Curs valutar
 • EUR
  20.7694
  -0.5585%
 • USD
  17.6521
  -0.0272%
 • RUB
  0.2435
  0.2053%
 • RON
  4.1969
  -0.5504%
 • UAH
  0.6611
  -0.2571%

Siegfried Mureșan: Singurul om politic din R Moldova, care a vrut să dea țara străinilor, este Igor Dodon

28 Mai 2021, 07:01
 // Categoria: Politica // Autor:  Cristina Vlah
28 Mai 2021, 07:01 // Politica //  Cristina Vlah

Singurul om politic din R Moldova, care a vrut să dea țara străinilor în ultimii ani, se numește Igor Dodon. Am văzut că vrea să împovăreze toți cetățenii R Moldova cu credite dezavantajoase din partea Federației Ruse, noroc de Curtea Constituțională că le-a respins.

Această declarație aparține europarlamentarului Siegfried Mureșan și a fost lansată în cadrul emisiunii „Cabinetul din Umbră” de la postul Jurnal TV. Reacția deputatului European vine ca răspuns la mesajele anti-europene din campania electorală lansată de socialiști, prin care se induce o stare de alertă față de tot de înseamnă NATO sau UE, informează Realitatea.md. Asta în timp ce bannerele socialiștilor conțin mesaje precum: „Să nu dăm țara străinilor”.

„Uniunea Europeană are pentru R Moldova în următorii ani sute de milioane de euro, fonduri nerambursabile. Bani care să meargă în modernizarea școlilor, a grădinițelor, a centrelor medicale, în reabilitarea drumurilor, în modernizarea și digitalizarea instituțiilor publice. Acești bani sunt bani-gratis, pe care R Moldova nu trebuie să-i întoarcă niciodată. R Moldova nu va pierde astfel nici un fel de suveranitate”, a menționat Siegfried Mureșan.

În context, europarlamentarul a salutat faptul că în țara noastră sunt organizate alegeri parlamentare anticipate și a spus că UE este pregătită să conlucreze cu orice echipă din partea R Moldova, care va fi delegată în urma alegerilor.

Realitatea Live

17 Sept. 2021, 14:52
 // Categoria: Sci-tech // Autor:  Realitatea.md
17 Sept. 2021, 14:52 // Sci-tech //  Realitatea.md

Cel puțin două instituții media au anunțat în ultimele zile că le-au fost suspendate sau blocate conturile pe platforma video Youtube, unde își publică emisiunile. E vorba de portalul lisa.md și postul TV8, scrie Media-azi.md.

Jurnalista Lilia Burakovski de la portalul informativ-analitic Lisa.md și autoarea emisiunii „Teritoriul libertății cu Lilia Burakovski” («Территория свободы с Лилией Бураковски») a anunțat, pe 16 septembrie, că a fost informată despre faptul că canalul Lisa News de pe Youtube a fost blocat în legătură cu plângerile depuse de internauți. „Au fost depuse plângeri pe programele pe care eu le fac și acest lucru nu s-a întâmplat o singură dată într-o perioadă foarte scurtă”, a scris Lilia Burakovski pe pagina sa de Facebook.

Ea a menționat că anterior au avut loc două tentative de a bloca activitatea site-ului lisa.md, precum și încercări de blocare a contului personal și a paginii oficiale de Facebook a emisiunii. „Nu aș vrea să cred că este o acțiune premeditată pentru a mă lipsi de o platformă de lucru, doar că sunt prea multe coincidențe într-o perioadă scurtă de timp”, a mai spus Lilia Burakovski.

Jurnalista a adăugat că va investiga incidentul și își rezervă dreptul de a acționa în conformitate cu legislația.

Recent, și administrația TV8 a anunțat despre blocarea canalului Știrile TV8, unde sunt transmise emisiunile în format live și sunt publicate reportajele jurnaliștilor. Reprezentanții TV8 au precizat că au anunțat Poliția în legătură cu acest fapt. Oamenii legii au inițiat o anchetă pentru a stabili în ce condiții a fost blocat canalul și cine s-ar face responsabil.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române