Curs valutar
 • EUR
  20.7694
  0%
 • USD
  17.6521
  0%
 • RUB
  0.2435
  0%
 • RON
  4.1969
  0%
 • UAH
  0.6611
  0%

Și personalul Poliției de Frontieră se imunizează. Câți ofițeri au primit ANTIDOT

30 Iul. 2021, 12:58
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
30 Iul. 2021, 12:58 // Societate //  Valentina Buză

Centrul medical al Poliției de Frontieră înregistrează o rată de vaccinare de 45.6%, ceea ce înseamnă un număr total de 1 552 de doze administrate. Au beneficiat de imunizare atât polițiștii de frontieră, dar și membrii de familie.

Cei care au dat un exemplu de responsabilitate și de seriozitate față de pericolul ce îl prezintă acest virus, au fost lucrătorii medicali ai instituției. Toți au administrat vaccinul anti-COVID, inclusiv rapelul. Sunt urmați de către elevii și cadrele didactice din cadrul Centrului de Excelență în Securitatea Frontierei, cu un coeficient de 85% din totalul numărului de personal al instituției de învățământ.

Așadar, până în prezent s-au vaccinat 1 228 de polițiști de frontieră și alte 324 de persoane, rude de gradul I.

În context, toți angajații Poliției de Frontieră sunt îndemnați să se imunizeze întrucât COVID-19 nu a dispărut, iar noua tulpină a acestui virus este mult mai contagioasă și mai agresivă.

Realitatea.md amintește că campania de imunizare în Republica Moldova a început la data de 2 martie curent, iar în total au fost administrate peste un milion de doze de vaccin.

Realitatea Live

19 Sept. 2021, 17:24
 // Categoria: În Lume // Autor:  Mădălina Sorokovsky
19 Sept. 2021, 17:24 // În Lume //  Mădălina Sorokovsky

În Rusia este a treia zi de alegeri parlamentare, dar și ultima. Un prilej pentru locuitorii celei mai întinse țări de pe glob, dar și pentru străini, să vadă cât de diversă este Rusia.

Dacă la Moscova și în alte mari orașe sunt cozi uriașe la vot, în regiunile izolate, slab populate, unde urna mobilă vine cu autobuzul, oficialii locali au făcut tot posibilul să-i atragă pe oameni la vot. Muzica și dansul sunt elementele folosite pentru a face dezirabil drumul la secția de vot.

Într-un sat din regiunea Tula, numit Nenașev, urna mobilă a ajuns sâmbătă la locuitorii care culegeau cartofi pe câmp.

Rusia alege în aceste zile un nou parlament, mai exact 450 de membri ai Dumei de Stat (camera inferioară a Parlamentului rus).Votul se desfășoară pe durata a trei zile: primele secții de votare s-au deschis încă de vineri în Extremul Orient rus.

Concomitent, au loc și alegeri locale și regionale într-un scrutin a cărui singură necunoscută o reprezintă doar diferența cu care partidul Rusia Unită al președintelui Vladimir Putin va câștiga aceste alegeri față de restul partidelor dintr-o opoziție deja slăbită și dezbinată.

Susținătorii opozantului Alexei Navalnîi, aflat în închisoare, au ajuns să ceară cetățenilor ruși să voteze mai degrabă candidații comuniști pentru a împiedica accederea în parlament a cât mai multor candidați pro-Putin.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române