Curs valutar
 • EUR
  20.1576
  0.3815%
 • USD
  17.2900
  -0.0353%
 • RUB
  0.2441
  0.5326%
 • RON
  4.0724
  0.3536%
 • UAH
  0.6587
  0.3188%

PSRM – „incubator pentru cultivatorii de cânepă”. Încă un membru socialist, prins de poliție cu business de droguri

22 Sept. 2021, 16:48
 // Categoria: Politica // Autor:  Tatiana Rusnac
22 Sept. 2021, 16:48 // Politica //  Tatiana Rusnac

Sera cu cânepă indiană de aproximativ 5 milioane de lei, despre care a anunțat IGP că a fost depistată de ofițerii INI la Orhei, ar aparține unui membru al Partidului Socialiștilor din R.Moldova, condus de Igor Dodon, scrie Deschide.MD.

Surse apropiate anchetei au comunicat că ar fi vorba despre Vasile Pușcaș, un bărbat de 57 de ani. Acesta este membru de partid al PSRM încă din anul 2015 și face parte din organizația de partid Strășeni.

Sera, cu sistem de irigare, în care creșteau cele aproximativ 60 de plante de cânepă indiană, cu înălțimea de peste 2 metri, s-ar fi aflat în localitatea Romanești, din raionul Orhei, care administrativ anterior se afla în raionul Strășeni.

Potrivit unui comunicat al IGP, la domiciliul suspectului, oamenii legii au depistat mai multe pachețele cu marijuană uscată, pachete destinate ambalării drogurilor, obiecte destinate prelucrării plantelor de cânepă, bani care se presupun că ar fi proveniți din realizarea drogurilor, cântare la scara mică, precum și o armă de vânătoare cu cartușe calibru 12 mm,  deținută ilegal.

„Din informațiile operative,  drogurile erau comercializate  de la 100 până la 150 lei per gram. Astfel, dacă acesta își realiza scopul infracțional, urma să obțină un venit de peste 5 000 000  de lei, din vânzarea întregii cantități de droguri”, se mai arată în comunicatul IGP.

De altă parte, sursele Deschide.MD au ținut să menționeze că marfa ar fi pregătită pentru a fi exportată în Federația Rusă.

Pușcaș a fost reținut pentru 72 de ore, iar dacă vinovăția sa va fi demonstrată în instanță, acesta  riscă o pedeapsă penală sub formă de închisoare pe un termen de la 7 la 15 ani.

Membrul PSRM nu este la prima ceartă cu legea, astfel surse din cadrul IP Strășeni, ne-au informat că în perioada anilor 90, Pușcaș s-ar fi ocupat cu „raketul”, și estorca bani de la agenții economici.

De menționat că nu este primul caz când un membru al PSRM este implicat în comercializarea drogurilor. La începutul lunii septembrie, Deschide.MD a anunțat despre reținerea liderului tineretului socialist din sectorul Botanica al Capitalei, membrului Consiliului Republican al „Gărzii Tinere” (organizația de tineret a PSRM), Ivan Statnîi.

Acesta este învinuit de „contrabanda și comercializarea drogurilor sintetice de tip PVP prin intermediul magazinelor online”.

Conducerea “Gărzii Tinere” anunța anterior că așteaptă o investigație detaliată din partea organelor de drept. Totodată, până la stabilirea tuturor circumstanțelor, lui Ivan Statnîi i-a fost suspendată calitatea de membru al organizației, se mai menționa în comunicat.

Realitatea Live

19 Oct. 2021, 22:07
 // Categoria: Societate // Autor:  Cristina Vlah
19 Oct. 2021, 22:07 // Societate //  Cristina Vlah

Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, a vorbit despre un posibil lockdown în Republica Moldova și instituirea alertei de Cod Roșu în țară, informează Realitatea.md. Deocamdată, șefa Ministerului Sănătății dă asigurări că în timpul apropiat, nu va fi instituit un lockdown, asta chiar dacă situația epidemiologică de COVID-19 de înrăutățește.

„Deocamdată în patru localități sunt instituite Coduri Roșii. Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică vine cu unele recomandări în urma cifrelor înregistrate la nivel național. Noi abia am intrat ușor în „Cod Roșu”.  Pentru Chișinău și Bălți cu recomandări trebuie să vină Comisiile Teritoriale. Deocamdată la un lockdown nu ne putem aștepta, dar probabil vom veni cu unele recomandări mai ales în Bălți, unde vor avea loc alegeri locale”, a declarat Ala Nemerenco în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la postul TVR Moldova.

Realitatea.md menționează că astăzi au fost înregistrate 1715 de cazuri noi de infectare cu COVID-19, iar 36 de persoane au pierdut lupta cu virusul.

 
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie