Curs valutar
 • EUR
  21.2850
  0.0954%
 • USD
  18.0497
  -0.1507%
 • RUB
  0.2436
  -0.8621%
 • RON
  4.3249
  0.0994%
 • UAH
  0.6685
  0%

Imagini CATASTROFALE! Salvatorii din JAPONIA îndepărtează noroiul pentru a CĂUTA supraviețuitori

04 Iul. 2021, 13:25
 // Categoria: În Lume // Autor:  Valentina Buză
04 Iul. 2021, 13:25 // În Lume //  Valentina Buză

Căutările celor 20 de persoane date dispărute după o alunecare de teren în oraşul de coastă Atami, din centrul Japoniei, au continuat duminică. Precipitaţiile persistente au îngreunat, însă, eforturile a sute de membri ai echipelor de salvare care fac tot posibilul să-i găsească pe oameni în viață. Moartea a două persoane a fost până acum confirmată de autoritățile japoneze, scrie Digi.ro.

Doi oameni au murit după alunecarea de teren produsă sâmbătă în departamentul Shizuoka din centrul ţării. Cel puţin 19 persoane au fost salvate din casele acoperite de noroi şi alte 20 de persoane sunt încă date dispărute, a declarat Yuta Hara, purtătorul de cuvânt al centrului de gestionare a dezastrelor din Atami.

Aproximativ 1.000 de membri ai echipelor de salvare, inclusiv militari, se aflau la faţa locului. Ei au fost nevoiţi să întrerupă operaţiunile de căutare duminică dimineaţa din cauza ploii persistente.

Salvatorii caută oameni în noroi cu buldozerul

Oficialul local a declarat că aproximativ 130 de case şi clădiri au fost avariate în Atami, unde buldozere au fost trimise pentru pentru îndepărtarea noroiului, în încercarea de a-i găsi pe cei dispăruți.

O mare parte din Japonia se află în prezent în mijlocul sezonului ploios, care provoacă adesea inundaţii şi alunecări de teren, determinând autorităţile locale să emită ordine de evacuare.

Autorităţile au avertizat în legătură cu riscul producerii altor alunecări de teren şi inundaţii şi în alte zone, în condiţiile în care în următoarele zile sunt aşteptate în continuare precipitaţii.

Potrivit experţilor, alunecarea de noroi din Atami s-a produs cu o viteză de aproximativ 40 de km/oră şi a acoperit o zonă întinsă în apropierea coastei. Cele două femei care şi-au pierdut viaţa au fost găsite lângă un port, scrie Agerpres.

În ultimii 10 ani, conform datelor oficiale, în Japonia s-au produs anual în medie aproape 1.500 de alunecări de teren – aproape de două ori mai multe decât în deceniul precedent.

Potrivit oamenilor de ştiinţă, fenomenul este exacerbat de schimbările climatice, întrucât o atmosferă mai caldă reţine mai multă apă, crescând riscul şi intensitatea precipitaţiilor extreme.

Realitatea Live

27 Iul. 2021, 12:41
 // Categoria: În Lume // Autor:  Mădălina Sorokovsky
27 Iul. 2021, 12:41 // În Lume //  Mădălina Sorokovsky

O explozie puternică a tunat la una dintre cele mai mari uzine chimice din Europa, în Leverkusen, Germania. Autoritățile orașului au declarat „un grad extrem de pericol”, cele mai apropiate drumuri de uzină sunt închise, iar locuitorilor orașului li se ordonă să nu deschidă ferestrele.

În prezent, nu se cunosc motivele exploziei. Circumstanțele producerii incidentului urmează a fi stabilite.

Știrea se actualizează…

 
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid