Curs valutar
 • EUR
  20.1576
  0.3815%
 • USD
  17.2900
  -0.0353%
 • RUB
  0.2441
  0.5326%
 • RON
  4.0724
  0.3536%
 • UAH
  0.6587
  0.3188%

Totul pentru PAS și nimic opoziției. PL spune că funcții de conducere în Parlament BECS și Șor nu trebuie să aibă

27 Iul. 2021, 14:05
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Beregoi
27 Iul. 2021, 14:05 // Politica //  Petru Beregoi

Partidul Liberal din Moldova „consideră inadmisibilă” partajarea funcțiilor de conducere a Parlamentului, a Biroului permanent și a Comisiilor de specialitate permanente cu deputații din Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor (BECS) și cei ai Partidului Șor. Reacția PL a fost lansată astăzi, după ce ieri seara, în cadrul unei emisiuni televizate, deputatul PAS, Sergiu Litvinenco a afirmat că BECS-ului ar urma să-i revină o funcție de vicepreședinte, iar opoziția în ansamblu ar putea avea șefia asupra a cel mult patru Comisii parlamentare.

„Cunoaștem că uzanțele democratice presupun asemenea drepturi pentru opoziție, nu însă și pentru reprezentanții mafiei și ai crimei organizate. Dacă Regulamentul Parlamentului și actele normative în vigoare reprezintă un impediment în acest sens, ele pot fi, cu ușurință modificate. La această practică vom reveni după alegerile din 2025. Partajarea funcțiilor cu BECS și Șor înseamnă umanizarea acestor pușcăriabili și începutul spălării imaginii lor de hoți și bandiți care au prădat țara, sub bagheta interlopilor fugari Plahotniuc, Șor, Platon, precum și a celor rămași, în frunte cu Voronin și Dodon. BECS și Șor nu reprezintă opoziția, ei sunt primii dintre cei care trebuie să ajungă pe mâna justiției reformate, alături și împreună cu fugarii menționați”, se arată într-o reacție a PL.

Partidul Liberal consideră că, dacă aceste funcții vor fi oferite celora din BECS și Partidul Șor, asta înseamnă „influență pentru persoanele și grupările în cauză”. În cele din urmă, PL cere ca PAS să nu acorde nicio funcție reprezentaților BECS și celora din Partidul Șor și să-și asume toată guvernarea „fără să caute scuze mai târziu”.

Precizăm că, potrivit Regulamentului Parlamentului, la partajarea funcțiilor de conducere a forului suprem, majoritatea parlamentară partajează atribuțiile în funcție de rezultatele obținute de opoziția parlamentară, calculate în baza unor formulei prestabilite.

Realitatea Live

19 Oct. 2021, 22:07
 // Categoria: Societate // Autor:  Cristina Vlah
19 Oct. 2021, 22:07 // Societate //  Cristina Vlah

Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, a vorbit despre un posibil lockdown în Republica Moldova și instituirea alertei de Cod Roșu în țară, informează Realitatea.md. Deocamdată, șefa Ministerului Sănătății dă asigurări că în timpul apropiat, nu va fi instituit un lockdown, asta chiar dacă situația epidemiologică de COVID-19 de înrăutățește.

„Deocamdată în patru localități sunt instituite Coduri Roșii. Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică vine cu unele recomandări în urma cifrelor înregistrate la nivel național. Noi abia am intrat ușor în „Cod Roșu”.  Pentru Chișinău și Bălți cu recomandări trebuie să vină Comisiile Teritoriale. Deocamdată la un lockdown nu ne putem aștepta, dar probabil vom veni cu unele recomandări mai ales în Bălți, unde vor avea loc alegeri locale”, a declarat Ala Nemerenco în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la postul TVR Moldova.

Realitatea.md menționează că astăzi au fost înregistrate 1715 de cazuri noi de infectare cu COVID-19, iar 36 de persoane au pierdut lupta cu virusul.

 
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie