Curs valutar
 • EUR
  21.2515
  -0.0795%
 • USD
  17.8787
  -0.0459%
 • RUB
  0.2455
  0.0407%
 • RON
  4.3209
  -0.0926%
 • UAH
  0.6665
  0.03%

UPDATE Soția președintelui Haiti ar fi încă vie! Momentul VIDEO cu atacul sângeros asupra vilei prezidențiale

07 Iul. 2021, 16:09
 // Categoria: În Lume // Autor:  Realitatea.md
07 Iul. 2021, 16:09 // În Lume //  Realitatea.md

UPDATE: Mai târziu, autoritățile au negat informația, precum că Martin Moïse a murit. Ea s-ar afla în continuare la spital, doar că nu se spune nimic despre care este starea acesteia.

Poliția din Haiti a identificat suspecți de asasinarea președintelui! Pe 4 i-a împușcat. A fost o crimă politică?

Martin Moïse, soția președintelui Haiti, s-a stins din viață pe patul de spital, din cauza rănilor incompatibile cu viața. Ea a fost rănită în timpul atacului armat sângeros asupra soțului Jovenel Moïse cu care locuia la vila prezidențială. Deocamdată, nu se cunoaște cine sunt ucigașii și care a fost scopul lor, dar pe Internet deja au apărut primele imagini cu ei înarmați.

„Soția președintelui Haiti, la fel, a decedat de la rănile cu care s-a ales în timpul atacului asupra vilei prezidențiale”, s-a anunțat la televiziunea locală.

Președintele Jovenel Moïse a decedat pe loc în urma împușcăturilor fatale deschise asupra casei sale de necunoscuți, în noapte de marți spre miercuri, 7 iulie curent. Soția sa a fost rănită, ulterior fiind internată, dar s-a stins și ea din viață.

Prim-ministrul țării, Claude Joseph, a fost cel care a anunțat despre moartea șefului statutului. El a îndemnat populația să rămână calmă.

„Situația din țară în ceea ce ține de securitatea națională este sub controlul poliției naționale și a autorităților de apărare ale Haiti”, a declarat acesta.

Momentul VIDEO cu atacul sângeros

Despre atacatori, se cunoaște un lucru – vorbeau în limba spaniolă, în timp ce limba oficială în Haiti este creolă haitiană și franceză.

Cu mai multe detalii, vom reveni în alte știri. Urmăriți Realitatea.md. Suntem și pe rețele sociale, în special activi pe Telegram.

Realitatea Live

04 Aug. 2021, 17:35
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
04 Aug. 2021, 17:35 // Societate //  Valentina Buză

Alte 196 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, 12 sunt de import: 3-Italia, 2-Marea Britanie, 2-Rusia, 2-Turcia, 1-Belgia, 1-Germania, 1-Ucraina. Numărul total de teste efectuate – 4.438, dintre care 1.466 – teste Rapid -Antigen.

Astfel, bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 260.024. Din numărul total de cazuri, unul e în rândul lucrătorilor medicali: (0-medici, 1-asistenți medicali, 0-personal auxiliar). În total, în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești, sunt internate 401 persoane confirmate cu infecția COVID-19, dintre care 61 în stare extrem de gravă (14 pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată).

Alte 138 persoane au fost vindecate. În total, 252.421 persoane au fost tratate de COVID-19. În tratament la domiciliu cu forme ușoare și moderate de COVID-19 se află 866 persoane, iar 24.791 sunt sub supraveghere la domiciliu.

Totodată, MSAMPS informează despre alte cinci decese cauzate de COVID-19:

Deces 6.262: Bărbat de 74 de ani din r. Ocnița, internat în SC. Bălți. Comorbidități: anemie.

Deces 6.263: Femeie de 57 de ani din r. Florești, internată în SC. Bălți. Comorbidități: cardiopatie ischemică, fibrilație atrială, glomerulonefrita cronică, boală cronică renală, hipertensiune arterială, anemie.

Deces 6.264: Bărbat de 94 de ani din r. Glodeni, internat în SC. Bălți. Comorbidități: fibrilație atrială cronică, hipertensiune arterială.

Deces 6.265: Femeie de 79 de ani din r. Ocnița, internată în SC. Bălți. Comorbidități: cardiopatie hipertensivă, hipertensiune arterială.

Deces 6.266: Femeie de 89 de ani din regiunea transnistreană. Comorbidități: cardiopatie, diabet zaharat, obezitate.

 
Primul pian stradal la Chișinău: oricine poate cânta la instrument
Primul pian stradal la Chișinău: oricine poate cânta la instrument
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată