Curs valutar
 • EUR
  20.7452
  0%
 • USD
  17.7044
  0%
 • RUB
  0.2434
  0%
 • RON
  4.1909
  0%
 • UAH
  0.6661
  0%

La sfârșitul lunii, primele doze de Pfizer procurate de Republica Moldova vor ajunge la depozit. Detalii!

27 Iul. 2021, 12:44
 // Categoria: Societate // Autor:  Elena Putregai
27 Iul. 2021, 12:44 // Societate //  Elena Putregai

Moldova vrea Pfizer! Autoritățile au decis să procure 700 de mii de doze. Când vor ajunge la Chișinău

Primele doze de vaccin Pfizer din cele 700 procurate de autoritățile de la Chișinău vor ajunge la sfârșitul lunii iulie 2021 în depozitul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP). Despre aceasta s-a anunțat marți, 27 iulie curent, în cadrul unei conferințe de presă susținute despre procesul de vaccinare. Mai mult, reprezentanții și-au exprimat speranță că deja până la sfâșitul anului peste 80 la sută din moldoveni vor fi imunizați.

„Republica Moldova a recepționat un lot de 46 frigidere prin intermediul platformei Covax – 30 pentru depozitarea vaccinurilor la temperatura de -15..-25 grade Celsius și 6 pentru temperatura +2..+8 grade Celsius. Lotul are o valoare de 34 de mii de euro și ne va ajuta în implementarea continuă a planului de imunizare. Totodată, am mai recepționat lotul de peste 100 de mii de doze Pfizer de la România, livrarea fiind posibilă datorită mecanismului de protecție civilă a UE. Un alt event important ține de confirmarea variantei Delta în țară, deși am menționat că există probabilitatea mare ca să fie deja prezentă ținând cont de migrația populației. Din 15 probe transmise către laboratorul de la Berlin, au fost confirmate 12 probe, ceea ce ne face să credem că un număr mare de persoane sunt infectate cu varianta Delta”, s-a menționat inițial în cadrul conferinței.

După care s-a adăugat la intervalul de întrebări/răspunsuri că, la sfârșitul acestei luni, Republica Moldova va recepționa primele doze din cele 700 procurate. Este vorba despre serul Pfizer, doar că nu s-a specificat câte doze vor face parte din acel prim lot. Vor fi depozitate la ANSP și transportate de către Pfizer cu ajutorul unei companii private.

Totodată, în contextul în care varianta Delta a Covid-19 se răspândește mai rapid și progresează mai grav ca și stări, transmițându-se de la o persoană către alte opt, autoritățile tind să creadă că până la sfârșitul anului 80 la sută din moldoveni vor fi imunizați.

Realitatea Live

25 Sept. 2021, 17:56
 // Categoria: Life // Autor:  Realitatea.md
25 Sept. 2021, 17:56 // Life //  Realitatea.md

Alex Trif are 19 ani și e în top 10, în România, ca număr de urmăritori pe TikTok. A absolvit de curând liceul și a fost admis la ASE, la Facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică. Pasiunea lui cea mare o reprezintă rețelele de socializare, acolo se bucură de notorietate. Într-un interviu, tânărul a spus care crede el că e rețeta succesului în mediul online, dar a avut un mesaj și pentru politicieni.

Aproape un milion de fani are pe TikTok, iar pe Instagram are peste 35.000 de urmăritori. Nu trece zi în care să nu posteze o fotografie, un video sau un story pe rețelele de socializare. Dincolo de viața în online, Alex Trif începe facultatea în octombrie. E entuziasmat și mândru de tot ce a reușit până acum. „Complicele” și susținătorul lui e chiar mama lui, profesoară, pasionată și ea de rețelele de socializare.

Ești în top 10 în România că număr de urmăritori pe TikTok. Cum ai reușit? Cum a pornit totul?

Alex Trif: Aș putea spune că am prins valul încă de la începutul TikTok-ului în România. Eu eram deja pe Musical.ly, iar continuarea pe TikTok a venit natural. Mi-am făcut cont, am început să postez, mi s-a părut interesant că vin persoane necunoscute să îmi vadă conținutul și am ținut-o tot așa. Nu m-am oprit.

Deși a pornit ca o joacă, am făcut și eu la fel ca toți adolescenții, mi-am creat un cont pe o platformă de socializare. Dar am văzut oportunitatea aplicației și mi-am găsit domeniul de interes.

Citești site-urile de presă? Ce părere ai despre contextul politic actual?

Alex Trif: Recunosc că mă informez tot din social media. Văd titlurile, intru să citesc mai mult pe linkurile care mă interesează. Sincer, mă simt prea tânăr pentru politică. E prea serioasă pentru un băiat de 19 ani. – Nu crezi că tinerii ar trebui să se implice mai mult în politică? – Ba da, de ce nu? Dar cred că nu e pentru toți lumea politică. Trebuie să ai tragere, să vrei să faci asta, de fapt, la fel ca în orice alt domeniu trebuie să faci cu drag orice activitate.

Să-și facă conturi pe TikTok, dacă vor că mesajul lor să ajungă la un public tânăr.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române