Curs valutar
 • EUR
  20.1131
  0%
 • USD
  17.7371
  0%
 • RUB
  0.2404
  0%
 • RON
  4.0641
  0%
 • UAH
  0.6510
  0%

VIDEO Igor Grosu, cu jumătate de voce spune când aflăm cine ar urma să fie președintele Parlamentului și prim-ministru

26 Iul. 2021, 14:19
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Beregoi
26 Iul. 2021, 14:19 // Politica //  Petru Beregoi

Cine va fi ales în funcția de președinte al Parlamentului de legislatura a XI, cine va fi propus la funcția de prim-ministru, precum și cine ar urma să plece din deputăție în beneficiul unei funcții în Guvernul ce urmează să fie învestit ar urma să aflăm joi, 29 iulie la o nouă ședință a Parlamentului și în timpul consultărilor cu fracțiunile parlamentare, care vor fi organizate de către președinta țării Maia Sandu. Asemenea informații a oferit astăzi deputatul PAS, Igor Grosu, după ședința de învestire a noului Parlament.

Referitor la faptul că în presă se vehiculează că, el ar urma să fie propus la funcția de președinte al Legislativului, iar Natalia Gavrilița la șefia Guvernului, Igor Grosu a precizat doar că „rămâne în Parlament”, iar cât o privește pe Gavrilița „e mai bine ea să răspundă”.

Liderul PAS a adăugat că formațiunea este deschisă pentru „profesioniști și oameni dedicați care subscriu la obiectivele PAS”, inclusiv din partide extra-parlamentare, medicul academic, și altă „lume bună din Moldova”, pentru discuții în vederea propunerilor pentru funcții în Guvern.

Amintim că, astăzi, imediat după ce președinta țării, Maia Sandu, și-a finisat discursul în plenul Parlamentului, la ședința de constituire, s-a luat o pauză până joi, 29 iulie, când va fi convocată în ședință din nou Legislativul pentru a alege conducerea și organele de lucru ale Secretariatului și Parlamentului.

Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, precum și Partidul Șor și-au arătat nemulțumirea față de decizia PAS de a amâna alegerea conducerii și organelor lucrative ale Legislativului până joi. PAS a declarat că, în realitate BECS a știut despre agenda ședinței de astăzi ce urmează să se desfășoare și chiar au aprobat-o, ca la final să ajungă să facă show.

Realitatea Live

05 Dec. 2021, 16:00
 // Categoria: Politica // Autor:  Maria Timofti
05 Dec. 2021, 16:00 // Politica //  Maria Timofti

Avocatul Partidului Politic „ȘOR” Vadim Banaru a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că împreună cu colegii săi, au contestat decizia Curții de Apel din Bălți privind excluderea Marinei Tauber din cursa electorală la Curtea Supremă de Justiție. Banaru a declarat că deciziile CEC și a instanțelor de judecată au fost luate „la indicații politice”. La fel, avocatul Marinei Tauber a spus că urmează să se adreseze Curtea Europeană a Drepturilor Omului. 

”Va veni momentul când Republica Moldova va fi condamnata pentru aceste abuzuri și cu sigurantă, persoanele care se fac vinovate de acest dezmăț vor fi atrase la răspundere, inclusiv și de răspundere penală în strictă conformitate cu legea” a declarat Vadim Banaru.

În această dimineață, 5 decembrie, Curtea de Apel Bălți a decis anularea înregistrării candidatului Partidului„ ȘOR, Marina Tauber. Magistrații au susținut decizia instanței de fond cu privire la anularea înregistrării Marinei Tauber din cursa electorală. Imediat după decizia pronunțată de CA Bălți, membrii Comisiei Electorale Centrale au anunțat suspendarea celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor locale din municipiul Bălți, exact cu jumătate de oră înainte de deschiderea secțiilor de votare.

 

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală