Curs valutar
 • EUR
  21.2832
  0%
 • USD
  17.9234
  0%
 • RUB
  0.2450
  0%
 • RON
  4.3242
  0%
 • UAH
  0.6668
  0%

Sfârșit tragic pentru un bărbat din Edineț. La beție, a fost omorât de colegul de pahar

18 Iun. 2021, 16:18
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
18 Iun. 2021, 16:18 // Societate //  Valentina Buză

Un bărbat în vârstă de 58 de ani, locuitor al satului Constantinovca, raionul Edineț, a decedat după ce a fost lovit de amicul său în cap cu un topor. Potrivit informațiilor, cazul a avut loc la data de 17 iunie curent. Inspectoratul de Poliție Edineț a fost informat la ora 15:20, printr-un apel telefonic la serviciului unic 112, de către un bărbat, care a comunicat despre un omor.

„Imediat la fața locului s-au deplasat membrii grupei de reacționare operativă, împreună cu conducerea IP Edineț, pentru documentarea și stabilirea tuturor circumstanțelor. În urma examinării cazului, s-a stabilit faptul că un bărbat venit în ospeție la un cunoscut bărbat unde se afla încă o persoană. Toți trei au consumat băuturi alcoolice”, spune Poliția.

Ulterior, între persoane s-a iscat un conflict din motivul că, victima s-a adresat bănuitului cu cuvinte necenzurate. Astfel, bănuitul având asupra sa un topor, i-a aplicat victimei două lovituri în regiunea capului cu partea tăioasă, urmare cauzându-i o plăga în partea dreaptă a capului.

La rîndul său, făptașul a lăsat victima să zăcă la podea în domiciliul bărbatului, părăsind locuința.

„La fața locului a intervenit echipa AMU Fetești, care a acordat primul ajutor victimei, însă la scurt timp acesta a decedat. La examinarea preliminară exterioară a cadavrului de către medici, a fost constatată în regiunea parietală dreaptă a capului, o plagă de formă și mărime nedeterminată, însă pe alte părți ale corpului careva leziuni corporale nu au fost depistate”.

În urma măsurilor întreprinse a fost stabilită identitatea suspectului. Acesta s-a dovedit un bărbat în vârstă de 55 de ani, domiciliat în satul Greblești, raionul Strășeni, care locuiește de aproximativ doi ani în satul Constantinovca, raionul Edineț și activează în calitate de cioban la stânile din împrejurimi, fără a avea un loc permanent de trai.

Suspectul nu este la prima abatere de la legislatie.

Oamenii legii au inițiat o cauză penală pentru omor, iar bănuitul a fost reținut pentru 72 ore.

Realitatea Live

31 Iul. 2021, 19:37
 // Categoria: Life // Autor:  Mădălina Sorokovsky
31 Iul. 2021, 19:37 // Life //  Mădălina Sorokovsky

Produsele pe care le consumăm zilnic au un impact asupra sistemului corpului nostru într-un fel sau altul, mai ales atunci când vine vorba de menținerea și reglarea căldurii în organism. Majoritatea alimentelor pe care tindem să le consumăm au capacitatea de a produce căldură în organism, având în vedere că e nevoie de timp ca să fie digerate. Ca să le descompună, sistemul digestiv are nevoie de mai multă energie, proces care produce în continuare căldură – proces numit termogeneză. 

Alimentele în cauză sunt cele care conțin în general mai multe grăsimi, proteine și carbohidrați.

Spre exemplu, rădăcinoasele încălzesc organism. Aici sunt incluse legume precum cartoful, morcovul, cartoful dulce și varza. Aceste legume necesită mai multă energie în timpul procesului de digestie provocând căldură în corp. Apoi, consumul de ceapă, praz și usturoi sau piperul negru și ghimbirul generează, de asemenea, căldură în organism. La fel și spanacul, fasolea, cartofii sau broccoli.

Fructele cum ar fi mango, mere și portocale sunt considerate alimente calde; consumul excesiv al acestor fructe poate duce la iritarea stomacului.

Nutriționiștii spun însă că, chiar dacă anumite alimente produc căldură în organism nu e cazul să renunțăm complet la ele pentru că e caniculă, ci doar să le consumăm mai rar și în cantități mai mici.

Iată lista alimentelor care produc căldură: 

Banane,
Ceapă,
Usturoi,
Mango,
Praz,
Fistic,
Alune
Portocale,
Măsline,
Piersici,
Ardei,
Caju,
Morcovi,
Migdale,
Prune,
Spanac (fiert),
Carne roșie,
Pui,
Roșii,
Porumb,
Fasole,
Ouă
Vinete,
Pește,
Orez brun,
Ridichii,
Linte,
Hrișcă,
Ardei iuți,
Smântână,
Brânză,
Napi.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate