00, în urma desfășurării unei operațiuni de căutare, victima a fost depistată spânzurată de o creangă a unui copac într-o fâșie forestieră în apropiere de satul Călimănești, raionul Nisporeni.

Ulterior, cadavrul femeii a fost transportat la Centrul de Medicină Legală pentru a se stabili stabili cauza decesului. Pe caz, oamenii legii au inițiat o anchetă pentru a stabili toate circumstanțelor.

Realitatea Live

24 Sept. 2021, 04:30
 // Categoria: În Lume // Autor:  Mădălina Sorokovsky
24 Sept. 2021, 04:30 // În Lume //  Mădălina Sorokovsky

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a solicitat joi o transformare a sistemelor alimentare globale pe care o consideră esenţială în lupta împotriva încălzirii globale, a pandemiilor sau a conflictelor armate, relatează AFP.

„Războiul de pe planeta noastră trebuie să înceteze, iar sistemele alimentare sunt una dintre cheile păcii”, a insistat Guterres, organizator al unui summit mondial virtual privind sistemele alimentare, în marja Adunării Generale anuale a organizaţiei, scrie dcbusiness.ro.

Comunitatea internaţională trebuie să se doteze cu „sisteme alimentare care ne protejează planeta”, a pledat secretarul general al ONU.

„Este posibilă hrănirea unei populaţii mondiale în creştere salvând planeta. Peste tot, trebuie să consolidăm rezistenţa sistemelor alimentare locale la şocurile externe, cum ar fi conflictele, schimbările climatice şi pandemiile”, a insistat el.

La rândul lor, Statele Unite s-au angajat să pună capăt şi malnutriţiei datorită unei investiţii programate pe mai mulţi ani de peste zece miliarde de dolari destinate să accelereze transformarea unor sisteme alimentare, potrivit unui comunicat de la Casa Albă.

Foametea este în creştere în lume, schimbările climatice se accelerează şi ameninţă producţia agricolă: în acest context îngrijorător ONU a organizat joi, după un an şi jumătate de pregătire, acest summit mondial cu 85 de şefi de stat şi de guvern pentru a încuraja statele să îşi reformeze sistemele alimentare în încercarea de a face faţă provocărilor.

Miza este imensă. Se consideră că sistemele alimentare sunt responsabile pentru aproximativ o treime din emisiile globale de gaze cu efect de seră. Şi foametea continuă să crească: afectează 811 milioane de oameni în întreaga lume, în timp ce alte 2,7 miliarde nu au acces la o alimentaţie sănătoasă, potrivit unui raport al ONU.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române