Curs valutar
 • EUR
  20.7703
  0.1069%
 • USD
  17.7017
  0.1232%
 • RUB
  0.2433
  0.8631%
 • RON
  4.1959
  0.0882%
 • UAH
  0.6648
  0.3761%

Copiii sunt în pericol! Fără să vrei, platforma de TikTok îi expune la conținut sexual și droguri

10 Sept. 2021, 13:13
 // Categoria: Sci-tech // Autor:  Valentina Buză
10 Sept. 2021, 13:13 // Sci-tech //  Valentina Buză

TikTok a ajuns să fie una dintre cele mai populare rețele de socializare. Așa cum știm, ea are utilizatori foarte tineri. O anchetă însă, arată că algoritmul extrem de performat al rețelei nu menajează tinerii de conținut nepotrivit. Se pare că, minorii de 13 ani primesc recomandări numeroase de clipuri cu conținut sexual. Ele promovează pornografia, consumul de droguri și alcool. Clipuri care sunt postate cu mențiunea +18 ajung să apară pe feed-urile minorilor.

Ce conținut nepotrivit pot să vadă minorii?

Ancheta arată că minorii nu sunt deloc menajați de astfel de conținut. Dimpotrivă, algoritmii TikTok plasează clipuri cu conținut sexual și pentru ei. Ei pot să vadă videoclipuri de tip „role play”.

O publicație americană a creat peste 100 de conturi automatizate, cu scopul de a vedea modul de funcționare a acesteia. Ele au fost înregistrate pe vârste între 13 și 15 ani. Conturile au fost urmărite, în cadrul anchetei, pentru a vedea ce conținut primesc din partea algoritmului rețelei. Se pare că, este suficient ca utilizatorul să vadă un anumit clip sau să vadă în reluare câteva secvențe, pentru ca apoi algoritmul să îi returneze conținut similar.

Ei pot să ajungă să vizioneze zeci de videoclipuri de acest gen, deoarece, algoritmul nu ține cont de vârsta lor. Conform anchetei, preferințe lor nu sunt condiționate de vârsta. Astfel că tineri între 13 și 15 ani ajung să vizioneze clipuri care au conținut sexual sau încurajează consumul de droguri și alcool.

TikTok a eliminat o parte dintre aceste clipuri care încălcau regulile rețelei. Unele încurajau mâncatul compulsiv, altele afișau concursuri de băut. Rețeaua are nevoie de foarte puține informații pentru a-și crea profilul de vizionare. Algoritmul  ține cont de detalii foarte amănunțite. Dacă ai dat pauză pe un clip sau ai reluat o bucată din el, acesta îți returnează clipuri similare din abundență. Chiar dacă, la un moment dat, nu mai vrei să vezi acel gen de conținut algoritmul și-l va servi timp îndelungat.

TikTok are peste 732 se milioane de utilizatori la nivel mondial și este vizualizată de foarte mulți tineri.

Realitatea Live

23 Sept. 2021, 09:14
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
23 Sept. 2021, 09:14 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

Procurororii anticorupție desfășoară la această oră percheziții la domiciliul fostului deputat PDM, Vladimir Andronachi.

Percheziții se înterprind și la domiciliul altor doi administratori care gestionau două companii în interesul lui Andronachi, scrie Deschide.MD.

Acțiunile de urmărire penală au loc în cadrul dosarului fraudei bancare.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române