Curs valutar
 • EUR
  21.4896
  0.0838%
 • USD
  17.9913
  0.0756%
 • RUB
  0.2489
  0.683%
 • RON
  4.3649
  0.1466%
 • UAH
  0.6535
  -0.8569%

(FOTO) Vise „nebune” transformate în realitate! Au vândut tot și au pornit pe o barcă în explorarea planetei

18 Mai 2021, 16:15
 // Categoria: În Lume // Autor:  Tatiana Rusnac
18 Mai 2021, 16:15 // În Lume //  Tatiana Rusnac

Pandemia de COVID-19 i-a făcut pe unii să-și ia inima în dinți, să lase tot ce au agonisit în timp și să pornească în aventura vieții. În acest material vă prezentă istoriile unor cupluri din Statele Unite ale Americii pentru care noul coronavirus a însemnat un nou început. Aceștia și-au vândut caselele de la sol, iar din banii câștigați și-au achiziționat bărci.

Unul dintre exemple este și familia Hitchcock care și-a părăsit casa din Colorado pentru a locui la bordul unui catamaran pe care l-au cumpărat la începutul pandemiei.

Familia Hitchcock a decis să-și vândă majoritatea lucrurilor, să își închirieze casa și să se îndrepte spre St. Augustine, Florida. Acolo, s-au mutat pe un catamaran, cumpărat de pe Facebook, pentru care au achitat aproximativ 125 000 de dolari.

Familia nu avea experiență de navigare. Dar au reușit să urmeze cursuri gratuite ale Asociației Americane de Navigație și Instruire Profesională pentru Marină în Florida Keys și Stuart, Florida.

Astfel, aceștia au reușit să petreacă câteva luni navigând în Florida înainte de a traversa Bahamas la jumătatea lunii februarie a acestui an, unde au înregistrat de atunci aproximativ 400 de mile marine.

Un alt cuplu, aceeași istorie

Maggie Jay și Damien Williams, care sunt nomazi digitali și care lucrează în marketing și finanțe, au făcut, anul trecut, o schimbare radicală similară.

Cuplul din Denver, Colorado, au pornit în aventura vieții cu o barcă după ce un accident rutier grav în care a fost implicată Maggie. Mai exact, după patru ani de călătorie prin 35 de state americane într-o casă rulotă GMC Painted Desert din 1974 despre care Jay spune că „arăta ca o dublă Scooby Doo întinsă”, un incendiu la motor în 2019 a pus capăt aventurii.

La sfârșitul lunii februarie 2020, cuplul și-a cumpărat un Pearson 35 din 1979 cu 12 600 de dolari în Dunedin, Florida.

Jay și Williams au învățat să navigheze vizionând o mulțime de videoclipuri de pe YouTube și canale de navigație.

Până la jumătatea lunii aprilie a acestui an, după ce au înregistrat sute de mile marine în timp ce învățau să navigheze în jurul Floridei, au trecut de la Miami în Bahamas și intenționează să ajungă în Puerto Rico până în ianuarie 2022 pentru ziua nunții lor.

Oricât de plin de farmec ar putea arăta viața navigației de pe YouTube și Instagram, nu toată lumea este pregătită pentru asta

Jessica și Will Sueiro, care conduc o companie de coaching de călătorie, WorldTowning, pentru a ajuta oamenii să navigheze în logistica călătoriilor pe termen lung, au decis recent să se angajeze în viața de livreaboard împreună cu cei doi copii ai lor, Largo, 13 ani și Avalon, 16 ani.

Familia călătorește din 2014, educând copiii în timp ce vizita fiecare județ din Europa cu un RV (printre alte aventuri) înainte de a ateriza în Japonia la sfârșitul lunii februarie 2020.

Locuirea pe o barcă cu pânze a făcut întotdeauna parte din „sfârșitul jocului” lor, crede Jessica, iar pandemia a accelerat acest lucru.

„Ne-am dat seama că COVID avea să meargă mult mai mult decât anticipam cu toții inițial. Dorința de a ne apuca de un proiect în timp ce trebuia să oprim călătoria ni s-a părut oportunitatea perfectă pentru familia noastră de a învăța cum să trăim pe o barcă și să navigăm”, a spus Jessica.

În august 2020, după întoarcerea în Europa, și-au cumpărat barca cu pânze, S/V Friendship, un catamaran Broadblue 38, pentru aproximativ 160 000 de dolari în sudul Franței și au învățat să navigheze de atunci.

Familia intenționează să facă o croazieră în jurul insulelor Baleare din Spania în această vară, înainte de a naviga peste strâmtoarea Gibraltar către Maroc.

 

Realitatea Live

25 Iun. 2021, 10:47
 // Categoria: Societate // Autor:  Realitatea.md
25 Iun. 2021, 10:47 // Societate //  Realitatea.md

VIDEO Ion Ceban să își pună pofta-n cui! Victor Chironda susține că nu-și va prezenta demisia de bună voie

Viceprimarul capitalei, Victor Chironda, va trimite un demers în adresa Cancelariei de Stat pentru a verifica legalitatea dispoziției semnate de edilului Ion Ceban prin care a fost lipsit de atribuțiile principale ale domeniului pentru care a fost numit în funcție. Acesta pune la îndoială legalitatea documentului pentru care primarul de Chișinău și-a asumat controlul executării. Declarațiile au fost făcute într-o conferință de presă susținută vineri, 25 iunie curent, în incinta Primăriei, și transmisă de Rlive.md.

Victor Chironda lucrează la un raport de activitate pentru care vrea să-l publice săptămâna viitoare.

„Eu nu am restanțe sau lucruri neîndeplinite. Tot ce a trebuit să fac în conformitate cu atribuțiile mele am făcut corect și legal. Este clar că primarul este cointeresat în demolarea Hotelului Național și așa cum am și presupus mi-a retras atribuțiile de coordonare a Direcției arhitectură și urbanism, dar și pe alte domenii de care eram responsabil. Evident că mi-a luat și dreptul de a semna dispoziții și acte în domeniul construcțiilor. Prin această retragere confirmă că eu sunt incomod, pentru că mă opun interesului colegilor săi în domeniul construcțiilor din oraș. Primarul are nevoie de o persoană care nu pune întrebări, dar semnează tot ce i se pune pe masă”.

În acest sens, viceprimarul a anunțat că va întocmi un demers la Cancelaria de Stat pentru a verifica legalitatea dispoziției, pentru că, potrivit lui, o asemenea dispoziție, de fapt, trebuie să fie semnată de secretarul Consiliului Municipal Chișinău.

Acum două zile, primarul de Chișinău a distribuit atribuțiile principale ale viceprimarului Victor Chironda către ceilalți viceprimari responsabili de alte domenii: Ilie Ceban, Angela Cutasevici și Olga Ursu.

Controlul executării prezentei dispoziții mi-l asum”, scrie în dispoziția semnată de Ion Ceban.

Conflictul între Victor Chironda și Ion Ceban s-a început pe subiectul demolării Hotelului Național. Mai multe știri la acest subiect puteți citi mai jos, la secțiunea știri recomandate.

DOC Zis și făcut! Ceban „l-a lăsat aproape gol” pe Chironda. Cu ce se va ocupa viceprimarul la Primărie?

 
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția „De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția „De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul „Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul „Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Bruxelles: Piața Mare, iluminată în culorile NATO, înainte de summit
Bruxelles: Piața Mare, iluminată în culorile NATO, înainte de summit
Ziua mondială a donatorului de sânge: Împreună suntem eroi!
Ziua mondială a donatorului de sânge: Împreună suntem eroi!
Ooops… Un parașutist a aterizat pe un teren de fotbal, în Polonia
Ooops… Un parașutist a aterizat pe un teren de fotbal, în Polonia
Ultimele aplauze pentru interpretul Iurie Sadovnic
Ultimele aplauze pentru interpretul Iurie Sadovnic
Exerciții demonstrative de luptă corp la corp, la Armata Națională
Exerciții demonstrative de luptă corp la corp, la Armata Națională