Curs valutar
 • EUR
  20.3159
  -0.0955%
 • USD
  17.4784
  0.0338%
 • RUB
  0.2500
  0.4%
 • RON
  4.1072
  -0.0998%
 • UAH
  0.6619
  -0.4381%

Socialistul, prins cu o valiză de droguri în apartament, eliberat din penitenciar. A fost trimis în arest la domiciliu

23 Sept. 2021, 10:59
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
23 Sept. 2021, 10:59 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

Liderul tineretului socialist din sectorul Botanica al Capitalei, membrul Consiliului Republican al „Gărzii Tinere” (organizația de tineret a PSRM), Ivan Statnîi, care a fost reținut la sfârșitul lunii August, pentru „contrabanda și comercializarea drogurilor sintetice de tip PVP prin intermediul magazinelor online”, a fost trimis în arest la domiciliu, scrie deschide.md.

Surse apropiate anchetei au comunicat pentru deschide.md că Ivan Statnîi a fost eliberat ieri, 22 septembrie, din Penitenciarul Nr.13, și trimis în arest la domiciliu. Decizia a fost luată de către Sergiu Bularu, judecătorul de instrucție de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana.

Aceleași surse au ținut să adauge că mandate de arest la domiciliu au fost emise și pentru ceilalți doi membri ai grupării care ar fi fost condusă de Statnîi.

Amintim că la începutul lunii curente IGP a emis un comunicat cu privire la reținerea a trei persoane într-un dosar  pentru „contrabanda și comercializarea drogurilor sintetice de tip PVP prin intermediul magazinelor online” pe  teritoriul mun.Chișinău, unul dintre aceștia fiind liderul grupării, Ivan Statnîi, un tânăr de 21 de ani, membru activ al PSRM și Gărzii Tinere.

În cadrul perchezițiilor efectuate, polițiștii au ridicat mai multe pachețele cu droguri de tip PVP (sare) cu masa totală de peste 3kg, telefoane mobile, calculatoare și altă tehnică de calcul, carduri bancare emise pe persoane terțe, peste 20000 de pachețele de tip Zip-lock care urmau să fie utilizate pentru ambalarea drogurilor, cântare electronice la scara mică, etc.

Valoarea drogurilor sechestrate se ridică la suma de aproximativ 1.800.000 lei.

Conform analizei înscrisurilor de ciornă ridicate în timpul perchezițiilor suspecții, de la începutul anului 2021 până în prezent  au realizat prin intermediul aplicației Telegram peste 20 kg droguri de tip PVP.

Realitatea.md precizează că acesta nu este singurul caz în rândurile PSRM. Ieri, un bărbat a fost reținut după ce oamenii legii au depistat la domiciliul acestuia din raionul Orhei, o seră pentru cultivarea plantelor de cânepă cu sistem de irigare.

Polițiștii au depistat și ridicat aproximativ 60 de plante de cânepă indiană, cu înălțimea de peste 2 metri.

Sera cu cânepă indiană, despre care a anunțat IGP că a fost depistată de ofițerii INI la Orhei, ar aparține unui membru al Partidului Socialiștilor din R.Moldova, condus de Igor Dodon. Surse apropiate anchetei au comunicat că ar fi vorba despre Vasile Pușcaș, un bărbat de 57 de ani. Acesta este membru de partid al PSRM încă din anul 2015 și face parte din organizația de partid Strășeni.

Realitatea Live

26 Oct. 2021, 04:00
 // Categoria: Economie // Autor:  Cristina Vlah
26 Oct. 2021, 04:00 // Economie //  Cristina Vlah

Din dimineața zilei de 26 octombrie, va începe livrarea gazelor naturale procurate de la compania poloneză, informează Realitatea.md. Informația a fost confirmată de către prim-ministra Natalia Gavrilița, în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la ProTV.

„Au fost deja rezervate volumele necesare și vor fi livrate de la ora 7:00 dimineața”, a menționat Natalia Gavrilița. Ea a mai adăugat că volumul de gaz a fost cumpărat din rezervele companiei care a negociat cu SRL MoldovaTransgaz, evitând să spună prețul plătit pentru aceste gaze. Totuși, șefa Guvernului a specificat că aceste gze au costat în medie un preț oferit pe piața spot, adică în jur de 1 000 de dolari per mia de metri cubi de gaze.

În acest context, fostul premier Ion Chicu a anunțat că pentru aceste gaze naturale din bugetul național s-au alocat 1,7 mlrd de lei.

Realitatea.md menționează că pentru prima dată în istorie, Republica Moldova a reușit să procure gaze naturale de la o altă sursă decât Gazprom. Asta în condițiile unor negocieri complexe între reprezentanții de la Chișinău și cei ai concernului rus Gazprom, pe fundalul expirării termenului de contract actual la gazele rusești.

 
Coreea de Sud a lansat în spațiu prima sa rachetă
Coreea de Sud a lansat în spațiu prima sa rachetă
Toamna, o adevărată expoziție de pictură în aer liber
Toamna, o adevărată expoziție de pictură în aer liber
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”