Curs valutar
 • EUR
  20.7694
  -0.5585%
 • USD
  17.6521
  -0.0272%
 • RUB
  0.2435
  0.2053%
 • RON
  4.1969
  -0.5504%
 • UAH
  0.6611
  -0.2571%

(FOTO) Maratonul de vaccinare de la Palatul Republicii încă nu a început, dar oamenii au format deja cozi

28 Mai 2021, 08:08
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Valentina Buză
28 Mai 2021, 08:08 // Actualitate //  Valentina Buză

Chiar dacă maratonul vaccinării anti-COVID-19 de la Palatul Republicii nu a fost încă lansat, de la prima oră a dimineții oamenii stau deja în rând pentru a primi antidotul.

Startul acţiunilor de imunizare se va da la ora 09:00 şi se va încheia la 22:00, iar cetățenii vor fi organizați în fluxuri multiple (linii de vaccinare) pentru evitarea aglomerației.

Potrivit autorităților, în caz de necesitate, cantitatea de seruri va fi suplimentată, cu excepția vaccinului Pfizer care este în stoc limitat.

În fața Palatului Republicii au fost puse scaune pentru beneficiari, iar în interior au fost amenajate mesele pentru operatori, zonele destinate imunizării propriu-zise.

Evenimentul este organizat de Primăria municipiului Chișinău, în parteneriat cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Realitatea Live

17 Sept. 2021, 16:38
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Realitatea.md
17 Sept. 2021, 16:38 // Actualitate //  Realitatea.md

Permisele de conducere a cetățenilor Republicii Moldova ar putea fi recunoscute în Ungaria și viceversa. De asemenea, cele două țări discută depsre reluarea rutei de zbor pe traseul Chișinău-Budapesta. Anunțul a fost făcut vineri, 17 septembrie, de către viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, în urm unei întrevederi cu ministrul Afacerilor Externe și Comerțului Exterior al Ungariei, Péter Szijjártó, care se află într-o vizită la Chișinău. Conferința a fost transmisă în direct de către RLIVE.MD și RLIVE TV.

De asemenea, Ungaria ne va ajuta cu fortificarea și expertiză în domeniul agrar, domeniul securității alimentare, cât și a gestionării finanțelor publice prin trimiterea a două experți în structurile noastre publice. Acești experți ne vor ajuta să fortifică mi instituțiile statului în Republica Moldova și îmbunătățirea performanței acestora instituții”, a declarat Nicu Popescu, 

Am discutat și mai multe oportunități de cooperare care pot fi finanțate prin intermediul unei bănci. Ne vom concentra pe oportunități de finanțarea unor proiecte de infrastructură, aprovizionare cu apă, modernizare a rețelelor de canalizare sau construcția unor stații de epurare a apelor, a adăugat ministrul moldovean.

Diplomatul moldovean a precizat că Republica Moldova are drept scop intensificarea unui dialogul privind fortificarea capacităților Ministerului de Externe a Republicii Moldova de a implementa o diplomație economică activă și eficientă în contextul în care ministerul de Externe maghiar are o experiență vastă în acest sens.

Am convenit să discutăm la modul foarte concret cum am putem redeschide ruta avia directă dintre Chișinău și Budapesta și să ne mișcăm foarte rapid pe semnarea unui acord privind recunoașterea reciproca permiselor de conducere, a adăugat Nicu Popescu.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române