Curs valutar
 • EUR
  20.7452
  0%
 • USD
  17.7044
  0%
 • RUB
  0.2434
  0%
 • RON
  4.1909
  0%
 • UAH
  0.6661
  0%

A traversat frontiera moldo-ucraineană ILEGAL. Care a fost SCOPUL bărbatului

27 Iul. 2021, 14:26
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
27 Iul. 2021, 14:26 // Societate //  Valentina Buză

Un conațional în vârstă de 25 de ani, originar din orașul Vulcănești este cercetat penal de oamenii legii pentru că a încercat să traverseze ilegal frontiera moldo-ucraineană. Potrivit informațiilor, cazul a fost înregistrat la data de 26 iulie curent.

Angajații Sectorului Poliției de Frontieră Vulcănești au fost alertați de populația locală precum că ar fi observată o persoană necunoscută care înainta de la linia de frontieră spre interiorul țării. Imediat, în regiune a intervenit grupa operativă a Sectorului. Astfel, pe direcția localităților Vulcănești și Vinogradovca, aproximativ 500 de metri de la frontiera moldo-ucraineană, a fost reținută persoana în cauză.

Mai mult, bărbatul s-ar fi aflat ilegal în Ucraina din anul 2017.

„Acesta avea asupra sa buletinul de identitate însă cu termenul de valabilitate expirat. Din spusele acestuia, motiv pentru ilegalitatea comisă a fost nemijlocit lipsa actelor de călătorie. A revenit acasă pentru a le perfecta, ca ulterior în mod legal să meargă în Ucraina, unde era așteptat de concubină”, spune poliția.

Pe faptul celor constatate a fost întocmit proces verbal privind săvârșirea infracțiunii de trecere ilegală a frontierei de stat, iar în continuare ofițerii de urmărire penală din cadrul DR Sud documentează cazul sub toate aspectele legale.

Realitatea Live

25 Sept. 2021, 17:56
 // Categoria: Life // Autor:  Realitatea.md
25 Sept. 2021, 17:56 // Life //  Realitatea.md

Alex Trif are 19 ani și e în top 10, în România, ca număr de urmăritori pe TikTok. A absolvit de curând liceul și a fost admis la ASE, la Facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică. Pasiunea lui cea mare o reprezintă rețelele de socializare, acolo se bucură de notorietate. Într-un interviu, tânărul a spus care crede el că e rețeta succesului în mediul online, dar a avut un mesaj și pentru politicieni.

Aproape un milion de fani are pe TikTok, iar pe Instagram are peste 35.000 de urmăritori. Nu trece zi în care să nu posteze o fotografie, un video sau un story pe rețelele de socializare. Dincolo de viața în online, Alex Trif începe facultatea în octombrie. E entuziasmat și mândru de tot ce a reușit până acum. „Complicele” și susținătorul lui e chiar mama lui, profesoară, pasionată și ea de rețelele de socializare.

Ești în top 10 în România că număr de urmăritori pe TikTok. Cum ai reușit? Cum a pornit totul?

Alex Trif: Aș putea spune că am prins valul încă de la începutul TikTok-ului în România. Eu eram deja pe Musical.ly, iar continuarea pe TikTok a venit natural. Mi-am făcut cont, am început să postez, mi s-a părut interesant că vin persoane necunoscute să îmi vadă conținutul și am ținut-o tot așa. Nu m-am oprit.

Deși a pornit ca o joacă, am făcut și eu la fel ca toți adolescenții, mi-am creat un cont pe o platformă de socializare. Dar am văzut oportunitatea aplicației și mi-am găsit domeniul de interes.

Citești site-urile de presă? Ce părere ai despre contextul politic actual?

Alex Trif: Recunosc că mă informez tot din social media. Văd titlurile, intru să citesc mai mult pe linkurile care mă interesează. Sincer, mă simt prea tânăr pentru politică. E prea serioasă pentru un băiat de 19 ani. – Nu crezi că tinerii ar trebui să se implice mai mult în politică? – Ba da, de ce nu? Dar cred că nu e pentru toți lumea politică. Trebuie să ai tragere, să vrei să faci asta, de fapt, la fel ca în orice alt domeniu trebuie să faci cu drag orice activitate.

Să-și facă conturi pe TikTok, dacă vor că mesajul lor să ajungă la un public tânăr.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române