Curs valutar
 • EUR
  21.2684
  -0.0221%
 • USD
  17.8869
  0.0453%
 • RUB
  0.2454
  0.1222%
 • RON
  4.3249
  0.0301%
 • UAH
  0.6663
  -0.015%

Șoferi, ATENȚIE! Trafic SUSPENDAT pe o stradă din Capitală. Vezi PERIOADA vizată

04 Iul. 2021, 12:56
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
04 Iul. 2021, 12:56 // Societate //  Valentina Buză

Restricții de circulație în Capitală! În perioada 5 iulie-5 septembrie 2021, se suspendă total traficul rutier pe strada Vasile Badiu, tronsonul cuprins între str. Doina și str. Magda Isanos, în legătură cu necesitatea executării lucrărilor de reparație capitală a rețelelor termice.

Potrivit municipalității, pe perioada efectuării lucrărilor menționate, circulația transportului public va fi organizată după cum urmează:

Ruta de autobuz nr. 10: în direcția s. Grătiești – de pe str. Putnei pe str. Andrei Lupan, str. Doina și în continuare pe traseul stabilit; retur – de pe str. Doina pe str. Andrei Lupan, Calea Orheiului și în continuare pe traseul stabilit.

Ruta de microbuz nr. 132: în direcția spre str. Doina – de pe str. Putnei pe str. Andrei Lupan, str. Doina și în continuare pe traseul stabilit;  retur – de pe str. Doina pe str. Andrei Lupan, str. Calea Orheiului și în continuare pe traseul stabilit.

Ruta de microbuz nr. 184: în direcția spre str. Doina – de pe str. Putnei pe străzile Andrei Lupan, str. Doina, str. Vasile Badiu, retur – de pe str. Vasile Badiu pe str. Doina, str. Andrei Lupan, Calea Orheiului și în continuare pe traseul stabilit.

Serviciile municipale de profil solicită înțelegere și scuze din partea cetățenilor pentru incomoditățile create.

Conducătorii auto care traversează cartierele unde este anunțată suspendare de trafic rutier sunt îndemnaţi să ocolească zona respectivă.

Realitatea Live

03 Aug. 2021, 21:33
 // Categoria: Economie // Autor:  Cristina Vlah
03 Aug. 2021, 21:33 // Economie //  Cristina Vlah

Uniunea Europeană susține continuarea reformelor în sectorul bancar din țara noastră. În acest sens, ambasadorul UE la Chișinău, Peter Michalko, a discutat cu guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Octavian Armașu, și prim-viceguvernatorul Vladimir Munteanu BNM, în contextul încheierii mandatului Excelenței Sale.

Diplomatul european a menționat despre deschiderea UE de a fi alături de Republica Moldova în procesul de menținere și continuare a reformelor. Peter Michalko a subliniat importanța progresului obținut în acest sens în sectorul bancar drept o premisă esențială pentru dezvoltarea ulterioară, cu un impact social-economic hotărâtor pentru țară. În context, oficialul european a remarcat însemnătatea de a menține  independența BNM pentru asigurarea stabilității financiare.

Oficialii au discutat despre evoluțiile macrofinanciare, importanța reformelor desfășurate în sectorul financiar-bancar în ultimii ani și necesitatea mențineri unei abordări de reformă în continuare, a unui cadru investițional atractiv care să contribuie la incluziunea financiară, noile obiective ale băncii centrale ș.a.

Guvernatorul Băncii Naționale a apreciat sprijinul continuu al UE oferit Republicii Moldova pentru modernizarea sistemului-financiar bancar, menționând importanța eforturilor băncii centrale pentru valorificarea acestui suport și pe viitor. Octavian Armașu s-a mai referit la obiectivul major al BNM de fortificare a sectorului financiar-nebancar în urma transferului în următorii ani de la CNPF al unor competențe de reglementare și supraveghere a acestuia.

Discuțiile au cuprins de asemenea, realizarea angajamentelor asumate de Republica Moldova în cadrul Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, care, pe termen lung, are o destinație fermă de a aduce beneficii tuturor cetățenilor țării noastre.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate