Curs valutar
 • EUR
  21.2515
  -0.0795%
 • USD
  17.8787
  -0.0459%
 • RUB
  0.2455
  0.0407%
 • RON
  4.3209
  -0.0926%
 • UAH
  0.6665
  0.03%

(sondaj) În pofida a mii de morți, moldovenii consideră încă Covid-19 o gripă. Câți cred că se răspândește prin 5G?

22 Iun. 2021, 13:50
 // Categoria: Societate // Autor:  Realitatea.md
22 Iun. 2021, 13:50 // Societate //  Realitatea.md

Din 1.104 de respondenți ai unui sondaj, realizat de Watchdog.md și Institutul de Politici Publice în perioada 12-19 iunie curent, 50,8 la sută sunt de acord cu afirmația că virusul Covid-19 nu este mai periculos decât o gripă obișnuită și totul este făcut intenționat pentru a distruge economia. 43% nu sunt de acord cu asta. În timpul colectării datelor pentru același sondaj, respondenții au fost întrebați despre Bill Gates și 5G.

Astfel, potrivit sondajului, 40,7% din respondenți cred că virusul a fost creat de către Bill Gates sau alți bogătați pentru a impue vaccinarea tuturor, pe când 43,1% – nu. 36,1% cred că virusul a fost creat pentru a impune vaccinarea tuturor cu cipuri, iar 11,8% se țin de versiunea că virusul este răspândit prin antene 5G.

Cei mai mulți moldoveni cred că vaccinul dezvoltat de ruși împotriva Covid-19 este cel mai bun (SONDAJ)

Amintim că, acum o zi, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a anunțat 6.173 morți. Ieri, 47 cazuri noi de infectare au fost înregistrate, ceea ce înseamnă că bilanțul în Republica Moldova este de 256.187.

Din fericire, 249.216 persoane au fost tratate de Covid-19. În tratament la domiciliu cu forme ușoare și moderate, se află 651 persoane, iar 15.286 sunt sub supraveghere la domiciliu. În același timp, în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești, sunt internați 135 pacienți confirmați pozitiv, dintre care 45 în stare extrem de gravă (11 pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată).

Sondajul are o marjă de eroare de +/- 3%. Au fost intervievați cetățeni ai Republicii Moldova care se aflau, în perioada colectării datelor, pe teritoriul țării și nu reprezintă opiniile celor stabiliți în stânga Nistrului sau peste hotare.

Realitatea Live

04 Aug. 2021, 11:33
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
04 Aug. 2021, 11:33 // Societate //  Valentina Buză

Trei persoane, membri ai unui grup specializat în comercializarea drogurilor sintetice de tip mefedron prin intermediul magazinelor online, a fost destructurat de polițiști și procurori. Potrivit informațiilor, gruparea a fost documentată pe parcursul a trei luni, timp în care polițiștii au stabilit că suspecții, în vârstă de 25 și 30 de ani, domiciliați temporar în Capitală, au creat o schemă prin care gestionau o rețea de comercializare a drogurilor prin intermediul aplicației Telegram, administrată de unul din membrii grupării.

„Utilizatorii aplicației primeau mesaje-oferte despre posibilitatea achiziționării drogurilor, care erau ascunse în locuri mai puțin aglomerate, iar coordonatele și fotografiile cu plasarea acestora erau transmise prin aplicația Telegram „operatorului” care deservea interesele grupului. La sfârșitul lunii iulie, au fost reținute trei  persoane, doi dintre ei au fost prinși  în timp ce plasau drogurile în ascunzișuri”.

Mai mult, polițiștii au identificat 25 de locații cu droguri plasate în ascunzișuri, totodată fiind efectuate și percheziții de la domiciliul figuranților.

„În total au fost ridicate droguri cu masa totală de aproximativ 1 kg de mefedron, telefoane mobile, calculatoare și altă tehnică de calcul, pachețele de tip zip-lock care urmau să fie utilizate pentru ambalarea drogurilor, cântare electronice la scara mică. Valoarea drogurilor sechestrate se ridică la suma de aproximativ 600 000 lei”.

Suspecții au fost arestați pentru 30 zile, iar dacă vinovăția învinuiților va fi demonstrată, aceștia riscă  închisoare de la 7 la 15 ani.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate